Yrke: kranförare, bonde, biträdande förvaltningschef eller dagdrömmare

29 januari 2006 8:03 | Allmänt, Läser | 4 kommentarer
Det finns en otrolig överrepresentation av framförallt bönder i barnlitteratur och barn-tv. Jag menar, så där mycket bönder finns inte idag. Det är inte vad folk jobbar med. De flesta människor, vuxna och barn, känner nog inte ens en bonde.I alla fall om man inte bor på landet, och det är ju inte lika många som gör det nu för tiden. Fast jag känner ju bönder. I Våra Gårdars distriktsstyrelse finns ett par stycken. Och jag var kompis med ett par bonddöttrar i högstadiet, för eleverna som bodde på landet norr om Uppsala bussades in till min skola.

Vuxna i barnböckerna jobbar nästan alltid med traditionella yrken. Bönder och kranförare och sånt. Men det har väl en förklaring i barns fascination för maskiner. Traktorer, grävskopor och sopbilar är mer spännande än sammanträden eller telefonsamtal om man är tre år. För övrigt kunde jag inte så mycket om maskiner och fordon innan jag fick barn. Jag kallade allt för traktor eller lastbil, men det finns ju miljoner varianter, och alla barn vet vad en dumper, semitrailer, motorschaktvagn eller en hjullastare är.

I julklapp fick Viggo dock en bok som handlar om en man som inte har ett vanligt barnboksyrke. Den heter Farbror Dag Drömlund Dagdrömmare, är skriven av Anders Brundin och med Joanna Rubin Drangers otroligt fina illustrationer Dag jobbar som biträdande förvaltningschef på Statsverket. Han har högar med papper på sitt rum. Han tycker dock inte om sitt jobb, och dagdrömmer hela dagarna. En dag kommer chefen (kvinna för övrigt) in och undrar om han är klar med sitt kompletteringsberedningsförslagsutlåtande. Det är han inte, och sen säger chefen: Du har ju inte fått någonting gjort sen du började hos oss för sjutton år sen. Vi kan inte fortsätta så här längre. Tyvärr är jag tvungen att avskeda dig, Herr Drömlund. Otroligt roligt. Farbror Drömlund blir arbetslös, och tycker det är toppen, för då kan han dagdrömma ostört. Men sen när pengarna tar slut upptäcker han att det inte är så bra, för man dagdrömmer inget bra på tom mage. Men så får han jobb som dagdrömmare på Drömfabriken, så löser sig allting. Dag får drömma helknasiga saker hela dagarna.Viggo gillar den här boken jättemycket, och det gör jag också.

Fyra vassa tänder

29 januari 2006 6:44 | Allmänt | Kommentering avstängd

Nu har den fjärde tanden brutit fram genom tandköttet på Klara, så nu har hon två uppe och två nere. Hon äter all möjlig riktig mat jättebra.

Och Viggo sov hela natten, ända til kvart i sex. Klara vaknade förstås några gånger på natten, men somnade om varje gång när jag hade ammat henne. Inget tvåtimmarspass mitt i natten med ungar som inte vill sova den här natten, alltså.

Bajskaffe och tjuvlyssnande på tåget

28 januari 2006 20:16 | Allmänt | 7 kommentarer
Häromdagen på tåget hem från Stockholm, när jag inte hade sittplats, stod jag bredvid ett par killar i min egen ålder eller något yngre, som uppenbarligen kände varann rätt väl och brukade umgås. Bredvid dem stod en något yngre tjej, som inte kände dem. Först sa hon något till dem angående att det var dåligt med sittplatser, och det kan ju vara ok att prata litet pendlarelände med okända medpassagerare. De pratade litet med henne om det. Men sedan när killarna pratade med varann lade hon sig gång på gång i konversationen, vad de än pratade om. Och de var ju hövliga, så de pratade med henne. Men det var uppenbart att hon inte hade någon känsla för vad som lagom att tränga sig på, och hon lät rätt omogen. Hon var så oerhört klängig. Det var väldigt komiskt att lyssna på, särskilt som det ofta var samtalsämnen som hon inte hade koll på. Det handlade bland annat om att bo i Västerås (hade hon inte gjort), exklusiv kaffedrickning (hon drack inte kaffe) och slalomskidåkning (hade hon testat för första gången i julas).
För övrigt handlade alltså ett av samtalsämnena om världens dyraste kaffe, Kopi Luwak, eller Indonesisk Luak. Ena killen berättade om det, och jag var tvungen att googla litet när jag kom hem för att kolla att det verkligen inte var något som han hittade på, för att se om de andra skulle gå på det. Men detta är sant. Här får ni höra.

