Kalasbakar

6 september 2009 17:10 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 3 kommentarer

Närmast maniskt bakar jag kaksort på kaksort och fyller kakburkarna medan jag lyssnar på P1. Har fortfarande på mig nattlinnet, men tänkte duscha och klä på mig så jag kan tvätta fönstren. September är kalasmånaden, för då fyller både jag, min mamma och Viggo år. Och i år är det ju litet extra eftersom jag fyller 40 år om precis en vecka.

Den stora festen får vänta till senare i höst. Först ska köks- och badrumsrenovering till stånd. Men på lördag kommer mina föräldrar och syskon och firar mig, och på söndag, som är födelsedagen, kommer några få vänner och hänger med mig, vänner som är litet som familj för mig. Men oroa er inte ni andra, det blir stor fest senare, och jag lovar att det blir massor av kakor då också.

Vad jag har bakat än så länge? Mummakakor, bondkakor, chokladkolasnitt, kolasnitt, schackrutor, syltkakor, drömmar och nöttoppar. Men det är ju massor av dagar kvar, så jag hinner baka mera! Och så måste jag kila förbi nån loppis och köpa fler kakburkar. Det här går ju inte.

DSC07531

Dagens tekanna: rubinröd MA-kanna från Gefle

6 september 2009 10:10 | Allmänt, Bilder, Dagens tekanna, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Behovet av en fin tekanna på nya jobbet var trängande. Ganska snabbt hittade jag den här rubinröda skönheten på Tradera, och den blev min! Faktum är att det visade sig vara en lillasyster till min vardagstekanna här hemma. Att det var MA-kannan med glasyren Rubin visste jag, men när jag fick hem den visade det sig att den var något mindre än den jag har i Manganiaglasyren. Jag hade ingen aning om att den fanns i olika storlekar. Jag vet inte heller när Rubinglasyren kom på MA-kannan. Den var nog inte en av originalglasyrerna 1956 när tekannan började tillverkas, även om Rubinglasyren användes på olika Gefleporslin 1940-1967. Vad som är speciellt med Rubinglasyren jämfört med de andra glasyrerna som jag sett på MA-kannan är att den är blank, medan Mangania och de andra är matta.

Nu behöver jag bara en mjölkkanna och en tekopp som passar till att ha på jobbet. Tänker att en röd Lillemor vore hur fint som helst.

DSC07460

DSC07454

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^