Stapelbara ljusstakar från Urshult

26 januari 2014 15:43 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Det kom ett mejl från en läsare av bloggen, med bilder på ett par turkosa ljusstakar från Urshult. En modell som jag inte sett tidigare. Roligt! De här ljusstakarna går som ni ser att stapla. Tack, Magnus, för att jag får visa upp dina bilder och sprida mer kunskap om Urshult! Här kan ni läsa mer där jag reder ut hur man skiljer de snarlika ljusstakarna från Urshult och Lindshammar åt.

Uppdatering: Fick mer information om Urshult av min kompis Britt-Marie Börjesgård, som är byggnadsantikvarie på Jönköpings läns museum. Det har tydligen funnits två glasbruk i Urshult. Urshult I var verksamt 1965-1989, Urshult II 1973-1991. Det kan man läsa i den här förteckningen över svenska glasbruk i Glasteknisk tidskrift. Jag skulle tro att dessa ljusstakar är från 60-talet, och alltså från det första glasbruket.

Urshult

Urshultstakar

Uppsala retroloppis – ett nätverk för loppisintresserade i Uppsala

18 januari 2014 18:34 | Allmänt | Kommentering avstängd

Länge har jag tänkt på att det vore kul att ha ett nätverk för loppisintresserade i Uppsala. Jessica med bloggen Retrolyckan har jag lärt känna genom att vi läst varandras bloggar, och så visade det sig att vi bor några kvarter ifrån varann i Svartbäcken och har barn på samma skola, men annars har jag inte känt någon personligen av alla på Instagram som också är intresserade av loppis och retro, och som också bor i Uppsala. Så för ett tag sedan ställde jag en fråga på Instagram om det fanns några intresserade av att starta ett nätverk. Ett nätverk där vi via en Facebookgrupp kan tipsa varann om loppisar och diskutera, och ibland träffas för att gå loppisrundor eller fika tillsammans, och passa på att byta grejer med varann. Det fanns det! Nu finns Facebookgruppen Uppsala retroloppis, som du hittar här. Idag kar jag träffat Mia och Fredrik som har bloggen Loppislistan, och gått loppisrunda med dem. Trevligt att lära känna fler med samma intresse! Välkommen att gå med i nätverket om du också är intresserad av loppis i Uppsala!

Dagens kopp: Curry från Gefle

1 januari 2014 16:08 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

En tekopp från Gefle fanns det faktiskt bland julklapparna! Det var min bror som hittat den. Curry i Arthur Percys trevliga modell AU. Glasyren Curry ligger Berit Ternell bakom och tekoppen med Curryglasyren tillverkades 1955-1964. Den litet speciella färgen blir snygg ihop med svart, tycker jag.

Untitled

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^