Allt man behöver veta om 50-talsmosaik

7 februari 2010 11:43 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset, Läser | 3 kommentarer

Vilken tur att jag hittade den här boken på Emmaus i Gryttby! Mosaikboken av Arne Ahlman och Britta Carlsson, utgiven av Wennerbergs förlag 1956. Jag tror att jag ska ha som ett semesterprojekt i sommar att göra några mosaikgrejer som passar till 60-talshuset, för mosaik var ju stort på 50- och 60-talet. Jag tänkte att jag kunde göra ett mosaikbord till altanen, och kanske ett litet till badrummet att ställa bredvid badkaret när jag vill ha en kopp te när jag badar. Visst vore det fint? Det blir säkert mosaik över från badrumsgolvet. Och så blev jag vansinnigt förtjust i den lilla strama mosaikklädda dammen. Fel sorts dammar med fontän kan vara rätt vulgo, tycker jag, men den här! Jag tror faktiskt att jag ska ge mig på det projektet efter dräneringen. Det har ju inte varit någon vits att gör några projekt i trädgården innan de ska köra kors och tvärs med stora maskiner. När de gör dräneringen måste altanen väck. Jag gillar ju den, att det är tak som skyddar mot regn och alltför stark sol, men nu tänker jag att det kan vara bra att testa hur det är utan tak, bara som en öppen plats. Dessutom vet jag att från början var det inte trädäck, utan öländsk kalksten och utan tak. Så får det bli, och så kan man ju bygga tak igen efter ett tag om man saknar det. Vad tror ni?

Så här kunde man bygga in fläkt i överskåp kring 1960

24 januari 2010 12:46 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 1 kommentar

Vanligast var naturligtvis att det var helt öppet ovanför spisen och bara en ventil. Ibland ser man en fläkt med enorm plast- eller glaskåpa. Men faktum är att jag har sett rätt många varianter där man byggt in en fläkt i ett vanligt överskåp, så då passar det ju fint att göra så! Jag har sett det både i annonser och reportage i mina gamla Allt i hemmet. Här är ett exempel.

Åh, så fint att bo i ett Hultsfredshus typ A83-PB från 1962!

24 januari 2010 12:38 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 4 kommentarer

Naturligtvis hittade jag annonser för just det här huset i de där gamla Allt i hemmet! Det är den översta varianten med tegel. Dessutom hittade jag reklam för ett Hultsfredskök. Kanske var det så originalköket såg ut?

Redahyllan med plastlådor

24 januari 2010 12:31 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 3 kommentarer

Jag höll på att glömma specerihyllan som jag har köpt för att komplettera med, som jag nämnde i förra inlägget. Jag har alltså köpt en specerihylla med plastlådor. Det är en Redahylla. Det fanns ju flera fabrikat. Jag har försökt luska ut när man började tillverka dem med plastlådor men inte lyckats. Jag gissar kring 1960. Någon som vet? I mina föräldrars lägenhet från 1965 är det i alla fall plast, och det är original. De har bott där sedan huset byggdes. Att sätta in en med glashyllor i ett 60-talskök vore en anomali, tänker jag. Någonstans har jag en sån där hushållspappershållare som hör till, som jag köpte på loppisen på Drabantens julmarknad för många år sedan.

Och så var det 60-talsköket

24 januari 2010 12:13 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 7 kommentarer

Ja, nu är det ju ett kök från 1982 i fina huset från 1962. Så det där köket från 1960 som plockades ner för ett år sedan i en lägenhet i Stockholm, och som stått i garaget sedan dess, det ska in. Det är inte ett helt lätt pussel, och en del skåp måste nytillverkas. Den diskbänk som var i det här köket är felvänd mot hur det ser ut här, så skåpet måste styckas upp och pusslas ihop, och ny diskbänk tillverkas. Skafferiet som ska sättas in är för övrigt egentligen ett städskåp, men med litet extra hyllor inuti blir det bra!

Det är utrymmet mellan diskmaskinen och skafferiet som jag är litet osäker på hur det utnyttjas bäst. Jag vill ha rostfri diskbänk ända bort till spisen, och den får inte vara för smal. Det är viktigaste arbetsytan.

