Det lär oss historien

12 augusti 2005 21:49 | Allmänt, Lyssnar på | 3 kommentarer

När klasskampen flammade upp
å ropen till strejk spontant bröt fram
Började förbundets ledning att vackla
Kackla om reformer likt yra höns

Skrivbordsradikaler,
blir rädda då klasskampen skärps

Det lär oss,
lär oss,
det lär oss historien x2

Vi läste Lenin och Stalin
Och angrep akademikernas reformism
Vi valde den skonigslösa kampens väg
å enhet på arbetarklassens grund

Vi handlade som kommunister
Ska göra då klasskampen skärps

Vi lärde,
lärde,
vi lärde av historien x2

Nu sedan vi gjort oss kvitt
Småborgarna i sosseKFML
Kan vi kommunister börja bygga partiet
Som är vår historiska uppgift och plikt

Småborgare visionister
Kan aldrig bygga partiet

Det lär oss,
lär oss,
det lär oss historien x2

Splittringen var en bra sak
Det rensade bort dom som hindrade
Förbundets politiska utveckling
Vi står starkare idag än nånsin förr

Förbundet stärks av kampen
Mot regelavvikelser

Refr:

Knutna nävar

12 augusti 2005 21:22 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Bo har laddat ner Knutna nävar som han spelar på datorn. Dårkommunistmusik säger han. Med det är bra.

Loftgångar

12 augusti 2005 21:19 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

När jag ändå är inne på arkitektur måste jag spy litet galla över loftgångar. Det har jag aldrig förstått mig på. Det är bara fult och läskigt att folk kan gå förbi utanför fönstren och titta in. Bort!

Lärarseminariet

12 augusti 2005 21:16 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

När jag gick förbi lärarseminariet, eller ILU som det heter nu, såg jag att den stora trävillan som finns på området var ommålad. Jag kommer faktiskt inte helt säkert ihåg vad det var för färg innan, men jag tror att det var falurött. Nu var det aprikost. Skitfult. Om det var en liten privatägd villa hade jag inte blivit förvånad, men det hade ju fortfarande varit helt smaklöst. Men varför gör de så med en universitetsbyggnad? De som har bestämt det måste väl ha bättre koll? Tills för inte allt för många år sedan tror jag dessutom att man inte fick måla om hus i annan färg utan tillstånd från stadsbyggnadskontoret. Jag tycker att det var bra, för folk i allmänhet har inget omdöme när det gäller sådant. Och jag tycker att de är alldeles för slapphänta med att släppa igenom fula tillbyggnader och tilläggsisoleringar med ful locklist eller mexitegel.

Långpromenad

12 augusti 2005 21:01 | Allmänt, Trädgård | Inga kommentarer

Idag blev det långpromenad. Efter lunch gick vi ut, och eftersom jag visste att det skulle bli långt tog jag Klara i bärselen och Viggo fick sitta i vagnen. Först gick vi förbi kolonilotten, och jag kunde återigen konstatera att det är folk som plundrar den på blommor. Det är inget kul med kolonilotten längre, när vi inte får ha den ifred. Två vintrar i rad har vår fina redskapsbod som vi har byggt själva blivit uppbruten. Första vintern stal de inget, men den här vintern blev vi av med det mesta; gräsklipparen, vattenslangen och de flesta redskapen. Det var grejer för flera tusen. Det känns så lumpet. Och att någon går och plockar våra blommor är verkligen riktig lågt. I våras hade någon tagit precis varenda tulpan ch narciss. Jag tycker egentligen att det är en jättebra idé med kolonilotter, men just nu känns det jättebra att vi får en egen inhägnad trädgård som vi äger. Det var inte så här förut på Fyrisvallskolonin. Det är väl för att många lotter står obrukade nu, eftersom de nästa år kommer att bygga hus där.

