Ut med monstret

8 mars 2009 21:47 | Allmänt, Bilder, Huset | 7 kommentarer

Jo, jag har ju ägnat större delen av dagen åt att gå igenom kartonger som stod i bastun. Bastun som vi aldrig har använt för att den har varit helt fylld med kartonger sedan vi flyttade in sommaren 2005. Så här såg det ut när jag satte igång.

dsc05618.jpg

Några kartonger finns kvar fortfarande som jag inte hunnit med, men det mesta är ute. Och det bästa är att det är en bråkdel av det jag gått igenom som jag har valt att ha kvar. Jag har rensat ut alla föreläsningsanteckningar och kopierade häften från sex års universitetsstudier. Ut åkte historia, öststatskunskap, idé- och lärdomshistoria, sociologi, konstvetenskap, museologi och arkivkunskap. Och så allt från gymnasiet, kollegieblock och stenciler och en massa teckningar. Flera kartonger med tyger som jag sparat för att sy av. Nå ja, några 50- och 60-talstyger behåller jag, men bara en liten hög som får plats i byrån med dukar. Kläder som jag behållit av nostalgiska skäl förpassades nu. Alla tidskrifter så klart, men det mesta av det har jag redan rensat ut för ett tag sedan. Och ni minns kanske att jag rensade ut elva hyllmeter facklitteratur i augusti.

Det går inte att spara på allting som minnen eller för att det kanske kan komma till användning senare. Man får skaffa nytt i så fall. För det går ju inte att hitta någonting om man har så där mycket prylar, och jag får panik av vetskapen att allt det där tar plats och svämmar över. Det blir som ett monster som tar energi.

7 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Jo, det är ett energimonster att ha onödiga saker liggandes. Och det är så oerhört skönt att rensa och få luft och utrymme för nya tankar och kanske nya saker. :)

  Comment by AnnaA — 2009-03-09 12:04 #

 2. Ja, det är ju roligare att samla på 50- och 60-talsporslin än på gamla föreläsningsanteckningar från tidigt 90-tal.

  Comment by Kerstin — 2009-03-09 12:13 #

 3. Heja! Känner precis det samma – måste få undan en del innan energimonstret kommer. Tyvärr har jag och Magnus inte samma syn på tillvaron….

  Comment by Maria — 2009-03-09 15:25 #

 4. Jag kallsvettas lite när jag läser det du skriver. Å ena sidan låter det så underbart befriande. Å andra sidan … skulle det kännas som att kapa av en kroppsdel om jag försökte slänga mina gamla anteckningar och nostalgikläder.

  Comment by Mikkis — 2009-03-10 19:57 #

 5. Nostalgikläder förresten, är det ett ord på riktigt? Tills nu trodde jag att det bara stod på kartonger på min mammas vind.

  Comment by Mikkis — 2009-03-10 19:58 #

 6. Ska ni börja basta nu då? =)

  Comment by Kamilla — 2009-03-11 0:09 #

 7. Ja, till helgen kanske om jag sätter fart med de sista kartongerna. Viggo och Klara har badat bastu ute på mina föräldrars sommarställe och på Fyrishov, och de gillar det. Och själv älskar jag att bada bastu och varma badkarsbad.

  Comment by Kerstin — 2009-03-11 0:12 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^