Sur

31 juli 2006 23:38 | Allmänt | 2 kommentarer

Ikväll vann jag en auktion på Tradera på herrarmbandsur från 60-talet. Otroligt snyggt, och jag fick det för utgångspriset, 250 kr. Men nu kom ett mejl från säljaren att det var ett mistag, att klockan redan var såld, och att han hade råkat lägga ut den till auktion igen. Vad besviken jag blev.

Annars har Bo hämtat Klaras nya säng idag, och jag har fixat iordning den, så nu sover hon inte i själsäng längre. När vi ändå hade släp körde Bo iväg massa skräp till tippen och var på IKEA och handlade lagerhyllor som han har satt upp i garaget. Och så har Olle och Kristina kommit.

Resultat

30 juli 2006 17:43 | Allmänt | Kommentering avstängd

Idag har jag fått en del gjort. Jag har frostat av frysen, och nu tog Bo med sig Klara när han åkte för att handla. Jag städar, och periodvis får jag med mig Viggo i städandet. Vi hade till exempel tävling om vem som kunde samla ihop flest kort och leksakspengar till ett spel som var utspritt över hela golvet i källaren. Viggo har spritt ut det och vägrat att plocka ihop det tidigare. Samtidigt som vi städar lyssnar vi på Aretha Franklin.

Jag har också ringt på en blocket-annons och köpt en 105 cm bred resårmadrass till Klaras rum. Vi tycker det är dags att sluta med spjälsäng, men vi låter resårmadrassen stå direkt på golvet utan ben till att börja med, så blir inte fallet så högt om hon rullar ur sängen. IKEA har ju dumt nog slutat med 105-bredden på sina sängar. Jag fattar det inte. Det är ju en jätteanvändbar bredd. Lagom att sova i som enkelsäng, funkar att sova två i någon gång ibland, och toppen för barn när man ska ligga bredvid och läsa saga på kvällarna, eller måste sova en hel natt hos dem om de är sjuka. För övrigt måste det ha varit Martin Gumucios pappa som hade lagt ut annonsen. Bo får fråga imorgon när han hämtar den. Imorgon kommer svärföräldrarna, och stannar till på torsdag.

Och så har jag bestämt med Elisabeth G att åka till Stockholm och gå på museer på tisdag!

Här växte jag upp

29 juli 2006 23:40 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

I eftermiddags när jag skulle gå till Vasaparken med Viggo och Klara gick vi förbi mina föräldrars hus på Idrottsgatan, där jag växte upp. De bor kvar i samma lägenhet som de flyttade in i 1965 eller -66, när huset var nybyggt. Just nu håller de på att måla om fasaderna på husen. Eftersom jag hade kameran med passade jag på att fotografera. Husen är av en ganska vanlig miljonprogramstyp, men det finns inte så många kvar med sitt ursprungliga utseende. På de flesta husen runt om i landet har de gjort ändringar eller bytt färg, men inte på dessa som tur är. Till och med träportarna är kvar. Många tycker säkert att husen är trista, men jag tycker att de är snygga, och de har mycket bra planlösning och med gedigna detaljer invändigt.

idrottsgatan2

idrottsgatan1

Kuddi

29 juli 2006 10:41 | Allmänt | 1 kommentar

Viggo har hittat på ett smeknamn på Klara. Han kallar henne Kuddi. Helt obegripligt. Men bättre än Pizzasallad, som han föreslog att hans syskon skulle heta när hon fortfarande låg i min mage.

Vart som helst, men någon annanstans

29 juli 2006 10:39 | Allmänt | Kommentering avstängd

Nu är vi hemma igen. Igår efter lunch åkte vi hem från Öregrund. På vägen hem stannade vi på Modelljärnvägens hus. Det tyckte Viggo var kul.

Som så många gånger förut konstaterade jag att det överallt på landet står ensamma tjejer som väntar på bussen. Alltid tjejer. De vill åka långt bort. Vart som helst, men någon annanstans. Det tror jag i alla fall.

