P1 gör mig till en bättre människa

8 augusti 2005 11:35 | Allmänt, Lyssnar på | 1 kommentar

Jag är en P1-människa. Jag älskar att lyssna på P1. Jag är uppväxt med att radion står på med P1 medan man lagar mat, diskar eller stryker kläder. När jag var liten sov jag och min lillebror Matti skavfötters i kökssoffan i köket i sommarstugan i öregrund. På kvällarna när vi hade lagt oss stod mamma eller pappa och diskade medan de lyssnade på P1. När det var sjöväderrapport kunde man höra poetiska namn på fyrar som Almagrundet, Bjuröklubb, Fladen, Trubaduren och Thyborøn. Här kan man förresten läsa om svenska fyrar: http://www.fyr.org/. Det är något oerhört tryggt att lyssna på sjöväderrapporten. Det tar bort all ångest.

Men det är ju inte bara sjöväderrapporten som är så fantastiskt med P1. Grejen är att allting blir bra och intressant i P1. Sådant som jag inte skulle ha tålamod att ta till mig annars. Vetenskapsområden som inte är ?mina? kan jag ta till mig här. Jag orkar inte läsa artiklar om medicin och ekonomi i DN, men är det ett föredrag i P1 kan jag lyssna och lära mig massor. Och radioteatern och följetånger där skådespelare eller författarna själva läser romaner och noveller är sagolika. Och allt blir bra. I det fallet är det ju mycket som jag redan har läst eller skulle kunna läsa, men också sådant som jag skulle tycka var tråkigt att läsa, men som blir magiskt i radio. Det enda som jag inte står ut med är gudstjänsten på söndagar. Särskilt sådana där de försöker vara litet poppiga, och så låter det bara pinsamt.

Och så är det ju så bra för att man kan lyssna medan man gör annat. Medan man gör hushållsarbete eller är med barnen. Faktum är att jag skulle nog go bananas om jag inte hade P1 nu när jag är föräldraledig. Delar av min hjärna skulle sluta att fungera. För man hinner ju inte läsa särskilt mycket, varken tidningar eller böcker. Så P1 är min livlina.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. P1 är min kanal också- :-) Spanarna är min fasta tid i tablån– o Språket- o Meny o massor- däremot tycker jag väder o sjörapporten är urtråkig- trots växlande väder..;-) Har Du testat sr.ses webbradio ”minnen”–

    Comment by SoP — 2006-01-31 2:44 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^