Viggo- och Klarabilder

8 augusti 2005 12:21 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Här kommer litet fina bilder på kidsen från i sommar.

Viggo klappar Klara

Viggo klappar Klara

Per och Viggo äter glass

Viggo och farbror Per i vårt kök på Tiundagatan 57

Klara och morfar

Klara och morfar Enn i öregrund

Busig Klara

Busig Klara i öregrund

Klara på sängen

Klara på mammas och pappas säng

Viggo och farfar i hoppbacken

Viggo och farfar Olle i hoppbacken i Sollefteå

Klara och mamma på bröllop

Klara och mamma på Annas och Jonas bröllop på hembygdsgården i Själevad, ö-vik

Klara på gräset

Klara på gräsmattan i öregrund

Viggo och pengarna

Viggo leker med pengar på vardagsrumsgolvet, Tiundagatan 57

P1 gör mig till en bättre människa

8 augusti 2005 11:35 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Jag är en P1-människa. Jag älskar att lyssna på P1. Jag är uppväxt med att radion står på med P1 medan man lagar mat, diskar eller stryker kläder. När jag var liten sov jag och min lillebror Matti skavfötters i kökssoffan i köket i sommarstugan i öregrund. På kvällarna när vi hade lagt oss stod mamma eller pappa och diskade medan de lyssnade på P1. När det var sjöväderrapport kunde man höra poetiska namn på fyrar som Almagrundet, Bjuröklubb, Fladen, Trubaduren och Thyborøn. Här kan man förresten läsa om svenska fyrar: http://www.fyr.org/. Det är något oerhört tryggt att lyssna på sjöväderrapporten. Det tar bort all ångest.

Men det är ju inte bara sjöväderrapporten som är så fantastiskt med P1. Grejen är att allting blir bra och intressant i P1. Sådant som jag inte skulle ha tålamod att ta till mig annars. Vetenskapsområden som inte är ?mina? kan jag ta till mig här. Jag orkar inte läsa artiklar om medicin och ekonomi i DN, men är det ett föredrag i P1 kan jag lyssna och lära mig massor. Och radioteatern och följetånger där skådespelare eller författarna själva läser romaner och noveller är sagolika. Och allt blir bra. I det fallet är det ju mycket som jag redan har läst eller skulle kunna läsa, men också sådant som jag skulle tycka var tråkigt att läsa, men som blir magiskt i radio. Det enda som jag inte står ut med är gudstjänsten på söndagar. Särskilt sådana där de försöker vara litet poppiga, och så låter det bara pinsamt.

Och så är det ju så bra för att man kan lyssna medan man gör annat. Medan man gör hushållsarbete eller är med barnen. Faktum är att jag skulle nog go bananas om jag inte hade P1 nu när jag är föräldraledig. Delar av min hjärna skulle sluta att fungera. För man hinner ju inte läsa särskilt mycket, varken tidningar eller böcker. Så P1 är min livlina.

Kissolycka

8 augusti 2005 8:57 | Allmänt | Inga kommentarer

Jag blir så trött på det här. Viggo fick springa utan blöja, för hur ska han annars lära sig. jag påminde massor av gånger om pottan, och så plötsligt sa han

- Jag har redan kissat. Där, på stolen.

Han hade stått på en av mina fina 50-talsstolar och kissat på den stoppade sitsen och en stor pöl på golvet. Det är samma stol som ni kan se nedan på kortet där Klara får sin första smakportion. Nu står stolen på balkongen. Jag får nog ta bort tyg och stoppning, och sedan måste jag klä om alla fem stolarna.

Blöjan i toastolen

8 augusti 2005 7:14 | Allmänt | Inga kommentarer

Inte igen! Medan jag ammade Klara passade Viggo på att ta av sig sin bajsiga blöja och lägga i toaletten. Det är tredje gången han lägger blöjan i toan. Jag fattar inte varför han har börjat med det. Han är inte en unge som har brukat lägga en massa grejer i toan. Det har hänt en gång i vintras. Då lade han briojärnvägsräls och det nya batteridrivna loket i toan, och efter att vi hade pratat om det hände det aldrig mer. Den här gången hade han i alla fall inte spolat. Nu ska jag passa på att duscha medan Klara sover.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^