Lediga tankar

27 juli 2006 13:46 | Allmänt | 2 kommentarer

Hjärnan är verkligen upptagen med olika tankar när man jobbar och när man har semester. Igår var jag ute och promenerade med Klara i vagnen så hon skulle somna. Jag gick runt i Öregrund, i Pelikanbacken, i hamnen, förbi klockstapeln och alla andra välkända platser från min barndom, som jag kan utan och innan. Öregrund är verkligen mycket mer turistanpassat nu, med massor av krogar i de gamla sjöbodarna. Jag gillar det inte. Det behövs liksom inte fler ställen att dricka öl på. En iakttagelse: klädbutikerna här är antingen traditionella herr- och damekiperingar eller sommaröppna butiker med preppy klädstil för sommargästerna. Flinar litet åt det när jag ser en annons för Boomerang i Elle: Defining Scandinavian Preppy.

För övrigt läser jag i Elle att handväskorna just nu har antagit skolväskproportioner. Själv har jag använt den klassiska marimekkohandväskan i skolväskmodell sedan början av 90-talet, ibland svar, ibland mörkblå. Börjar bli litet less på det. Om man har vant sig vid en så stor väska är det svårt att ha något mindre, annat än till fest. Men jag har tänkt i ett par månader att jag ska börja använda andra, mindre handväskor, för att jag känner mig som en baglady. Om man har stor väska kan man ju stoppa ner rätt mycket, och det blir tungt. Men den kanske inte måste vara superliten då.

Och så noterar jag att designern Carin Wester tipsar om Öregrund i reportaget om kändisarnas smultronställen i samma tidning. Hon har valt en bild från Tallparken där jag badat varje dag hela somrarna under uppväxten. Hon har tydligen också tillbringat somrarna här. Klart att Öregrund är bästa sommarstället.

Bästa bären

27 juli 2006 13:12 | Allmänt, Trädgård | 3 kommentarer

Jag frossar i bär här ute på mina föräldrars sommarställe, och Klara tycker också att det är fantastiskt gott med bigarråer, smultron, krusbär, hallon, röda och svarta vinbär. Hon prövar till och med enbär. Det är svårt att säga vilka bär jag tycker bäst om. Det finns ju flera aspekter, som smak, utseende, och om det är färskt eller tillagat på något sätt. Åkerbär, som inte växer här, men vid huset som min farmor och farfar bodde i i Juniskär i Medelpad, är ju himmelskt gott. Kanske mitt bästa.

Så nu tänkte jag ha en liten ovetenskaplig undersökning här. Vilket är bästa bäret? Här är litet att välja bland (jag tar med sådant som folk faktiskt brukar äta, inte kråkbär, odon och sånt):

bigarråer
björnbär
blåbär
jordgubbar
hallon
hjortron
klarbär (surkörsbär)
krusbär
lingon
röda vinbär
smultron
svarta vinbär
tranbär
åkerbär

Avancerad smak

27 juli 2006 12:53 | Allmänt | Kommentering avstängd

Det här tycker Klara är gott: oliver, fetaost, blodapelsinjuice, te med mjölk, saltgurka, mangold.

På fisketur

25 juli 2006 22:08 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Idag åkte jag och Viggo ut med min mamma i hennes båt. Först ut till Olsmässören, där vi badade och åt lunch. Det blev en klassisk badutflyktslunch: kall prinskorv och baguette. Viggo åt säkert 10-15 prinskorvar, och ni som känner Viggo vet att han inte direkt är ett matvrak annars.

prinskorv

uttern

Viggo tyckte det var jättekul att åka båten, och han hade båtvett och satt stilla och gjorde som vi sa. Han har åkt båten tidigare somrar, men de minns han nog inte. Efter ön åkte vi ut en bit till och prövade att rycka strömming, men det är egentligen alldeles för sent på säsongen för det. Mamma fick EN strömming, och Viggo och jag fick ingen. Sedan åkte vi mot fastlandet och stannade nära en ö och metade från båten, men det blev inget napp.

mormor

fisketur

Vad Klara gjorde under dagen kan ni läsa här.

När vi kom hem var Viggo och Klara jätteglada att se varandra igen. Kolla mina fina ungar! Klara har på sig sin nya Polarn o Pyret-klänning, men är ganska kladdig av att ha ätit bär, och framför allt matat morfar med bär. Viggo är kladdig av glass såklart.

trappa1

trappa2

trappa3

trappa4

Barnfamiljernas mecka

25 juli 2006 21:55 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

nemo

Här får ni se fin bild på Klara i Nemo-baddräkt, glasskladdig av att nyss ha ätit en Ahlgrens bilar-glass. För övrigt trodde en ur personalen på Viggos dagis att Klara var Viggos lillebror för att hon hade blå keps. Pucko. Hon är ju coolaste tjejen.

