Den här pelargonen är ju inte alls blå

29 september 2009 23:18 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Hela sommaren har den här pelargonen som jag fick av min syster stått på altanen utan att blomma, och hela sommaren har jag levt i tron att den skulle få blå blommor, för det sa min syster och det stod på krukan. Visserligen hade jag aldrig hört talas om blå pelargoner, men jag är inte så inne på pelargoner faktiskt, och jag trodde ju på min syrra. Men kolla här. Inte det minsta blå faktiskt. Vad har du att säga, Anna?

DSC07727

DSC07728

Tycker inte alls om

29 september 2009 23:05 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Frost på träpartiet på perrongen i Uppsala i morse.

DSC07724

Hängde på Arkens veranda igår

29 september 2009 22:59 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Trots tröttheten av att ha vaknat halvjävlafem igår, en timme innan väckarklockan skulle ringa, och inte kunna somna om, var jag förvånansvärt pigg igår kväll. Blev väl uppmuntrad av att ha sällskap med Mikkis på tåget till Uppsala och till Arken och att vi smidde planer och spekulerade hejvilt under tiden. Stiftelsens styrelse hade först ett sammanträde tillsammans med Förtroendenämnden. Så gemensamt fika i trevliga arkaporslinet, och så fick jag hoppa in och leda stiftelsens eget möte eftersom Lars-Henrik var borta. Lagom absurda men relevanta diskussioner som vanligt, om bland annat underhållsplanen, budgetförberedelser, koppar- respektive gjutjärnsledningar, Ragnar Frunck och sexnättersregeln. Vi var väl klara vid tiotiden och satt kvar en timme till och fikade mera sen. Litet andra kändisar tittade också in på verandan efter mötet. Bästa styrelsen som alltid.

DSC07722

Sista septemberkalaset

27 september 2009 21:13 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 1 kommentar

Nog för att jag tycker att det är härligt med kalas, att planera, baka, använda alla fina koppar, men nu får det räcka för ett litet tag. Det blir så många på rad i september. Idag har vi haft 7-årskalas för Viggo med släkten. Vi fick tända tårtljusen igen, för Klara ville också blåsa. Jag är inte säker på att Viggo kom sig för att äta tårta. Han var så upptagen med att bygga en av alla sina nya legobyggsatser. Min brorsa försökte leka hjälte genom att få tag på den där jämrans musen som har huserat i Klaras rum de senaste dagarna, men den syntes inte till.

DSC07714

Den här behövde jag

26 september 2009 22:42 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Läser | 2 kommentarer

Kunde inte låta bli att köpa Tidlösa mönster : Textilkonst från 50-talet idag när jag var in ett ärende på Lunde-Q. Jag hade sett den på Bokus tidigare i år, men den släpptes inte förrän efter min födelsedag, så det var ingen idé att önska mig den. Men nu så!

DSC07709

Att trängas i Tiundaskolans matsal

26 september 2009 22:32 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

är kanske inte lika kul som att gå på lördagsloppisen på Vaksalatorg, men det är värt det när man kommer hem med en hel kasse kläder och skor till barnen för 400 kronor. Det mesta kostade 5-20 kronor styck. 15 spänn för ett par helt oslitna Vikingstövlar åt Viggo. Köpte till och med två par finstövlar åt Klara att ha när man ska på kalas eller åka ner på stan. Det skulle aldrig falla mig in att köpa nya i affär, men när de kostade 20 pix var det värt det. Hon blev glad.

DSC07706

Klara bara fuskar

26 september 2009 22:25 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

DSC07701

Bygger Star Wars-lego

26 september 2009 22:23 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Morgnar när man kan sitta tillsammans med Viggo som bygger Star Wars-lego är finfina morgnar.

DSC07691

DSC07697

DSC07704

Sjuåring

25 september 2009 21:27 | Allmänt | Kommentering avstängd

Full fart hela dagen så att jag inte ens har hunnit ta några bilder och dokumentera, inser jag nu. Men en fin dag, ledig hemma. Viggos 7-årsdag och Klaras 4,5-årsdag, och eftersom skolan och fritids var stängt för studiedag så var vi lediga.

