Flytt, flytt, flytt

24 augusti 2005 14:43 | Allmänt, Huset | Kommentering avstängd

Ni kanske fattar att jag inte hinner blogga just nu, mitt i flytten. Imorgon går stora flyttlasset. Nu packar jag ner datorn. I huset har vi ingen uppkoppling ännu. Hoppas det ordnar sig snart. Det betyder att jag inte kommer att kunna läsa mejl lika ofta närmaste tiden. Hej på ett tag.

Packar

20 augusti 2005 8:30 | Allmänt, Huset | Kommentering avstängd

Går här och packar och försöker få Bo att vakna så att vi kan åka till huset nån gång. Packar smutstvätt också, så kan vi tvätta i vår stora tvättstuga. För varför ska vi tvätta här, där vi måste dra ut tvättmaskinen på köksgolvet och byta från diskmaskinsslangen till tvättmaskinsslangen. Och hänga tvätten på tork över hela lägenheten. Och tänk vad underbart det är med en stor diskmaskin i stället för bänkdiskmaskinen som vi har här. Den rymmer ju hur mycket som helst!

Hur ska vi hinna?

20 augusti 2005 7:18 | Allmänt, Huset | Kommentering avstängd

Litet snabblogg bara, mest som ett SOS. Nu är det verkligen galet mycket att fixa, och kort tid till riktiga flytten. Vi har tagit över en del möbler och ganska mycket husgeråd och porslin eftersom vi är där hela dagarna. Telefonabonnemanget är också överflyttat. Och igår köpte vi kyl och frys, färg och golv. Viggos kusin Sara var hos oss och tog hand om Viggo. Sara och hennes morfar Bengt var våra första gäster. Bengt kom med litet tips. Sara och Viggo hade det jättekul hela dagen. Han fick sova middag litet för att orka. På sena eftermiddagen skjutsade Bo Sara till bussen, så att hon skulle kunna åka tillbaka till Bengt och Inger i Storvreta, men efter ett tag kom Bengt som trodde att han skulle hämta henne. Det blir litet tokigt när man inte har telefonkatalog eller Internetuppkoppling så att man kan ringa och kommunicera ordentligt. Bengt skulle skriva upp mitt mobilnummer, så att han har det till en annan gång, och skrev det på sin arm. Jag frågade om han ofta brukade skriva upp tjejers mobilnummer på armen, för det är ju litet komiskt med personer som tro det eller ej har passerat 70-strecket och skriver upp saker på armen. Men han brukade göra det. Bo och hans bror Per var och hämtade kyl och frys, och så kom Annika, Annika och Dante och vi grillade. Bo åkte hem och lade Viggo, men jag var kvar och drack te med gästerna. När de hade gått fick jag Klara att somna, och så plockade och fixade jag litet innan jag promenerade hem vid 23-tiden. Då åkte Bo dit och installerade kyl och frys, och han kom hem tre-fyra någon gång. I natt ska jag nog sova över i huset med Klara, så att jag hinner jobba sent med målning. Hoppas hinna två strykningar i sovrummet, och en sista i morgon bitti. Hoppas en strykning grundfärg och två färglager på det räcker på väven. Vi vill hinna åtminstone måla väggar och lägga golv i vårt sovrum och Viggos rum, och gärna måla i vardagsrummet också innan flytten på torsdag. Och så ska vi ju packa i lägenheten också. Utan barn vore det en baggis, men nu har vi ju våra fina men tidskrävande ungar. Resten får vi göra när vi bor där på riktigt. Så snälla alla vänner och familj; kom och hjälp. Antingen att vara med Viggo, eller hjälpa till att måla och lägga golv. Vi lovar att bjuda på god mat och fika!

Interiörer

18 augusti 2005 8:25 | Allmänt, Bilder, Huset | 3 kommentarer

Här kommer litet fina och fula detaljer. Lägger bara upp bilderna nu, så får jag kommentera sedan. Ni får väl gissa vad jag tycker är snyggt och fult tills jag kommer hem ikväll. Vi måste bära ner grejer till släpvagnen och åka till huset nu när Viggo är på dagis några timmar.