När vi hade gått förbi Fyrishov somnade Viggo. Vi gick förbi min gamla högstadieskola Tunaberg. Det var sig ganska likt, men de hade byggt en särskola på en del av skolgården. Anledningen att vi gick där var för att kolla på Tuna Backars dagis, som Viggo kanske får plats på. Det är baracker som de har ställt upp på bortre delen av idrottsplanen. Så där jättekul såg det faktiskt inte ut på gården. Grusplan som de ställt upp lekredskap på här och där. Inte så genomtänkt och mysigt. Men jag vet att baracker är helt ok. Viggo går i baracker nu på Rackarberget, eftersom de mögelsanerar de vanliga lokalerna.

Sedan promenerade vi ner på stan, och Viggo vaknade igen när vi gick förbi stadsbiblan. Det var lagom, eftersom jag behövde prova kläder på honom. Han fick en superfin brun manchesterkavaj, som jag köpte på Rackartyg. Vi var in på Polarn och Pyret också och kollade rean, men jag köpte inget. Köper en del POP-kläder på Tradera. Det blir billigare. Där lekte Viggo i lekhörnan. De har en monitor med Mulle Meck-dataspel, och Viggo satte sig och tittade på när ett annat barn spelade. När det blev ledigt hann inte Viggo fram innan en annan kille sprang fram och började spela. Viggo sa inget, utan fortsatte titta. Så jag sa till Viggo att vi skulle stanna så att han fick prova sedan, och att jag skulle vara där så att ingen mer trängde sig. När det blev ledigt igen försökte en annan unge gå före, men då sa jag ifrån att det var Viggos tur. Ungen såg skitsur ut. Viggo är verkligen inte blyg och mesig, men han kan vara litet försiktig och gå undan när andra barn tar för sig. Jag hoppas verkligen att han vågar ta för sig. Jag var alltid så himla blyg och rädd när jag var liten. Och jag hoppas att Klara kommer att våga ta för sig, och inte bli någon mesig brud.

Klara har namnsdag idag

12 augusti 2005 18:02 | Allmänt | Inga kommentarer

Grattis, vår fina lilla Klara Brita!

Igår blev det inget bloggande

12 augusti 2005 8:43 | Allmänt | Inga kommentarer

Det var fullt upp hela tiden. Först lämnade jag på dagis. Där sa Anna-Kari att hon pratat med förskolechefen om möjligheten att Viggo skulle kunna få gå 7.45-15.15 två dagar i veckan när vi har flyttat, men det blev blankt nej. 8-13 tre dagar i veckan kunde hon gå med på. Men troligen får vi ju dagis i Svartbäcken, så då spelar det ju ingen roll att den förskolechefen är helt osmidig. Och så träffade jag Henrik, som lämnade Jesper och Martin på dagis. Vi hade inte setts på hela sommaren, så vi pratade litet om huset. Sedan gick jag ned på stan med Klara och klarade av några ärenden, och skyndade mig hem till klockan 12, eftersom flyttfirman skulle lämna kartonger mellan 12 och 13.30. Men de kom inte, så jag var tvungen att gå och hämta på dagis. När vi hade varit i Vasaparken en liten stund började det regna massor, så då fick vi gå hem utan ordentliga regnkläder. Flyttfirman hade varit och lämnat kartongerna utanför dörren. 80 stycken. Vi får se om det räcker. Hemma somnade så klart trötte Viggo när jag ammade Klara. När Bo kom hem åkte han och Viggo till Bauhaus och kollade sandlådor och grillar. Det är prioritet ett när vi får tillträde till huset. Medan de var borta stekte jag plättar och pannkakor. Med en lagg vardera på spisen blir det väldigt effektivt. Kvällen blev lååång och jobbig. Båda kidsen somnade efter tio på kvällen. Och Viggo är verkligen jobbig när han vägrar att somna. Suck. Sedan tittade jag på Drömmarnas tid och somnade i soffan. Vaknade där fyra på morgonen och gick och lade mig i sängen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^