Linssoppa
23 januari 2006 8:25 | Allmänt | 3 kommentarerJag gjorde linssoppa till lunchen, och Erik frågade efter receptet.
Linssoppa
Olivolja
1 gul lök
1 liter vatten
1 liter vatten
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré
1 potatis
2 dl torkade röda linser
½ msk balsamvinäger
svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk paprika
Spiskummin
Kanel
Koriander
Kryddnejlika
Ingefära
Hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Stek lök och vitlök i olivoljan. Häll på vatten, buljongtärningar, tomatkross, balsamvinäger och tomatpuré och koka upp. Häll i potatistärningarna och linserna och alla kryddor. Koka cirka 20 minuter.
3 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
”Korngrynsfisk”, traditionell Starbäcksk rätt, har Erik sagt att han ska laga sedan vi flyttade ihop 1992… Vi får se om detta recept finner sin väg till min egen lille Mat-Erik lite snabbare.
Låter gott!
Comment by Paula — 2006-01-23 10:41 #
Har just provat receptet. Det var en ny och mycket god variant på linssoppa. Jag har ett annat som jag använder på 175ans soppluncher. En liten undring – hur mycket ska det vara av varje krydda där det inte står något angivet? -jag tog ca 1 krm av varje och det blev rätt bra.
Comment by kristina S — 2006-01-23 17:14 #
1 krm är säkert bra. Jag mäter inte upp så små mängder i det här fallet, bara häller på och smakar av.
Comment by Kerstin — 2006-01-26 20:47 #