Klaras rumViggos rumBadBadgolvBadlamporVardagsrumsdörrKyl frysKakel kökTaklistDörrhandtag sovrum

Exteriörer

18 augusti 2005 8:14 | Allmänt, Bilder, Huset, Trädgård | 1 kommentar

SkottkärranAltanenKällarräckeTrappräckeTre

Huset, huset, huset

18 augusti 2005 7:34 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, Huset | 1 kommentar

Måste komma ikapp litet med bloggandet medan Klara sover och innan vi åker tillbaka till huset och jobbar. I förrgår fick vi alltså tillträde till huset. När vi hade lämnat Viggo på dagis åkte vi ned på stan till Handelsbanken och skrev på de sista papperen och fick nycklarna. Sedan passade jag på att gå in på ett par affärer och prova kläder när jag hade assistans av Bo med Klara. Kollade på regnställ på Intersport. Mitt gamla är från 1986 om jag inte missminner mig. Sen stack Bo iväg för att fixa saker hemma och sedan åka till Kadettgatan för att kolla om stadfirman var klar. Klara somnade i vagnen, och jag kunde gå ock köpa rosor och en present åt Bo. Bra att han inte var hemma när jag kom hem, så att jag kunde gömma undan det.

Precis när jag skulle gå och hämta Viggo på dagis ringde Bo och berättade att frysen hade börjat lukta krutrök och huvudsäkringen hade gått när han skulle sätta på kylen och frysen. De är från 1981, så vi skulle köpa nya, men vi hade räknat med att de skulle hålla tills vi skulle köpa nya nu snart. Nå väl; när frysen är urkopplad funkar i alla fall kylen, så att vi kan ha litet mat där medan vi jobbar. Men vi måste snabba på med val och inköp av kyl och frys.

När vi kom hem från dagis stod Bo och väntade på gården, och vi gick upp och packade litet grejer som vi tog med till huset. Vilken fantastisk känsla det var att komma dit! Jg går omkring som i ett lyckorus hela tiden när vi är där. Det är massor att göra, men det kommer att bli så bra. Och det är så kul att planera och bestämma hur vi ska ha det. Altanen är underbart skön att vara på, och nu är det ju sommar igen. Bo försökte få ihop vår nya gasolgrill så att vi kunde grilla där till middag, men han hann inte färdigt, och på slutet var Viggo så trött att allt gick på tok. Vi packade ihop oss och åkte hem så att Viggo fick sova. När Viggo hade somnat åkte Bo och handlade litet grejer i Gränby och for till huset för att fortsätta med grillen och annat.

Och igår var det alltså min och Bos tioårsdag. Under andra omständigheter hade det varit roligt att fira det på annat sätt, men nu när vi precis fått huset och med en bebis som ju måste vara med hela tiden blev det en hus- och barndag. Vi han med litet mer fixande och Viggo hade jättekul. Nu har han fått en gunga, men sandlådan är fortfarande inte monterad. Jag har hunnit mäta och undersöka saker. Och jag har kommit fram till att jag ska måla på vävtapeten. Har funderat så mycket fram och tillbaka. Försöka ta ned eller bredspackla eller betala målare för att göra allt jobb. För mycket jobb blir det om man tar ned eller bredspacklar. Och jag har aldrig varit så förtjust i målad väv. Men när jag gick där och funderade och tittade på väven i trappen och källaren kom jag underfund med att det nog är vanlig vävtapet som är målad med matt färg, och att det var rätt ok. Jag tror glasfiberväv, som ju är sådan väv som är menad att måla, är glesare. Dessutom brukar det ofta vara rätt mycket glans i färgen när den är målad i offentliga lokaler. Men här såg det acceptabelt ut. Jag kan leva med det för att det ska gå undan.

Så här ser det ut i respektive rum: hallen beige omålad väv, Viggos rum brun papperstapet, Klaras rum knallgrön målad väv, köket beige- och brunrutug papperstapet, sovrummet mörkgrön omålad väv, vardagsrummet beige omålad väv, trappen och hela källaren grågrön målad väv och delvis träpanel.

