Linssoppa

23 januari 2006 8:25 | Allmänt | 3 kommentarer
Jag gjorde linssoppa till lunchen, och Erik frågade efter receptet.

Linssoppa

Olivolja
1 gul lök
1 liter vatten
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré
1 potatis
2 dl torkade röda linser
½ msk balsamvinäger
svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk paprika
Spiskummin
Kanel
Koriander
Kryddnejlika
Ingefära

Hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Stek lök och vitlök i olivoljan. Häll på vatten, buljongtärningar, tomatkross, balsamvinäger och tomatpuré och koka upp. Häll i potatistärningarna och linserna och alla kryddor. Koka cirka 20 minuter.

3 kommentarer

  1. ”Korngrynsfisk”, traditionell Starbäcksk rätt, har Erik sagt att han ska laga sedan vi flyttade ihop 1992… Vi får se om detta recept finner sin väg till min egen lille Mat-Erik lite snabbare.

    Låter gott!

    Comment by Paula — 2006-01-23 10:41 #

  2. Har just provat receptet. Det var en ny och mycket god variant på linssoppa. Jag har ett annat som jag använder på 175ans soppluncher. En liten undring – hur mycket ska det vara av varje krydda där det inte står något angivet? -jag tog ca 1 krm av varje och det blev rätt bra.

    Comment by kristina S — 2006-01-23 17:14 #

  3. 1 krm är säkert bra. Jag mäter inte upp så små mängder i det här fallet, bara häller på och smakar av.

    Comment by Kerstin — 2006-01-26 20:47 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^