Luwak (lat: Paradoxurus hermaphroditus) är en sibetkatt (ett kattliknande mårddjur) som lever i kaffeplantagen på Java, Sumatra och Sulawesi. Djuret äter endast de fullmogna frukterna på kaffebusken. Luwakens matsmältningsorgan klarar dock inte att bryta sönder de hårda bönorna, som därmed åker ut i naturen igen med exkrementerna. Lokalbefolkningen samlar ivrigt ihop bönorna, som sedan tvättas. Det är magsyran och mängder av enzym som bidrar till den speciella jäsningsprocessen som ger bönorna dess ovaliga karaktär, och som ger världens kanske mest ovanliga kaffedryck. Priset för denna kaffesort kan ligga på flera tusen kronor per kilo. Nu hade lokalbefolkningen äntligen fått Internet, och upptäckt vilket pris kaffet betingade. Därför hade de börjat sälja kaffet själva via en Internetsajt, och den här killen som jag tjuvlyssnade på hade gått ihop med några kompisar och köpt 100 gram. Kaffet hade kommit i ett exklusivt etui med svart sammet och en liten tjusig skylt, och inuti hade dels en förpackning med kaffet legat, och dels en liten Luwak-bajskorv! Hahaha.

Jag hade aldrig hört talas om det här kaffet, trots att Bo är en sådan kaffe-konnässör. Men när jag frågade honom hade han naturligtvis smakat kaffet, på en kaffeprovning på jobbet.

På bio med Viggo

28 januari 2006 19:25 | Allmänt | 2 kommentarer

I eftermiddags var jag och Viggo på bio på Filmstaden. Det var hans första biobesök. På teater har han varit ett par gånger med sin mormor och morfar, men aldrig bio. Vi såg Pettson och Findus Tomtemaskinen. Viggo är ju äntligen helt blöjfri på dagarna nu, men han vill inte gå på toa om vi är någon annanstans, där det inte finns liten toasits. Jag försökte få honom att kissa på Filmstaden innan vi skulle gå in i salongen, men han tyckte det var läskigt, så det blev det inget av med. Men han klarade sig faktiskt ända tills vi kom hem, och han kunde gå på toa hemma.

Viggo tyckte förstås att det var kul att gå på bio, och spännande att titta på hålet i väggen där filmen kom ut. På slutet av filmen hade han dock svårt att sitta still, och höll på att geja med sitsen, kolla på de som satt framför och bakom, och så där. Själv somnade jag nog till litet på slutet. Jag var ju rätt trött efter två nätter med dåligt med sömn.

Fnittriga barn mitt i natten

28 januari 2006 19:13 | Allmänt | Kommentering avstängd

Två nätter i rad har jag varit vaken mellan ungefär tre och fem. Natten till fredag vaknade båda barnen samtidigt vid tre. Jag försökte väcka Bo, för att vi skulle ta varsit barn, men han sov extremt tungt. Det är väl ingen hemlighet att Bo kan ha otroligt svårt att vakna, men jag måste säga att det oftast går bra att väcka honom nuförtiden mitt i natten eller på morgonen. Inte denna natt dock. Alltså tog jag med Klara och hjälpte Viggo på toa, och sedan kröp vi ned alla tre i hans säng. Problemet med när de vaknar samtidigt på natten är att de blir så glada av varandra, och ligger och fnittrar och vill inte alls somna. Efter ett tag frågade jag därför Viggo om han kunde somna om själv, och gick till stora sängen och lade mig med Klara. Men efter några minuter kom Viggo tassande, så han fick lägga sig på andra sidan om mig, och han somnade om. Vid femtiden somnade äntligen Klara, och jag somnade om.

I natt vaknade Klara vid tre igen, och ville inte somna om. Efter ett tag vaknade Viggo också. Jag väckte Bo, så han fick vara med Klara, och så gick jag till Viggo. Han somnade om ganska snabbt, och jag gick tillbaka och försökte söva Klara. Men klockan var nog fem den här natten också, när vi äntligen somnade om. Jag hoppas att det här inte blir en vana.

Tågförseningar och många frågor

25 januari 2006 21:58 | Allmänt | Kommentering avstängd

Igår fick jag stå på tåget både på morgonen och kvällen. Idag var det tågförseningar på båda resorna. Som tur var hade jag sittplats idag, så jag passade på att sova litet.