Sunnanö är verkligen barnfamiljernas strand. Där är coolhetsfaktorn låg, och alla småbarnsmammor med magar som aldrig blir riktigt platta igen efter graviditeten bryr sig inte så mycket. Egentligen trist att bada på sandstrand, tycker jag som helst badar från klippor, och gärna inte så tätt inpå anda människor, men det enda som funkar med barnen. När vi var där igår badade verkligen båda barnen jättemycket. Jag hade Klara i famnen och hoppade med henne i vattnet, och min mamma hoppade med Viggo och höll honom under magen så han fick öva litet att simma som han påstår att han kan. Och så grävde vi kanaler där plastbåten fick fara.

Bekväm sovställning?

25 juli 2006 21:48 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Så här gillar Klara att sova middag. Det är en utdragssäng som inte är uppfälld på sina ben, som står bredvid den högre sängen. Bo ligger bredvid och slaggar.

sovstallning

I Öregrund

24 juli 2006 10:14 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Igår packade vi ihop våra grejer och åkte ut till mina föräldrar i Öregrund. Det regnade i Uppsala på förmiddagen, men när vi kom ut till landet till lunch var det toppenväder. På eftermiddan promenerade vi till Sunnanö och badade. Både Viggo och Klara hade jättekul vid strandkanten, och båda doppade sig ordentligt. Tyvärr var det en del bromsar där, och Klara blev biten på ryggen. Viggo springer omkring för sig själv i trädgården och leker och äter röda vinbär, och Klara har acceperat att vara ute med mormor och morfar utan mig eller Bo. Och så äter hon smultron i stora lass.

Vi blir kvar här några dagar. Vi hade tänkt åka hem på onsdag för att jag skulle åka till Stockholm på torsdag och gå på en street art-vandring, men biljetterna är slut både till torsdagen och fredagen. Trist. Men det får bli åtminstone ett till Stockholmsbesök utan barn för att gå på museer. Jag vill se Stig Lindbergutställningarna på Nationalmuseum och Gustavsbergs porslinsmuseum, och på Arkitekturmuseet vill jag se Bruno Mathsson-utställningen och Svensk hemmiljö: Allt i hemmet under 50 år.

Lördag utan barn

24 juli 2006 9:54 | Allmänt, Lyssnar på | Kommentering avstängd

I lördags åkte jag till Stockholm för att få göra vuxensaker utan barn. Jag åkte inte förrän med 11-tåget, så jag var med barnen i flera timmar först, men Viggo var ändå jätteledsen och arg när jag stack hemifrån.

I Stockholm gick jag i butiker i lugn och ro. I början fick jag koncentrera mig på att jag faktiskt inte hade bråttom, utan hann titta på vad jag ville och prova kläder. Det hinner jag aldrig annars. Det var så trevligt. Jag tittade på inredning och kläder. Jag köpte ett par örhängen och en top till mig, och på Polarn o Pyret-rean köpte jag en frotteklänning, en frotte-t-shirt och en blåvitrandig klänning åt Klara för ett presentkort som hon fick i 1-årspresent av Stor-Matti. Och så åt jag den otroligt goda fettfria yoghurtglassen inne på Gallerian.

Vid halvfemtiden träffade jag Lisa och Gunnar på jazzfestivalen på Skeppsholmen. Vi såg Bohuslän Big Band med Georgie Fame, Magnus Lindgren Quartet, Miriam Makeba, Avishai Cohen Trio, och The Best of Nils Landgren Funk Unit. Det var ju otroligt coolt att se Miriam Makeba igen, särskilt som detta är hennes sista turné. Hon är 74 år, och hade med barnbarn och barnbarnsbarn som uppträdde med henne. Fast vissa av låtarna var rätt smöriga. Det är ju 60-talslåtarna som är bäst, och som jag hörde hemma under min uppväxt. Israelfödda Avishai Cohen var otroligt bra, likaså Nils Landgren. Vi åkte hem med tolvtåget, så vi fick gå under Landgren-spelningen.