Jag, Viggo och Klara var på upptäcksfärd på vår gata och de närmaste gatorna också. Kollade hur folk har det. Om det är några barnfamiljer. Vad de har för grindar, staket och häckar. Om folk har gjort fula tillbyggnader. Varför köper man ett funkishus i ett renodlat funkisområde om man vill ha snickarglädje, locklist och valv? Jag hatar locklist. Alltid. Jag hatar valv om det inte är i medeltida kyrkor och sådana byggnader där det hör till den arkitekturen. Jag tycker snickarglädje är fint på gamla sommarnöjen i skärgården, men inte på en tillbyggd förstukvist på en tegelvilla.

Precis innan vi skulle sticka hem ringde det på dörren. är det någon kompis som kommer och hälsar på spontant eller en granne som vill hälsa välkommen, tänkte jag. Men det var en ung kille som ville sälja villalarm. Han talade dalmål jättesnabbt och lät precis så där dryg och slemmig som en karikatyr av försäljare. Synd att han var vår första gäst sa jag, men Bo påpekade att han aldrig var in i huset, så han räknas inte. Viggo somnade inte i bilen på väg hem, och det gick bra för Bo att lägga honom. Klara somnade väl vid tiotiden, så det blev litet vuxentid till slut på vår tioårsdag.

Tio år

18 augusti 2005 5:48 | Allmänt | Kommentering avstängd

Igår var det tio år sedan jag och Bo blev ett par!

Galet mycket mygg

15 augusti 2005 16:36 | Allmänt | 1 kommentar

Var ute och promenerade med Klara till kolonilotten för att plocka persilja till hummus. På vägen blev jag fullkomligt anfallen av mygg. Jag har nästan inte sett en mygga i sommar; inte ens när jag har varit i skogen och plockat blåbär.

Viggo har inte sovit middag idag, så när som på fem minuter i bilen när han och Bo var och handlade. Så snart borde han somna. Hoppas, hoppas.

Klara sitter i bilbarnstolen med babygymet framför sig. Det funkar mycket bättre än när hon ligger på golvet under det. Då bara rullar hon iväg och gör sig illa.

Bo står i köket och lagar Köfte, som vi ska äta med pitabröd grönsaker och hummus. Mmm.

Kalv på grönbete

15 augusti 2005 11:52 | Allmänt | Kommentering avstängd

Idag har jag cyklat första gången sedan förra hösten. Vilken frihetskänsla! Jag skulle klippa mig, och Bo var hemma med Klara. Bakdäcket var det rätt dåligt med luft i, så jag tog vägen förbi Leffes cykel och pumpade. Härligt väder var det också. Precis innan jag skulle sticka hemifrån bajsade Klara på mina jeans, så jag fick byta och sätta på mig en kort kjol. Det kändes underbart somrigt att cykla i solskenet!

Det var en kille som klippte mig den här gången. Kom på att jag aldrig har blivit klippt av en kille förut. Han var bättre än den tjej som brukar klippa mig i alla fall. Ska se till att det är han som klipper mig i fortsättningen.

Jag var borta 1 1/2 timme ungefär. Första timmen var Klara nöjd, men sedan hade hon skrikit. Min livegenskap minskar för varje dag. När hon hade kolik var det bara jag som dög hela tiden.

Nu lugnt och stilla

14 augusti 2005 22:05 | Allmänt, Huset, Tittar på | Kommentering avstängd

åh, vad det är jobbigt när Viggo har sovit middag och vi inte får honom att sova. Han bara ränner runt och busar. Två kvällar med marathonlopp för att få honom att somna. Han somnade vid tio, och nu är det lugnt och stilla.