Annars ringer telefonen mest hela tiden med forskarförfrågningar just nu. Och då har jag ändå svarat på rätt mycket frågor under föräldraledigheten, så det är inte tio månaders samlade frågor. Folk vill veta när olika IOGT-loger bildades, vilken färg storlogens tjänstemän hade på regalierna och massa annat.

Och så har jag betat av många små, snabba arbetsuppgifter idag. Ringt, mejlat, kollat upp saker. Känns bra att bocka av mycket.

Var med en timme på styrelsemötet med min IOGT-NTO-förening, men åkte hem så jag var hemma vid sjutiden och tog hand om Klara.

Gläppa

24 januari 2006 21:36 | Allmänt | 6 kommentarer
Anton lärde mig ett dialektalt uttryck från östergötland – gläppa. Har ni hört det förut? Enligt honom betyder det att trycka snabbt på knappar många gånger, som när ett barn tänder och släcker en lampa oavbrutet, men det kan även gälla att zappa på tv:n. Han exemplifierade med att hans mamma kunde säga: Men Anton, gläpp inte. Jag googlade litet, och de träffar jag hittade bekräftade det. Men om man söker på SAOB finns inte den betydelsen. Då betyder det mer att pladdra och slänga ur sig saker obetänksamt. Jag tycker i alla fall att det är ett användbart uttryck i den östgötska betydelsen.

Och SAOB på nätet är väldigt användbar. Använder ofta. Dagens tips från mig.

http://g3.spraakdata.gu.se/saob/

Tomtar på tåget

24 januari 2006 8:05 | Allmänt | 7 kommentarer
Igår på tåget när vi närmade oss Stockholm strömmade följande ur högtalarna:

Mina damer och herrar, tomtar och troll, vi närmar oss nu Stockholm.

Idag var det Damer, herrar och barn.

Inte störa rutiner

24 januari 2006 8:04 | Allmänt | 2 kommentarer
Igår var det sammanträde med Våra Gårdar-distriktets styrelse på kvällen. Jag kom hem en timme innan det var dags att sticka iväg, så jag hann träffa Viggo och äta middag. Klara tog jag med mig, så jag kunde amma henne. Vill inte sluta med kvällsamningen riktigt ännu. Det gick faktiskt ganska bra. Jag var orolig att hennes sovrutiner skulle bli störda, men hon somnade i min famn på sammanträdet. Sedan gillade hon inte att bli nedstoppad i overallen när vi skulle gå, men hon somnade snabbt om. Promenerade hela vägen hem. Och hemma var hon inte ledsen när jag klädde av henne. Hon somnade om igen när jag ammade medan jag tittade på Vita huset.

Frånvarande fäder

23 januari 2006 8:26 | Allmänt | 1 kommentar
Ibland när Klara inte vill somna på kvällarna och jag sitter och ammar henne hamnar jag framför Nannyakuten, tv-programmet där en engelsk nanny ska hjälpa en amerikansk familj att få ordning på saker som inte funkar med barnen. Jag har väl sett delar av tre program på senare tid, och vad är problemet i alla familjerna? Jo, mamman är antingen hemmafru eller jobbar, men oavsett gör hon allt hushållsarbete och det är bara hon som tar hand om barnen. Papporna är borta eller hemma och slöar och håller på med nån hobby. Igår var det en väldigt kyrklig familj med många barn, och pappan var borta alla kvällar på kyrkokören eller olika kyrkouppdrag. Han sa att han ville ha fler barn, men han tyckte det var så jobbigt hemma att han inte ville vara där. Han pratade aldrig med barnen och gjorde aldrig något med dem. Det var verkligen hemskt. Varje gång är nannyns lösning att pappan ska ta ansvar, och varje gång funkar det!

Linssoppa

23 januari 2006 8:25 | Allmänt | 3 kommentarer
Jag gjorde linssoppa till lunchen, och Erik frågade efter receptet.

Linssoppa

Olivolja
1 gul lök
1 liter vatten
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré
1 potatis
2 dl torkade röda linser
½ msk balsamvinäger
svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk paprika
Spiskummin
Kanel
Koriander
Kryddnejlika
Ingefära

Hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Stek lök och vitlök i olivoljan. Häll på vatten, buljongtärningar, tomatkross, balsamvinäger och tomatpuré och koka upp. Häll i potatistärningarna och linserna och alla kryddor. Koka cirka 20 minuter.

Spela spel

23 januari 2006 8:25 | Allmänt | Kommentering avstängd
Hann inte blogga igår, så jag satt på tåget och skrev litet som jag lägger ut nu.

