Alla dessa glasljusstakar

4 augusti 2010 18:41 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 14 kommentarer

Förra veckan hittade jag några vinklade glasljusstakar där jag hade svårt att tyda etiketten, men fick hjälp med att det stod Urshult. Tycker fortfarande att det är omöjligt att läsa vad det står om man inte vet, för namnet står i en båge som trycker ihop bokstäverna upptill. Lustigt nog hittade jag fler ljusstakar i en annan modell, men också med Urshultetikett, på bakluckeloppisen i Norrskedika. Jag har exakt likadana sedan tidigare, och trodde att de var från Lindshammar. Men det är de alltså inte. Lindshammarljusstakarna har en liten avsats på två sidor, olika högt upp, och de finns i två storlekar som jag känner till. Det luriga är att det är exakt samma turkosblå färg i både ljusstakarna från Lindshammar och Urshult. De två modellerna till vänster är Urshult och de två till höger är Lindshammar.

14 kommentarer

 1. Jag sprang på sådana här orange ljusstakar i Norge och tänkte på dig. De var som glöd i färgen, jättehäftiga.

  Den mörkgröna är verkligen snygg tycker jag!

  Comment by Susanna — 2010-08-04 20:10 #

 2. Härligt, ännu en bit i det stora stora glaspusslet lagd! Svårt när inte ens tonen i glaset är olika.

  Comment by Libby — 2010-08-05 9:14 #

 3. min pappa är född och uppvuxen i urshult! nu måste jag jaga ljusstakar jag med!

  Comment by Pernilla — 2010-08-05 10:36 #

 4. Klart du ska, Pernilla! Och vi måste boka in vår utflykt till Norrskedika.

  Comment by Kerstin — 2010-08-05 10:41 #

 5. Tack för att du delar med dig av det du hittar och lär dig! Jag köpte nyligen en liten ljusstake märkt Lindshammar för en femma och hamnade här hos dig när jag googlade efter information om den.

  Comment by Elina — 2011-06-20 15:38 #

 6. Jag har en teori om detta…det finns ett flertal vaser mm som är etikettsmärkta Urshult och ett firmanamn. Jag tror det var en firma som köpte in glas från olika glasbruk, i detta fall tror jag på Lindshammar eller Åseda, i mitt exempelfall Åseda (det var en Bambu-vas) etc. Jag hittar inte diskussionen nu, men tycker det låter som en rimlig slutsats. Jag har nämligen inte hittat några bevis för att det skulle ha funnits ett glasbruk i Urshult under 50-60-70-talen…

  Comment by Benny — 2011-09-15 12:49 #

 7. Hittade just ett ett par ljusstakar från Urshult exakt samma stil som dina turkosblå men mina är trekantiga i två olika storlekar och går att stapla på varann, är numrerade under med gravyr 66/512 sedan står det någon text som jag ej han tyda, men jag tycker verkligen om dessa, ska försöka hitta mer information om ljusstakarna. /Magnus

  Comment by Magnus — 2012-01-08 16:56 #

 8. Vad intressant! Jag skulle gärna vilja se en bild på dem.

  Comment by Kerstin — 2012-01-09 20:18 #

 9. Anxious to hear more about your ministry. Do you pastor or minister at other places. I am so hungry to be in this kind of atsproheme!Please pray for my 19 year old special needs granddaughter. Her mother don’t want her and her step-mother does not know how to handle her and my son is at his wits end in dealing with the whole thing.thanks!

  Comment by Tracy — 2016-05-13 9:24 #

 10. Just starting my photography business. Amazed at such a great give away. You really do rock and I’m looking forward to getting to know each business better as my business grows.

  Comment by http://www.torontolimodepot.com/ — 2016-07-08 15:54 #

 11. von nicki.c am 9. Juni 2011  06:08 Sehr geerte damen und herrenich habe online bei der euro kredit vermittlung einen kredit beantragt und auch persönliche gespräche geführt.. trotzdem muss ich eine vorkasse von 197 euro zahlen..ist das korrekt ?? ich hoffe sehr das ich das geld nun auch bekomme..kredit summe 5000 euro..vielen dank für ihre rückantwort

  Comment by http://www.silverkeysalesboost.com/ — 2016-07-10 18:37 #

 12. Mwhahaaaaaaaa geh auf facebook posten…Irgendwann werden wir alle in einer Welt aufwachen die uns überhaupt nicht gefallen kann. Es sei denn man gehört zu den Leuten die sich bis dahin einen gut bezahlten Job bei den Combine CP’s besorgt haben…Einige wenige können dann sagen: Ich habs euch doch gesagt, aber ihr meintet ich hab einen an der Marmel. Doch dann ist es zu spät… zu spät zu spät zu spät zu spät… (Melodie von den Ärzten vorstellen..)

  Comment by can i insure my sister car — 2017-01-24 22:06 #

 13. hi, love your blog and your outfit.!Its nice to see a biologist dress up (my boyfiend is one, so I know how casual they tend to be). have fun in Argentina!

  Comment by jetzt bargeld abholen kredit kreditkarte — 2017-02-07 17:32 #

 14. a subject you are familiar with. by…doing this you will also write faster. you should write as many articles as possible.some very good advice is to do good keyword research. this will make your articles easy to find by search engines. by using the right keywords you…

  Comment by privatkredite ohne schufa kleinanzeigen — 2017-02-12 18:53 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^