Igår var vi först till Jan och hämtade fyra 50-talsstolar som han inte tar med sig när han flyttar till östersund. Sedan åkte vi till min syster Anna i Rinkeby och lämnade Viggo. Hans kusin Sara skulle vara med honom på eftermiddagen medan vi åkte och fixade grejer i Stockholm. Först åkte vi till Nacka för att kolla på ett Marbodal-center. Vi ska ju byta ut köksluckorna i nya huset, och det är Marbodal. Jag hade kollat noga innan på deras hemsida, och den utställningen skulle vara öppen på lördagar. När vi äntligen hade hittat dit konstaterade vi att det var stängt. Det stod ett annat par, som också hade bebis, och ryckte i dörren med oss. När jag kollade på hemsidan senare visade det att om man klickade på en länk under öppethållandetiderna kom man till en undersida där det stod att det var stängt denna lördag. Sedan åkte vi till Stockholm quality outlet i Barkarby. Det var jättebra där. Bo köpte jeans och skjortor. Sedan åkte vi och köpte pizzor och åt med Sara och Anna. Då kom jag på att det var Anna som lärde mig en gång i tiden att man kan klippa pizzor. Man behöver inte använda kniv och gaffel. Smart. Jag sa till henne att det var troligen det viktigaste som hon har lärt mig. När vi åkte hem vid sextiden somnade så klart Viggo, så sen var han pigg när vi kom hem och det tog hela kvällen att få honom att somna om.

Idag kom Matti hit och lajjade med Viggo medan vi åkte runt och kollade vitvaror, golv och annat till huset. Det är i stort sett omöjligt att göra sånt när Viggo är med. Matti och Viggo var ute hela eftermiddagen. De var till Stabbyskogen och åt blåbär och så hälsade de på Dante. Viggo älskar Dante. ?Det är en stor pojke. Han är busig.?, brukar Viggo säga och se förtjust ut.

Bra barnprogram har vi tittat på idag. På morgonen var det en tjeckisk dockfilm; ?Två snubbar och en flygel?. Ascoolt. Och så ?Vem ska trösta Knyttet?. Ikväll var det Saltkråkan. Det är bra när det är barnprogram som är kul att titta på tillsammans.

Det lär oss historien

12 augusti 2005 21:49 | Allmänt, Lyssnar på | 3 kommentarer

När klasskampen flammade upp
å ropen till strejk spontant bröt fram
Började förbundets ledning att vackla
Kackla om reformer likt yra höns

Skrivbordsradikaler,
blir rädda då klasskampen skärps

Det lär oss,
lär oss,
det lär oss historien x2

Vi läste Lenin och Stalin
Och angrep akademikernas reformism
Vi valde den skonigslösa kampens väg
å enhet på arbetarklassens grund

Vi handlade som kommunister
Ska göra då klasskampen skärps

Vi lärde,
lärde,
vi lärde av historien x2

Nu sedan vi gjort oss kvitt
Småborgarna i sosseKFML
Kan vi kommunister börja bygga partiet
Som är vår historiska uppgift och plikt

Småborgare visionister
Kan aldrig bygga partiet

Det lär oss,
lär oss,
det lär oss historien x2

Splittringen var en bra sak
Det rensade bort dom som hindrade
Förbundets politiska utveckling
Vi står starkare idag än nånsin förr

Förbundet stärks av kampen
Mot regelavvikelser

Refr:

Knutna nävar

12 augusti 2005 21:22 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Bo har laddat ner Knutna nävar som han spelar på datorn. Dårkommunistmusik säger han. Med det är bra.

Loftgångar

12 augusti 2005 21:19 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

När jag ändå är inne på arkitektur måste jag spy litet galla över loftgångar. Det har jag aldrig förstått mig på. Det är bara fult och läskigt att folk kan gå förbi utanför fönstren och titta in. Bort!

Lärarseminariet

12 augusti 2005 21:16 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

När jag gick förbi lärarseminariet, eller ILU som det heter nu, såg jag att den stora trävillan som finns på området var ommålad. Jag kommer faktiskt inte helt säkert ihåg vad det var för färg innan, men jag tror att det var falurött. Nu var det aprikost. Skitfult. Om det var en liten privatägd villa hade jag inte blivit förvånad, men det hade ju fortfarande varit helt smaklöst. Men varför gör de så med en universitetsbyggnad? De som har bestämt det måste väl ha bättre koll? Tills för inte allt för många år sedan tror jag dessutom att man inte fick måla om hus i annan färg utan tillstånd från stadsbyggnadskontoret. Jag tycker att det var bra, för folk i allmänhet har inget omdöme när det gäller sådant. Och jag tycker att de är alldeles för slapphänta med att släppa igenom fula tillbyggnader och tilläggsisoleringar med ful locklist eller mexitegel.