Klara var dessutom kallad på tandkontroll, så vi var ner till Vretgränd. Det gick bra! Hon hade fina tänder och tyckte det var kul att sitta i stolen och få testa knapparna.

En av Viggos presenter på morgonen var ett Harry Potter-spel till Xboxen, så det var han upptagen med tills det var dags för kalas vid tre. Vi hade kalaset hemma och han ville bara bjuda några få från klassen, och så Lisa och Gunnar med Elias och Vidar och Magnus med Helmer och Arvid. Alldeles lagom! Tur att det var fint och skönt väder, så vi kunde sitta ute på altanen och fika. En del av gästerna dröjde sig kvar ett bra tag efter att kalaset var slut vid fem, bara trevligt! Viggos bästis Jakob var kvar här till åttatiden och spelade Harry Potter-spelet med Viggo när de andra gästerna gått, och åt Pizza med oss.

Nu håller Viggo på att bygga en av Legobyggsatserna som han fick innan han ska gå och lägga sig. Jag är ganska trött och längtar efter att få lägga mig i soffan och se på film, men det är klart att Viggo måste få bygga lego på sin födelsedag innan han ska sova. Jag tror att han tycker att den här dagen blev en perfekt mix av vad han ville göra.

Viola Gråsten

22 september 2009 23:53 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Läser | 4 kommentarer

Fina nyutkomna boken om Viola Gråsten fick jag i födelsedagspresent, och här ligger den på en av mina Viola Gråsten-filtar från Tidstrands. Filten finns i många färgkombinationer, men jag tycket allra mest om de här blålila. Minns att jag hittade mina två Viola Gråsten-filtar på Myrorna på Sysslomansgatan i början av 90-talet och att jag blev överlycklig. Är inte Viola Gråsten ett fantastiskt vackert namn, förresten?

DSC07627

Måndagsexemplar

21 september 2009 23:00 | Allmänt | 1 kommentar

Trots att jag minsann gick upp som jag skulle halvsex och barnen var toppenbra på att göra sig i ordning, så blev det bara en massa knas idag. Jag hade glömt att jag hade punka på cykeln, så när jag hade konstaterat det fick vi lov att gå först till skolan så Viggo inte kom försent, för han har ju ändå skolplikt. Sen fick Klara och jag gå hela vägen till dagis. Hon var så duktig och gnällde ingenting, trots att hon fick gå ett par kilometer. När jag kom till busshållplatsen kom inte bussen på evigheter. Flera bussar gick ut till Ärna innan det kom någon tillbaka. På tåget när konduktören kom och skulle kolla biljetter fick jag först inte upp månadskortet. Fastnade på något konstigt sätt med ringen i en lös tråd i handväskan och kände mig som Papphammar. Och på jobbet när jag var på toa ringde plötsligt iPhonen och jag skulle skynda mig att tvätta händerna så jag kunde svara, men då klämde jag på nåt konstigt vis fingret på ringen som är ställbar, alltså samma ring som jag fastnade med i väskan tidigare. Den där som jag alltid har, som är gjord av en skrivmaskinstangent med texten OMSKIFTARE. Och så där har det hållit på hela dagen. Ingenting av det där är någon stor katastrof på något sätt. Världen går inte under. Tiden rubbas inte. Det är bara så satt vissa dagar känns det som att man snubblar fram i tillvaron och inte riktigt är med i matchen. Idag var en sån dag.