Egentligen vill jag ha en 70 cm bred spis som det är nu, för det är faktiskt en betydande skillnad hur mycket man får in i ugnen jämfört med en 60 cm bred. I en 70 cm bred får man in två formar med löstagbar kant på diagonalen, så när man ska baka mycket gör det skillnad i effektivitet. Jag tror dock att det funkar bättre med pusslet om jag väljer en 60-spis. Det får i alla fall bli en vitemaljerad spis med vanliga plattor. Dels smälter det in bättre och dels funkar det inte så bra med gjutjärnsplättlaggen och våffellaggen på glaskeramikhäll. Jag är litet sugen på att hitta en spis från 60-talet, men jag vet inte. Svårt att hitta någon som funkar riktigt bra. Men grymt snygga var de!

I vilket fall har jag ritat några varianter. I alla är det tre överskåp med skjutluckor och ett skafferi längst ut mot ytterväggen åt norr. I alla varianterna börjar bänkskåpen från vänster med lådhurts, diskhoar och diskmaskin, men sedan kommer några varianter. Om man sätter spisen närmast skafferiet kan det bli svårt att komma åt när man lagar mat, men det blir en riktigt rymlig diskbänk och extra brett grytskåp. Sätter man ett brett grytskåp mellan spisen och skafferiet får man svängrum vid spisen, men arbetsytan mellan hoar och spis blir bara 60 cm. På tok för litet! Sätter man ett 40 cm brett grytskåp mellan spis och skafferi blir det ett 10 cm utrymme mellan diskmaskin och spis där man kan förvara brickor och skärbrädor. Tar man dessutom en 60 bred spis blir utrymmet 20 cm och arbetsytan på diskbänken mellan hoar och spis 80 cm. Dessutom linjerar spis och fläkt snyggare med överskåp. En modern fläkt måste det i vilket fall bli, som är effektiv och tyst. Tar man en vit så smälter det in rätt bra när den byggs in i överskåpet.

Stommarna målas vita och luckor och lådor grå som originallacken som finns bevarad på en lucka. Det blir snyggt med en lugn bas till allt färgglatt porslin och fina färgglada textilier från 50- och 60-talet.

Och så har jag köpt en specerihylla med plastlådor. Det är en Redahylla. Det fanns ju flera fabrikat. Jag har försökt luska ut när man började tillverka dem med plastlådor men inte lyckats. Jag gissar kring 1960. Någon som vet? I mina föräldrars lägenhet från 1965 är det i alla fall plast, och det är original. De har bott där sedan huset byggdes. Att sätta in en med glashyllor i ett 60-talskök vore en anomali, tänker jag.

Belysningen under överskåpen får bli dubbla Bernadottelampor. Det var rätt vanligt. Sedan blir det naturligtvis belysning i den moderna fläkten.

Den enheten med kyl och frys och 70 brett skåp måste nytillverkas. Där finns inga 60-talsskåp som passar in i måtten. De får tillverka med de gamla skåpen som förlaga. Eftersom micron ska in i överskåpet tänkte jag att det får bli lucklöst, och så kan man ha teburkar och fint porslin som används ofta på hyllorna ovanför.

Mot väggen bakom matplatsen är det inga skåp nu, men där tänkte jag att snickaren får tillverka ett 30 cm djupt bänkskåp med skjutluckor för mer förvaring. Ovanpå kan brödrost och sådant stå. På väggen ovanför blir det stringhyllor som förut. Att sätta upp överskåp blir nog för kompakt.

Bänkskivor blir perstorpsplatta med Sigvard Bernadottes Virrvarr. Väggarna målas vita och golvet blir samma som i köket, schackrutigt med marmoleumplattor. Vanligt vitt standardkakel med mörka fogar så klart.