Vi hade ju nattgäst natten till söndag, och Erik stannade på lunch innan han stack iväg. Då hann han också träffa Magnus och Maria, som vi hade bjudit in på lunch och att komma och hämta babygrejer som de får låna. Nu är det bara en månad kvar till nedkomst.

Bo testade att spela spel med Viggo häromdagen, så igår plockade jag fram ett par gamla spel från när jag var liten. Det var Emilspelet, där man ska ta sig runt med tärning, och där man kan hamna i snickarboa, och så Tingeling, som är litet som bingo med brickor med bilder av disneyfigurer och kort med samma bilder som ska placeras ut på rätt plats. Viggo vann båda, och var mycket nöjd.

Värsta bästa Ullie

21 januari 2006 21:16 | Allmänt | 1 kommentar

Idag har jag varit på Drabanten hela dagen. Vi har haft en regional Våra Gårdar-konferens om föryngring av fastighetsstyrelser. Vi var 17 personer, och det var en bra blandning av folk med olika erfarenheter och synvinklar. Det var jag, Olle och Ullie som höll i de olika passen. Vi var och åt på East City på Vaksalagatan. De har buffé med både kinamat och sushi för 99 kr på helger, och bara 69 kr på vardagar. Verkligen prisvärt, och helt ok mat. På eftermiddagen hade vi grupparbeten, och en av diskussionsfrågorna var hur vi ska få fler yngre deltagare på Våra Gårdars ombudsmöte i Vetlanda senare i vår. Ullie kom med värsta bästa lösningen. Jag hoppas att vi kan genomföra den. Ni ska få se!

Klara-flickan och Viggo-pojken sover, och vid elvatiden kommer Erik som ska sova över hos oss. Jag är jättetrött nu. Sitter och tittar på P3 Guld-galan på TV medan jag bloggar.

men jag kan också

20 januari 2006 21:45 | Allmänt | 1 kommentar

Jag satt i soffan med Klara i knät, och hade just ammat henne. Det var snart läggdags för Viggo. Han kom gående med sin docka Linnea i famnen och pratade för sig själv om att han skulle amma. Jag sa inget, men tittade nyfiket vad han skulle göra. Han satte sig på högen med sittkuddar, drog upp sin tröja litet, och lade dockan mot magen. Där satt han. Bo kom upp från källaren, och jag frågade Viggo om pappor kunde amma. Nej, sa Viggo, bara mammor, men jag kan också!

Mathias fixade IKEA-fåtöljen

20 januari 2006 21:31 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Eftersom jag skulle ha sammanträde med fastighetsstyrelsen för Företagshuset Drabanten klockan 9.00 fick jag en litet soft morgon med barnen. Skönt. Jag hann med 11-tåget och köpte sushi och tog med till kansliet när jag kom ut till Essingen.

Större delen av eftermiddagen ägnade jag åt att montera IKEA-grejerna till mitt rum. Först gick det jättebra, och det var så trevligt, för jag kunde lyssna koncenterat på Sylvia Plath-följetongen från webben och Spanarna. Så skulle jag montera fåtöljerna. Först var det inga problem, men sen funkade det inte. Det var inte så att det var svårt att förstå bruksanvisningen, och inte särskilt många moment, men det gick superdåligt att skruva i vissa av skruvarna. Efter ett tag fick jag hjälp av Anton, men trots att vi var två som hjälptes åt gick det inte att skruva i en av skruvarna. Vi hade givit upp, och jag hade tänkt be vaktmästeriet om hjälp, men på fikarasten satt Mathias och sa att det där skulle han klara lätt – och det gjorde han. Tack Mathias, du var eftermiddagens hjälte. Sedan skruvade jag ihop den andra fåtöljen själv, men en av skruvarna är inte riktigt inskruvad. Jag ska ta med bättre verktyg än den som medföljde från IKEA, så ska jag nog fixa det.