Kändisspotting under dagen: Jag såg en osminkad Sofia Eriksson åka rulltrappa i Gallerian med nyfödda bebisen på armen. På festivalen trodde jag att det skulle krylla av musikerkändisar, men jag såg bara en nyhetsuppläsare från Tv, som jag inte kom på namnet på, och så en som jag tror är kapellmästare i På spårets husband. Inte så cool kändisspotting där.

En liten skär och många små brokiga

21 juli 2006 21:11 | Allmänt, Läser | Kommentering avstängd

I eftermiddags cyklade jag ner på stan med Viggo för att hämta en förbeställd biljett till Stockholms jazzfestival imorgon. Jag ska se Miriam Makeba med Lisa. Sedan gick vi till LundeQ och köpte barnböcker. Bland annat Carin och Stina Wirséns ”Leka tre” och ”En liten skär och många små brokiga”. Fantastiskt fina böcker. Jag älskar Stina Wirséns illustrationer. Och jag tycker om att stödja modern barnlitteratur.

Viggo somnade i soffan under bolibompa och Klara somnade nyss, så här är lugnt. Det låter som det åskar, men något regn har inte kommit än.

Viggo har förresten klagat då och då de senaste dagarna på ont i magen. Hoppas det inte är något allvarligt.

Bra kväll

21 juli 2006 13:27 | Allmänt | 4 kommentarer

Jag hade bestämt mig för att åtminstone jag och Bo skulle äta primörer från trädgården till middag igår. Viggo och Klara fick plättar som var kvar från lunchen, och så lagade jag en paj med mangold och chèvre och kokade rödbetor och sockerärtor. Under tiden som jag lagade maten somnade Viggo på sin säng vid sjutiden. Klara fick sitta med vid bordet igen när vi åt grönaskerna, och hon fick blåbär med litet socker på, som hon älskade. Det blev en lugn middag med god, vuxen mat. Sockerärtor är nästan det godaste jag vet. Man doppar ärtskidorna i smält smör som man har i varsin äggkopp. Äggkopparna är naturligtvis Stig Lindbergs Berså. Ljuvligt.

Bo åkte iväg och letade geocachar medan jag badade Klara. Eftersom Viggo inte var uppe och busade gick det att få Klara att somna vid halvniotiden. Sedan var jag ute och rensade ogräs ett tag, och så tittade vi på film. Det blev Smala Sussie, som jag inte hade sett. Jag ligger hopplöst efter med alla filmer, trots att jag egentligen är riktigt filmintresserad. Bio lyckas vi ju aldrig gå på, och en hel film på tv eller dvd är det sällan jag hinner se. Måste alltid ta hand om barn som inte vill sova/vaknar igen eller jobba. Tränade mig på att bara titta på film. Inte springa och hänga tvätt, jobba litet under tiden på datorn eller så. Det gick ganska bra. Klara vaknade dock en gång under filmen, men somnade om när hon fick mera välling.

Prutt-trollet bor i Stabbyskogen

21 juli 2006 13:09 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Igår cyklade jag och Viggo till Stabbyskogen, som han älskar så mycket. Vi hade picknick, plockade blåbär och blommor, kollade in en koja som prutt-trollet bor i och hittade en skylt med prutt-trollet. Hur mystiskt är inte det?

stabby1

stabby2

stabby3

Hur glömsk får man vara?

21 juli 2006 12:49 | Allmänt | 1 kommentar

I onsdags åkte vi till Stockholm och gick på Skansen. Vi tog bilen, eftersom Bo också skulle hämta Sveriges nationalatlas i 17 band som han köpt på Tradera. Den fanns att hämta i Hägersten, så vi åkte till Telefonplan och ställde bilen där för att ta tunnelbana in till stan. Smidigt. På vägen till Stockholm kom vi på att vi hade glömt kameran. Litet trist. När vi var nästan i Stockholm upptäckte jag att vi glömt barnvagnen. Det går ju faktiskt inte. Man kan inte bära på Klara en hel dag. Men vi hade faktiskt pratat om att köpa en paraplyvagn att ha på resor när man snabbt behöver fälla ihop den och som tar liten plats, så vi tog tunnelbanan och klev av vid Hornstull på vinst och förlust, och tvärs över gatan fanns en liten barnvagnsaffär. Vi hittade en vagn från Segr som verkade ok. Fanns svart och röd, grå eller blå, och vi valde den sistnämnda. Litet trist tyckte jag att vara tvungen att välja bland kanske tre fabrikat när man köper en vagn för 1000 spänn (som i och för sig är en bråkdel av vad en riktig vagn kostar). Jag hade velat kolla tester och välja en snygg. Inte för att den är ful, men litet tråkig. Hade gärna velat ha en grön som Helene bloggade om för ett tag sedan. Det finns många just nu. Verkar vara väldigt trendigt. Men framför allt älskar jag grönt. Bo däremot tyckte det var skönt att slippa hela den proceduren.