Badrum från åren kring 1960

24 januari 2010 12:13 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

Efter att ha lusläst Allt i hemmet från åren kring 1960 vet jag rätt mycket om olika varianter på badrum. På golvet kunde man ha klinker eller mosaik, och det förekom både glasmosaik och mosaik som var matt, oglaserad keramik. Ibland i blandade färger och ibland enfärgat. Även helvitt mosaikgolv var ganska vanligt. På väggarna förekom det både att det var halvkaklat med målat ovanför och helkaklade väggar. Jag trodde faktiskt att man inte brukade helkakla då, men det är ganska vanligt när jag ser bilder i annonser och reportage. Det var naturligtvis en kostnadsfråga. Det var vanligt både med färgat kakel och helvitt. Sedan kunde man faktiskt ha perstorpsplatta på väggar och som badkarsfront! Ofta färgstarkt. Överhuvudtaget fanns stor variation i färger, mycket pastell, men även mörkare och starkare färger, och även svart kakel. Så att jag väljer att helkakla badrummet vitt och välja vitt porslin, och så grön mosaik på golvet känns helt rätt!

Stärkt av synpunkter på bloggen och av kompisar så blir det nog så att jag behåller badkarsblandaren, men byter ut plastslangen mot en sån där i metall, som ju var original. Om det går att hitta originalhandtag i metall också vore det ju toppen. Många har sagt att de har engreppsblandare, men att det i alla fall tar lång tid att få rätt temperatur och att de inte stänger av något medan de duschar. Då är ju det enda argumentet mot den gamla att det är litet krångligare för barnen, men de börjar bli så stora nu.

Badkar måste bli nytt eftersom det måste vara ett som är några cm kortare efter att de bytt ut väggskivorna.

Det gula handfatet har jag nu upptäckt att det är ett Gustavsberg, ritat av Carl-Arne Breger! Det tillverkades i flera pastellfärger och vitt. Man kunde ha med eller utan pelare. Här hemma är det utan pelare. Jag måste hitta ett i samma modell, men vitt, och sätta in. Det gula som vi har har en liten spricka. Jag letar på blocket och tradera. Om ni har tips så hör av er!

När det gäller toastol vacklar jag mellan att hitta en gammal eller sätta in ny. Jag tror att det är svårt att hitta en tillräckligt fräsch, men alla nya är så fula! De passar verkligen inte in.

Den mosaiken som är den mittersta av de jag visade här känns nog mest tidstypisk i nyanser, och är matt oglaserad. Den får det bli om jag inte snubblar över någon annan. Jag tar gärna emot tips där också, men grön färgskala ska det vara. Det kan vara med inslag av vitt och grått. Den vi har nu är en blandning av gult, vitt och grått.

Sen funderar jag på att sätta upp en stringhylla med svarta gavlar och teakhyllplan på den väggen med vägglamporna, och så ha lampor bredvid. Det skulle bryta av den vita väggen och ge ett varmare intryck. Visst måste väl det funka?

Nu ska vi gräva ner oss i detaljer

24 januari 2010 12:13 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

Hej där. Jag har varit sjuk i veckan och inte orkat blogga, men i alla fall orkat bläddra mig igenom några årgångar av Allt i hemmet från sent 50-tal och tidigt 60-tal som jag hittade på Sirius loppmarknad för många år sedan. De är verkligen en guldgruva till kunskap. Så igår fotograferade jag av en del ur dem som jag ska visa här. Jag orkar inte scanna allt det; det tar för lång tid, så ni får stå ut med bildkvaliteten. Så nu kommer några inlägg om badrum och kök!

Badrumsrenoveringen

17 januari 2010 23:06 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 8 kommentarer

Okej, här kommer ett gäng bilder på hur badrummet ser ut nu. Original från 1962, förutom toalettstolen. Det är alltså gulmålade väggar, vitt kakel, gulgrått mosaikgolv, gult badkar och handfat, dubbelt klassiskt badrumsskåp från Kungsör med namnet Mirro och belysningsramp ovanför och så två otroligt snygga vägglampor i vitt porslin på motstående vägg. Ni ser ju i hur dåligt skick badrummet är. Det är så otroligt coolt, men ljusgult är inte riktigt min färg egentligen.