Fåtöljerna som jag köpte är nya på IKEA. De heter Solsta och kostar bara 595 kronor. Ni kan kolla här: http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10103&storeId=2&langId=-11&productId=63738 Alltså, jag fattar varför de är så billiga. När man knackar på sidorna låter det helt ihåligt och burkigt, och det är ett väldigt billigt tyg, som inte verkar särskilt slitstarkt. Och det värsta, som jag inte såg när jag tittade på den på IKEA, och som jag aldrig sett på en fåtölj förut. De små klotsarna till ben var gjorda av plast! Trots detta tycker jag att de är helt ok för sitt syfte. Jag skulle aldrig köpa dem hem till oss, dels för att de inte är tillräckligt snygga, de ser för billiga ut, och dels för att de inte skulle hålla i en barnfamilj med klättrande barn och spill. Fåtöljen skulle gå sönder, tyget skulle nötas, och det skulle bli skitigt, men klädseln är fast. På jobbet däremot är de ok bekväma att sitta i med någon när man har besök eller när man vill sitta på något annat än arbetsstolen ett tag om man ska korrekturläsa eller nåt. Det blir inte heller samma slitage på jobbet, så klädseln håller nog, och inte brukar man spilla så mycket där heller. Och de ser ok ut med de extra kuddarna jag köpte, inte värsta snyggaste, men ok. Ibland är kvalitet, både vad gäller funktion och utseende, värt att betala för, men ibland är ett billigt alternativ ok.

50-talsinspirerat kök från Kvänum

19 januari 2006 21:00 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Jag är storkonsument av inredningstidningar, och igår köpte jag Hus & Hem, som hade köksspecial. Det är intressant för oss, som ska totalrenovera köket. Vi har ju inte originalköket kvar, eftersom tidigare ägaren rev ut det och satte in nytt 1981 eller -82. Vi har tittat på ett kök från Marbodal som heter Arkitekt Vit, med släta vita luckor. Nu såg jag dock i tidningen ett kök från Kvänum som är 50-talsinspirerat. Det heter Banér, och finns i antingen ek eller målade luckor. Bland annat har det litet tunnare tjocklek på skåpdörrarna, fasade kanter, och snabelkrokhandtag. Moderna skåpdörrar ser ju inte alls ut som de gjorde till och med 60-talet. De är alltid tjocka, med skarpa ofasade kanter, och dubbeldörrarna går inte omlott som de gjorde förr. Vet inte hur det är med just den detaljen, för det syns inte på bilderna. Men ni kan kolla här på de olika variaterna av Banér. http://www.kvanum.com/default.asp Vi måste gå och titta på deras utställning på Svartbäcksgatan. Jag tycker att det verkar lovande, men det är säkert för dyrt. Jag är i alla fall oerhört glad att någon äntligen har fattat att det finns ett behov av köksinredning som passar i 50-talsbostäder. För även om vårt hus är från 1962, skulle de här skåpen passa hos oss.

Tandläkaren och IKEA

19 januari 2006 20:23 | Allmänt | 1 kommentar

Nu har jag nattat Viggo. Vi läser Krakel Spektakel just nu. Det är kul att läsa litet längre böcker, som man får fortsätta med kväll efter kväll. Och kul med ordvrängarböcker, för Viggo är inne i ordvrängarålder.

I morse var jag hos tandläkaren igen. Tandläkarbesöken är en följetong i mitt liv just nu. Idag gjorde hon permanent rotfyllning i den trasiga tanden, men jag ska dit igen och få plastlagning som ytskikt om ett par veckor. Sedan hoppas jag att det räcker med tandläkarbesök för ett tag. Det var inte så stark bedövning idag, så det kändes inte så där obehagligt efteråt som det kan göra när en stark bedövning släpper.

Annars gick en del av dagen åt till ett besök på IKEA Kungens Kurva. Jag var där med mina kollegor Lydia och Anton för att köpa grejer till våra rum. Jag köpte bland annat två fåtöljer, en skrivbordslampa, en golvlampa, anslagstavlor och tavelramar som jag ska rama in gamla IOGT- och NTO-affischer i. Men jag glömde hämta det lilla bordet till fåtöljerna på ta-själv-lagret. Irriterande.

Det var jättejobbigt och rörigt på IKEA, och jag har varit trött hela eftermiddan och kvällen. Nu somnade jag nog till en liten stund inne hos Viggo, så jag är piggare igen.

Föräldrar som lämnar sjuka barn på dagis

18 januari 2006 21:47 | Allmänt | 3 kommentarer

Linda Skugge har bloggat de senaste dagarna om föräldrar som inte stannar hemma med sina barn tillräckligt länge när de är sjuka, utan lämnar dem på dagis innan de är riktigt friska. Naturligtvis håller jag med om att man måste vara sjuk i huvudet och jätteego om man lämnar sitt barn på dagis för tidigt. Man vill väl inte att ens barn ska ha det jobbigt och inte orka med, och man vill väl inte att alla andra ska smittas.