Långpromenad

12 augusti 2005 21:01 | Allmänt, Trädgård | Kommentering avstängd

Idag blev det långpromenad. Efter lunch gick vi ut, och eftersom jag visste att det skulle bli långt tog jag Klara i bärselen och Viggo fick sitta i vagnen. Först gick vi förbi kolonilotten, och jag kunde återigen konstatera att det är folk som plundrar den på blommor. Det är inget kul med kolonilotten längre, när vi inte får ha den ifred. Två vintrar i rad har vår fina redskapsbod som vi har byggt själva blivit uppbruten. Första vintern stal de inget, men den här vintern blev vi av med det mesta; gräsklipparen, vattenslangen och de flesta redskapen. Det var grejer för flera tusen. Det känns så lumpet. Och att någon går och plockar våra blommor är verkligen riktig lågt. I våras hade någon tagit precis varenda tulpan ch narciss. Jag tycker egentligen att det är en jättebra idé med kolonilotter, men just nu känns det jättebra att vi får en egen inhägnad trädgård som vi äger. Det var inte så här förut på Fyrisvallskolonin. Det är väl för att många lotter står obrukade nu, eftersom de nästa år kommer att bygga hus där.

När vi hade gått förbi Fyrishov somnade Viggo. Vi gick förbi min gamla högstadieskola Tunaberg. Det var sig ganska likt, men de hade byggt en särskola på en del av skolgården. Anledningen att vi gick där var för att kolla på Tuna Backars dagis, som Viggo kanske får plats på. Det är baracker som de har ställt upp på bortre delen av idrottsplanen. Så där jättekul såg det faktiskt inte ut på gården. Grusplan som de ställt upp lekredskap på här och där. Inte så genomtänkt och mysigt. Men jag vet att baracker är helt ok. Viggo går i baracker nu på Rackarberget, eftersom de mögelsanerar de vanliga lokalerna.

Sedan promenerade vi ner på stan, och Viggo vaknade igen när vi gick förbi stadsbiblan. Det var lagom, eftersom jag behövde prova kläder på honom. Han fick en superfin brun manchesterkavaj, som jag köpte på Rackartyg. Vi var in på Polarn och Pyret också och kollade rean, men jag köpte inget. Köper en del POP-kläder på Tradera. Det blir billigare. Där lekte Viggo i lekhörnan. De har en monitor med Mulle Meck-dataspel, och Viggo satte sig och tittade på när ett annat barn spelade. När det blev ledigt hann inte Viggo fram innan en annan kille sprang fram och började spela. Viggo sa inget, utan fortsatte titta. Så jag sa till Viggo att vi skulle stanna så att han fick prova sedan, och att jag skulle vara där så att ingen mer trängde sig. När det blev ledigt igen försökte en annan unge gå före, men då sa jag ifrån att det var Viggos tur. Ungen såg skitsur ut. Viggo är verkligen inte blyg och mesig, men han kan vara litet försiktig och gå undan när andra barn tar för sig. Jag hoppas verkligen att han vågar ta för sig. Jag var alltid så himla blyg och rädd när jag var liten. Och jag hoppas att Klara kommer att våga ta för sig, och inte bli någon mesig brud.

Klara har namnsdag idag

12 augusti 2005 18:02 | Allmänt | Kommentering avstängd

Grattis, vår fina lilla Klara Brita!