Så här funderar jag kring renoveringen. Grundförutsättningen är att väggskivorna måste bytas för att bli godkänt och klara fukten, och de nya skivorna är något tjockare, så jag måste hitta ett badkar som är något kortare, men så litet kortare som möjligt, för jag älskar att badkaret är så djupt och rymligt. Väggarna kaklas hela vägen upp till tak med vitt standardkakel, men med mörka fogar som man gjorde på 60-talet. Visserligen kaklade man inte så högt på 60-talet, men det är andra krav nu. På golvet vill jag ha grön mosaik. Jag visar ett par varianter som jag hittat längst ner. Vad tycker ni? Det bästa alternativet på badkar som jag hittat är ett från Gustavsberg som är 157 cm långt och 70 cm brett. Det nuvarande är 160×70, så det är bara tre cm kortare. Det nya badkaret och handfat och toa får vara vitt, och badkaret kaklas in med vitt kakel. Jag tycker att handfatet har så vansinnigt snygg form och alla nya är så fula. Har faktiskt börjat leta på Blocket och Tradera efter ett vitt 60-talshandfat, för om det är helt och fräscht har det inte sämre funktion än ett nytt. Toastol är det värre med. Där har det ju faktiskt hänt rätt mycket med tekniken vad gäller vattenbesparing, så där måste det nog vara en ny. Alla är bara så fula! Varför kan de inte designa nytt badrumsporslin för funkisbadrum som behöver renoveras? Dessutom är alla moderna blandare för handfat och badkar så fula. Det skär i hjärtat att byta ut det där över badkaret, men det behövs engreppsblandare så man inte spolar vatten i onödan. Har funderat på om man inte åtminstone kan återanvända slangen och duschmunstycket. Badrumsskåpet får bli kvar, men utan belysningsrampen som är trasig. De är separata. Istället får det bli en klotlampa med porslinsfäste ovanför. De snygga vägglamporna skulle jag helst behålla, men två av de tre firmor som har varit här och kollat har sagt att de inte är godkända även om man drar om elen. Det lutar åt att istället sätta upp de snarlika Bernadottelamporna från IFÖ. De är inte riktigt lika snygga, och troligen något senare 60-tal, men bästa alternativet bland nytt. Så, vad tycker ni?

Här kommer de två varianterna på grön mosaik som jag har kollat på.

Den här från Höganäs har jag bara sett på nätet.

Äntligen renovering på gång!

8 januari 2010 18:36 | Allmänt, Formgivning och arkitektur, Huset | 3 kommentarer

Det där originalköket från 1960 står fortfarande i garaget och väntar på att få flytta in, och badrummet är i sämre och sämre skick. Jag har inga problem att planera, beräkna, leta på nätet och åka och kolla på tillbehör inför renovering, men detta med att jaga hantverkare. Jag tycker det är så jobbigt. Jag har varit på gång många gånger både med dräneringsfirmor för trädgården och byggfirmor för inomhusarbetet, men så när det har varit nån hantverkare som har varit här och kollat och inte haft tid att göra offert har jag tappat sugen. Så blev jag tipsad om bello.se och lade upp jobben på trettondagen, och genast trillade det in flera som ville göra jobben! I eftermiddags har en firma varit här och kollat på kök och badrum, imorgon kommer en annan och på tisdag kväll kommer en grävfirma och kollar. Jag tänkte ta in tre offerter för vardera inomhus- och utomhusjobbet. Vad skönt det ska bli att få det gjort!

10 steg från min dörr

4 maj 2009 11:36 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 3 kommentarer

På den utmärkta bloggen femtiotalsjakten hittade jag före helgen den roliga utmaningen 10 steg från min dörr, men jag har inte haft tid att gå ut och fotografera och skriva förrän nu. Man ska alltså gå tio steg från sin dörr eller port och dokumentera och skriva om något man ser där. Sagt och gjort.

Om jag går tio steg från ytterdörren kommer jag precis nedanför trappan och ett par steg till. Jag tog de stegen till vänster, så kunde jag fotografera mitt fina trappräcke, som är specialritat för mitt hus när det byggdes 1962 av den kände skulptören Olof Hellström, som bland annat gjort ljusträdet i domkyrkan, Islandsbrons järnsmidesräcke och monumentet på Martin Luther Kings plan. Samtidigt som han gjorde trappräcket gjorde han även dörrkläppen, utebelysningen och trean, som man även kan se 10 steg från min dörr. Det är så coolt att ha de här specialritade detaljerna som ingen annan har precis likadana.