Vad jag ville kommentera var ett mejl från en läsare till Linda Skugge, som handlar om varför en del föräldrar gör så. Han/hon undrar om det är för pengarnas skull. Det tror jag inte. Problemet för många är att man har jobb där man är den enda som sköter just de arbetsuppgifterna, och det finns ingen annan som hoppar in och gör uppgifterna när man är borta. Alltså blir det jättemycket att göra när man kommer tillbaka. Jag har VAB:at ganska litet med Viggo, men för den skull inte låtit bli att ha honom hemma tillräckligt länge när han varit sjuk. Jag har löst det så när jag har varit hemma med honom att jag har jobbat medan han har sovit på dagen och sedan när han har somnat på kvällen, för det funkar i mitt jobb. Folk som har jobb där det sätts in vikarie när man är borta, förstår ofta inte att många andra har det så här. Om man är till exempel sjukvårdsbiträde, läkare, snabbköpskassörska, lärare, busschaufför eller förskollärare sätts det in vikarie om man är borta, och det funkar ganska bra. Men i andra jobb finns det ingen möjlighet att fixa en vikarie som skulle kunna gå in och ta över arbetsuppgifter under ett par dar eller en vecka. Om man ska vara föräldraledig eller långtidssjukskriven är det en annan sak. Då kan det finnas tid att introducera en vikarie eller lämna över till en kollega.

Det är samma sak med att jobba heltid eller att gå ner till deltid för att ha tid med barnen. I vissa jobb funkar det utmärkt att jobba deltid. Man gör sina timmar. Men för andra tenderar det att bli så att man i alla fall har lika mycket jobb att göra, så man jobbar heltid, men får deltidslön.

När jag väntade Klara var jag sjuk flera månader på hösten. Jag var förkyld, och jobbade på ändå, för jag var inte supersjuk. Ingen feber och så. Eftersom jag inte hade feber eller ont i halsen trodde inte att det var någon mening att gå till doktorn. När jag till slut gjorde det någon vecka innan jag skulle bli julledig, och han ville sjukskriva mig, sa jag att jag måste jobba några dagar till, för att kunna vara ledig sedan i tre veckor som jag planerat. För annars hade jag inte kunnat koppla av och låta bli att tänka på jobbet. Då hade jag inte kunnat vila upp mig. Han hade svårt att förstå, för även om han har ett otroligt viktigt jobb, är det ett jobb där det funkar rätt bra att ta in en vikarie som tar hand om patienterna om just han blir sjuk. Så det handlar ju inte om hur viktigt jobb man har, utan just att vissa jobb är lättare att fixa tillfälliga vikarier till med kort varsel. Och det retar mig oerhört mycket när folk inte fattar att det är situationen för många människor. Det var bara det jag ville säga. Men naturligtvis är det viktigast att ta hand om Viggo och Klara när de behöver det. Då får jag vika mig dubbel, sova mindre, eller vad som nu behövs för att fixa jobb som måste utföras. Funkar inte det får det släpa efter. Och det är inte synd om mig. Jag har valt mitt jobb själv. Jag kan välja något annat om jag inte tyckte att det här var en ok situation. Men jag tycker att mitt jobb är roligt, viktigt, och jag är oerhört tacksam att jag har ett jobb där jag har möjlighet att delvis jobba hemifrån på kvällarna och på tåget, så att det funkar med småbarnslivet. För mig är det en bra lösning. Då kan jag ta tre timmars pendlande om dagen.

20 år

17 januari 2006 20:49 | Allmänt | 4 kommentarer

Så länge har mamma och pappa varit gifta idag. De gifte sig när jag gick i 1:an i gymnasiet, men då hade de varit ett par sedan mitten av 60-talet. Grattis!

Kataloghuset

17 januari 2006 20:36 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Vårt hus är ett Hultsfredshus från 1962. Idag har jag köpt boken ?Kataloghuset : Det egna hemmet i byggsats?, red. Richard Edlund (Byggförlaget). Den är utgiven i samarbete med bland annat Jönköpings läns museum, och en av författarna är Pippi, Britt-Marie Börjesgård, som är byggnadsantikvarie där. Pippi känner jag främst genom att vi båda sitter i Våra Gårdars förbundsstyrelse, men jag kände henne även innan dess. Hon har bland annat varit generalsekreterare på UNF och suttit i IOGT-NTO:s förbundsstyrelse. Boken är jättefin, och jag vill bara läsa den med en gång! Den behandlar kataloghusens historia under hela 1900-talet. Ofta rynkas det på näsan åt kataloghus, men det finns så många gamla hus som folk inte har en aning om att de är kataloghus.

Nästa sida »

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^