Igår blev det inget bloggande

12 augusti 2005 8:43 | Allmänt | Kommentering avstängd

Det var fullt upp hela tiden. Först lämnade jag på dagis. Där sa Anna-Kari att hon pratat med förskolechefen om möjligheten att Viggo skulle kunna få gå 7.45-15.15 två dagar i veckan när vi har flyttat, men det blev blankt nej. 8-13 tre dagar i veckan kunde hon gå med på. Men troligen får vi ju dagis i Svartbäcken, så då spelar det ju ingen roll att den förskolechefen är helt osmidig. Och så träffade jag Henrik, som lämnade Jesper och Martin på dagis. Vi hade inte setts på hela sommaren, så vi pratade litet om huset. Sedan gick jag ned på stan med Klara och klarade av några ärenden, och skyndade mig hem till klockan 12, eftersom flyttfirman skulle lämna kartonger mellan 12 och 13.30. Men de kom inte, så jag var tvungen att gå och hämta på dagis. När vi hade varit i Vasaparken en liten stund började det regna massor, så då fick vi gå hem utan ordentliga regnkläder. Flyttfirman hade varit och lämnat kartongerna utanför dörren. 80 stycken. Vi får se om det räcker. Hemma somnade så klart trötte Viggo när jag ammade Klara. När Bo kom hem åkte han och Viggo till Bauhaus och kollade sandlådor och grillar. Det är prioritet ett när vi får tillträde till huset. Medan de var borta stekte jag plättar och pannkakor. Med en lagg vardera på spisen blir det väldigt effektivt. Kvällen blev lååång och jobbig. Båda kidsen somnade efter tio på kvällen. Och Viggo är verkligen jobbig när han vägrar att somna. Suck. Sedan tittade jag på Drömmarnas tid och somnade i soffan. Vaknade där fyra på morgonen och gick och lade mig i sängen.

Duplogubbarna enligt Viggo

10 augusti 2005 20:52 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Duplogubbar

Från vänster till höger:

stora Linnea, lilla linnea, Viggo, farfar Olle, farmor Kristina

Men jag måste säga att farfar Olle är misstänkt lik fågelskrämman Plugg i Byggare Bob. Sån där morotsnäsa har väl inte farfar?

Lillnallenmedstjärnan fanns i duplolådan

10 augusti 2005 20:44 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Den var borta igår kväll. Viggo hittade den. Det är Viggos viktigaste gosedjur. Så här var det. Viggo fick en massa fina, smakfulla gosedjur när han var baby, men han hade inget särskilt som han måste ha. Så var vi på Mc Donalds, och Viggo fick en Care Bear i happy mealet. En turkos som höll en stjärna i handen. Supervulgo. Den älskar Viggo och måste ha när han sover. Så händer det då och då att den är borta, för den är rätt liten. Och så slets stjärnan av, och den brukar Viggo fingra på. Så när jag var på klädbytardag på Tiundaskolan när Klara var en vecka gammal hittade jag en påse med en likadan Care bear och en aprikos Care bear med blomma i handen. 5 spänn skulle de ha för den, och jag blev jätteglad. Jag var nog den enda som ville köpa, och det var pinigt att lägga fram den bland kläderna när jag skulle betala. Men nu använder Viggo den nya med stjärnan kvar, men om vi inte hittar den när han ska sova går det bra med de andra. Som ni ser är den rätt skitig. Vi tvättar den ofta, men den blir inte riktigt ren.

Lillnallen

I stort sett flow

10 augusti 2005 15:02 | Allmänt | Kommentering avstängd

Man får nog säga att det är övervägande flow just nu. Kiss på golvet och bråk om huruvida man ska äta cous cous eller muminkex och Oboy är petitesser i sammanhanget. Jag hade en lång lista på saker som skulle fixas idag, och den har jag betat av så mycket som står i min makt. Förutom det tidigare rapporterade om flyttfirma och försäkring har jag även bokat klipptid på måndag, fixat så att Viggo kan vara och leka hos sin kusin Sara i Rinkeby när vi kollar på Marbodalkök i Nacka och, hör och häpna, med största sannolikhet fixat dagisplats i Svartbäcken omgående. Ringde förskolechefen på nya dagiset Tuna Backar, som ligger vid min gamla högstadieskola Tunaberg. Han sa att de hade platser kvar som de behövde fylla med barn. Hallå, finns det? är det något fel med den förskolan, så att ingen vill ha sina barn där, eller? På måndag ska jag ringa direkt till någon som jag fick namnet på, så skulle det ordna sig. Måste gå förbi och kolla hur dagiset ser ut.

Och förresten åt Viggo en knäckemacka och en morot när han hade sovit middag och slutat vara monster. Så nu är vi sams. Och då fick han oboy.

Nästa sida »

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^