dsc06181

dsc06183

dsc06182

Ut med monstret

8 mars 2009 21:47 | Allmänt, Bilder, Huset | 7 kommentarer

Jo, jag har ju ägnat större delen av dagen åt att gå igenom kartonger som stod i bastun. Bastun som vi aldrig har använt för att den har varit helt fylld med kartonger sedan vi flyttade in sommaren 2005. Så här såg det ut när jag satte igång.

dsc05618.jpg

Några kartonger finns kvar fortfarande som jag inte hunnit med, men det mesta är ute. Och det bästa är att det är en bråkdel av det jag gått igenom som jag har valt att ha kvar. Jag har rensat ut alla föreläsningsanteckningar och kopierade häften från sex års universitetsstudier. Ut åkte historia, öststatskunskap, idé- och lärdomshistoria, sociologi, konstvetenskap, museologi och arkivkunskap. Och så allt från gymnasiet, kollegieblock och stenciler och en massa teckningar. Flera kartonger med tyger som jag sparat för att sy av. Nå ja, några 50- och 60-talstyger behåller jag, men bara en liten hög som får plats i byrån med dukar. Kläder som jag behållit av nostalgiska skäl förpassades nu. Alla tidskrifter så klart, men det mesta av det har jag redan rensat ut för ett tag sedan. Och ni minns kanske att jag rensade ut elva hyllmeter facklitteratur i augusti.

Det går inte att spara på allting som minnen eller för att det kanske kan komma till användning senare. Man får skaffa nytt i så fall. För det går ju inte att hitta någonting om man har så där mycket prylar, och jag får panik av vetskapen att allt det där tar plats och svämmar över. Det blir som ett monster som tar energi.

Värst av allt

30 december 2008 1:59 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 5 kommentarer

Städskåpet. 240 cm högt, gick inte in i stora möbelhissen. Det fick bäras ner för åtta våningar i brandtrappan, en spiraltrappa. Inte kul alls. Men nu är det desto roligare att vi har det här hemma. Vår takhöjd är också 240. Passar prima. Vi ska göra om det till skafferi, för vi vet att det var skafferi i hörnet mot norrväggen här i vårt kök från början, och ventilen finns kvar.

dsc05185.jpg

dsc05187.jpg

dsc05183.jpg

Spiraltrappan som skåpet fick bäras ned i.

dsc05160.jpg

Diskbänk med mera

30 december 2008 1:50 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

Diskbänken var inte lätt att få loss, och tung var den. Inuti diskbänken fanns fin perstorpsplatta. Dessutom bild på det andra bänkskåpet och ovanpå det skåpet som fanns ovanför kyl och frys.

dsc05188.jpg

dsc05192.jpg

dsc05178.jpg

Låda

30 december 2008 1:45 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

Vissa har fasta fack i trä, dock inte denna. Men de hade alltså trälister som handtag i original som tyvärr är borttagna. Det fixar vi. Och ljusgrå ska de bli igen.

dsc05179.jpg

Överskåpen

30 december 2008 1:42 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

De har alltså skjutluckor som från början var ljusgrå.

dsc05194.jpg

dsc05176.jpg

Luckorna

30 december 2008 1:40 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

Det fanns alltså en lucka med den grå originalfärgen bevarad och originalhandtag. Det här är luckor till bänkskåpen. Mina fina, fina Stig Lindberg-gardiner kommer att passa så fint till den ljusgrå färgen! Det är kanske litet svårt att se på bilden, men blommönstret är två blåa nyanser och en ljusgrå på vit botten.

dsc05171.jpg

dsc05172.jpg

dsc05175.jpg

dsc05197.jpg

Den här fina spisen lämnade vi faktiskt

30 december 2008 1:33 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

Hur fin som helst, men ibland får man sansa sig och släppa litet på besattheten över att inreda med original. Vi vill ju kunna laga mat på riktigt i köket, och då får man lov att ha moderna vitvaror.

dsc05157.jpg

Så här mycket kök var det

30 december 2008 1:28 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | Kommentering avstängd

Släpet blev välfyllt. Som tur var fanns det möbelhiss, för köket fanns på åttonde våningen. Nu finns allting i vårt garage tills vidare.

dsc05166.jpg

dsc05169.jpg

Fina köket från 1960

30 december 2008 1:23 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 6 kommentarer

Kanske är det ibland tur att man inte får ändan ur och gör saker med en gång. Att man skyndar långsamt. När vi flyttade in i huset sommaren 2005 var i stort sett allt original från 1962 utom köket som hade totanrenoverats hiskeligt fult tidigt 80-tal. Ni kan se här på bilder från när vi flyttade in.

