Jag vill inte ha nåt Kalle Anka-samhälle

20 september 2009 22:25 | Allmänt | 11 kommentarer

Jag vill inte ha nån Anna Anka-värld. Jag vill gärna baka massa kakor och mangla mina lakan, för att jag gillar det. Man behöver inte vurma hemmafruideal för det. (Fast det är väl inte precis sådana hemmafruideal hon vurmar. Det har hon ju nån liten människa till.). Men vet ni? Ni som tycker det är trist och onödigt slipper. Det går lika bra att sova i skrynkliga lakan om man inte bryr sig och man kan köpa kakorna på Konsum. Men helst Konsum. Inte ICA, och de där andra lågpriskedjorna ska vi inte ens prata om.

Jag vill inte ha nåt KD-samhälle. Jag vill inte ha några nattståndna KD-ideal.

Jag vill ha ett jämställt samhälle. Det mår alla bättre av, och framför allt är det jävligt mycket roligare.

Jag vill åka till mitt jobb och känna att det är roligt och att jag gör någon skillnad för något som är viktigt. Jag är så glad för mitt jobb, för precis så har jag det.

Jag vill inte gå till Musse Pigg-posten, som ligger i Postens gamla lokaler, för att hämta ut paket. För det är inte på riktigt, och de har ingen koll och kränger godis och tobak. Det är inte ens bättre öppettider. Det känns precis lika på låtsas som att Fredrik Reinfeldt är statsminister. Fortfarande.

Jag vill inte ha Fredrik Reinfeldt som statsminister.

Jag vill gå till en landstingsdriven vårdcentral, inte nån privat skit. Jag kanske är jävligt gammalmodig, men jag gillar sånt som är gemensamt och bra för alla. Jag gillar sextiotalssoul och femtiotalsporslin också. Det kanske hör ihop? För till och med femtiotalsporslinet var demokratiskt. Det ska jag återkomma till i ett senare inlägg.

Jag vill betala skatt. Det känns härligt. Litet, litet vill jag ha kvar till att köpa loppisgrejer och sånt, men mest vill jag betala skatt till bra grejer för alla.

Jag vill göra skillnad i det stora och i det lilla. Jag vill vara på riktigt. Jag tycker inte om när människor slarvar med sånt som är viktigt.

Jag vill inte ha nån Kalle Anka-värld. Jag vill ha en värld som inte känns overklig. Jag vill ha en värld med människor som känns som på riktigt.

Fotnot
Om ni undrar så har jag inget emot Kalle Anka som serie. I love Disney. Jag är uppvuxen med serietidningar i överflöd. Allt från Bamse och Pellefant till Stålmannen. Jag menar bara att jag inte vill ha en värld som känns påhittad, som en karikatyr.

Gårdagens loppisfynd

20 september 2009 13:05 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

Vad är en lördag utan en runda på Vaksalatorg?

Julduken 2 kr
Tomten 5 kr. Jag har ju en ganska stor samling från 50- och 60-talet.
DSC07643

LIFE september 25, 1961 Jacqueline Kennedy in the White House 20 kr
DSC07644

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^