Septemberros

21 september 2009 22:34 | Allmänt, Bilder, Trädgård | Kommentering avstängd

DSC07647

Jag vill inte ha nåt Kalle Anka-samhälle

20 september 2009 22:25 | Allmänt | 11 kommentarer

Jag vill inte ha nån Anna Anka-värld. Jag vill gärna baka massa kakor och mangla mina lakan, för att jag gillar det. Man behöver inte vurma hemmafruideal för det. (Fast det är väl inte precis sådana hemmafruideal hon vurmar. Det har hon ju nån liten människa till.). Men vet ni? Ni som tycker det är trist och onödigt slipper. Det går lika bra att sova i skrynkliga lakan om man inte bryr sig och man kan köpa kakorna på Konsum. Men helst Konsum. Inte ICA, och de där andra lågpriskedjorna ska vi inte ens prata om.

Jag vill inte ha nåt KD-samhälle. Jag vill inte ha några nattståndna KD-ideal.

Jag vill ha ett jämställt samhälle. Det mår alla bättre av, och framför allt är det jävligt mycket roligare.

Jag vill åka till mitt jobb och känna att det är roligt och att jag gör någon skillnad för något som är viktigt. Jag är så glad för mitt jobb, för precis så har jag det.

Jag vill inte gå till Musse Pigg-posten, som ligger i Postens gamla lokaler, för att hämta ut paket. För det är inte på riktigt, och de har ingen koll och kränger godis och tobak. Det är inte ens bättre öppettider. Det känns precis lika på låtsas som att Fredrik Reinfeldt är statsminister. Fortfarande.

Jag vill inte ha Fredrik Reinfeldt som statsminister.

Jag vill gå till en landstingsdriven vårdcentral, inte nån privat skit. Jag kanske är jävligt gammalmodig, men jag gillar sånt som är gemensamt och bra för alla. Jag gillar sextiotalssoul och femtiotalsporslin också. Det kanske hör ihop? För till och med femtiotalsporslinet var demokratiskt. Det ska jag återkomma till i ett senare inlägg.

Jag vill betala skatt. Det känns härligt. Litet, litet vill jag ha kvar till att köpa loppisgrejer och sånt, men mest vill jag betala skatt till bra grejer för alla.

Jag vill göra skillnad i det stora och i det lilla. Jag vill vara på riktigt. Jag tycker inte om när människor slarvar med sånt som är viktigt.

Jag vill inte ha nån Kalle Anka-värld. Jag vill ha en värld som inte känns overklig. Jag vill ha en värld med människor som känns som på riktigt.

Fotnot
Om ni undrar så har jag inget emot Kalle Anka som serie. I love Disney. Jag är uppvuxen med serietidningar i överflöd. Allt från Bamse och Pellefant till Stålmannen. Jag menar bara att jag inte vill ha en värld som känns påhittad, som en karikatyr.

Gårdagens loppisfynd

20 september 2009 13:05 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Vad är en lördag utan en runda på Vaksalatorg?

Julduken 2 kr
Tomten 5 kr. Jag har ju en ganska stor samling från 50- och 60-talet.
DSC07643

LIFE september 25, 1961 Jacqueline Kennedy in the White House 20 kr
DSC07644

Gröna små blad i drivbänken

19 september 2009 18:11 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Trädgård | 2 kommentarer

Jag gjorde en drivbänk av gamla sandlådan och några gamla innerfönster från Öregrund, och så sådde jag en höstsådd på vinst och förlust. Några sorters sallad och ruccola, rädisor, slätbladig persilja, dill och isop. Nu tittar allting upp!

DSC07641

DSC07642

Äntligen håller tomaterna från mamma på att mogna

19 september 2009 17:59 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Trädgård | Kommentering avstängd

DSC07635

Det är så härligt med hösthallon

19 september 2009 17:58 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Trädgård | Kommentering avstängd

DSC07637

Vinyl is back

19 september 2009 8:42 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Spana in en oerhört smakfull present jag fick. Det är alltså CD-R som ser ut som vinyl.

DSC07605

DSC07606

Det kom ett paket från Paris häromdagen

18 september 2009 21:23 | Allmänt, Bilder, Lyssnar på | Kommentering avstängd

DSC07608

Det satt en lapp på datorskärmen när jag kom till jobbet

18 september 2009 21:19 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

DSC07612

Nästa sida »

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^