Naturligtvis hade vi velat ha ett originalkök, men man kan inte få allt när man köper hus, och det var som det var. Vi tänkte renovera och sätta in ett nytt enkelt och stilrent kök med släta vita luckor, och jag tog in offert på Arkitekt vit från Marbodal, och senare även Banér från Kvänum och Jenny från Vedum. Jag jagade även hantverkare och försökte få in offerter för jobbet, men kom aldrig till avslut med någon firma och det rann ut i sanden.

För någon månad sedan fick jag en ingivelse och började jag leta kök på Blocket. Jag hittade ett kök från 1960 som vi fick köpa för 2500:- om vi plockade ner det själva, och jag var ut till höghuset i Roslags Näsby före jul och tittade på det och gjorde upp med säljaren.

Igår dumpade vi barnen hos mina föräldrar och åkte och plockade ner det. Det tog nio timmars arbete minus lunchpaus på sunkig pizzeria med Roslags Näsbys original och trasiga själar. Men vi fick ner det utan större skador! Litet skavanker får man räkna med, men det går att spackla över och någon list som får bytas ut.

Naturligtvis passar det här köket inte exakt in, men om vi nu har köpt det för 2500:- istället för minst 70000:- som Marbodalköket skulle kosta, så har vi råd med att hantverkarjobbet blir dyrare för att det blir besvärligare jobb och att specialtillverka några extra skåpdelar med de gamla som förlaga där det behövs.

Överskåpen har skjutluckor. Från början var stommarna vitmålade och luckor och lådor ljusgrå. Lådorna hade trälister istället för handtag, men de är utbytta. Eventuellt hittar säljaren listerna, för hon tror att hon har sparat dem. Annars får vi titta på gamla lådor och så får snickren tillverka nya lister och montera. Även om luckor och lådor är ommålade fanns det en lucka i originallacken bevarad som ställts undan när en liten frys hade installerats. Den hade även originalhandtagen för bänkskåpen kvar. Tur! Mycket fin grå färg. Den ska vi ha igen, och handtagen blir inte svåra att få tag på på Tradera eller Blocket.

På golvet ska vi sedan ha samma linoleumplattor som i hallen, schackrutigt.

Så här såg köket ut innan det togs ned. Fler bilder på detaljer i kommande inlägg.

kok.jpg

Tålamod och noggrannhet

8 december 2008 18:14 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 3 kommentarer

Klara har inte har kräkts idag, och hon har fått i sig mat. Viggo är också hemma, för både för dagis och skolan gäller att man inte får komma dit om någon i familjen har vinterkräksjuka. Och så måste man stanna hemma 48 timmar symptomfri. Men jag är rutinerad och vet att det är stor risk att han också får vinterkräket lagom tills det är dags att komma tillbaks till skolan, så jag förbereder mig mentalt för att det kan bli VAB hela veckan.

Eftersom Klara bara varit pigg och glad och barnen leker så bra ihop, satte jag igång att lägga linoleumplattorna i hallen i eftermiddags. En av mina styrkor är att jag har sånt tålamod. Jag är uthållig och ger inte upp. Och jag är oerhört noggrann. Det har jag väl mer och mer insett att det kan vara en svaghet i många sammanhang, men i det här fallet går det inte utan noggrannhet. Jag sågar till kantbitarna så att de ska passa perfekt och gör om när det inte blir så bra som jag vill.

Det tog ett tag att komma underfund med hur man skulle gå till väga. Jag funderar över om jag är en person som läser på noga eller som är mer av learning by doing. En kombination tror jag. Framför allt måste jag förstå vad jag håller på med, och varför jag gör det. Om jag får en instruktion om att utföra ett moment och inte förstår hur det funkar så kan jag inte komma ihåg hur jag ska göra senare.

Jaja. Framåt går det i alla fall med golvet.

dsc04908.jpg

Nästa sida »

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^