På grund av det här kom vi mycket senare än tänkt till Skansen, men vi han rätt bra endå. Vi tog färjan, för det stod en miljon barnvagnsfamiljer i kö till bussen. Till paraplyvagnen kan man ju inte ha ståbräda, så på Skansen hyrde vi en lånevagn åt Viggo. Vi kollade på djuren, och det var klart att älgarna var prutt-älgar, tyckte Viggo. Så var vi in i ordenshuset och pratade med Ingrid (Litet smygjobbande på semestern igen. Jag är ju ansvarig för personalen i ordenshuset.). Viggo tyckte det var kul att springa runt där. Bäst tyckte Viggo om att åka Skansen-tåget. Innan vi gick därifrån var vi in i den fina Konsumbutiken från 1930-talet som är ny på Skansen. Där kan man också handla några få varor över disk. Viggo och jag köpte varsin stor maräng åt honom och Klara. Besök den!

Det blev spårvagn in till stan. Inte den gamla veteranvagnen, utan en supermodern tillfälligt inlånad för att propagera för mer spårvagnstrafik i Stockholm. Det var andra dagen de körde den, så vi åkte säkert för spårvagnsfantasten Björn-Erik!

Det gick ju rätt bra, trots glömd vagn och kamera, men jag kände mig litet som Alf Prøysens Byn som glömde att det var jul. Ok för att glömma kameran, men vagnen? Hur väck får man vara?

Jobba litet på semestern

19 juli 2006 0:10 | Allmänt | Kommentering avstängd

Idag, på min andra dag av semestern, var jag tvungen att åka till kansliet och jobba. Dels måste jag packa upp alla butiken-grejer från sommarfestivalen som inte kunde stå i källarkorridoren i fyra veckor, och dels måste jag skriva texterna till IOGT-NTO informerar-sidorna i Accent. Jag trodde att jag skulle vara klar tidigt på eftermiddan, och åka in till stan och gå litet i affärer innan jag skulle åka hem tidigare än vanligt. Inte då. Jag gick vanlig tid från jobbet, och sedan kunde tåget inte åka på 1 1/2 timme för att det hade varit en olycka. Jag kom hem efter sju på kvällen.

Imorgon åker vi till Skansen. Viggo ska spana efter prutt-älgar.

Mera Göteborg och Öckerö

18 juli 2006 10:14 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Japp, nu kan ni gå till Bos blogg och kolla fina bilder på när barnen bygger med jättemeccano på Universeum, när Klara dricker ur riktigt glas och annat, och begrunda hur många gånger Bo och barnen åt på Mac Donalds i Göteborg. Här är länk till första inlägget, men det är flera inlägg om Göteborgsvistelsen.

Göteborg och Öckerö

17 juli 2006 23:54 | Allmänt, Bilder | 5 kommentarer

Idag har semestern äntligen börjat! Förra veckan blev det inget bloggat alls. Massor att hinna klart innan Sommarfestivalen, och så åkte vi ned hela familjen i onsdags. Resan gick så bra den kan gå med två barn som inte vill sitta fastspända i en bil. Man får trixa och underhålla dem hela tiden, och så sover de en del. Vi var väl framme vid vandrarhemmet i Göteborg vid femtiden, och så checkade vi in. Vi bodde i ett litet rum med våningssäng, en till säng och en resespjälsäng åt Klara. Det var väl inte toppenförutsättningar för att få det att funka med två små barn. Viggo tyckte det var fantastiskt att sova i våningssäng, men det var svårt att få barnen att somna på kvällarna. Knepigt att gå ut i korridoren för att gå på toa med morgonkissnödig knapptfyraåring och kanske få stå i kö. Knäppt att de stängde av spis och micro i köket 20.30 på kvällarna, men vi gjorde välling genom att värma vatten i vattenkokare och blanda med kallt vatten. Kämpigt att se till att Klara inte skrek och väckte alla andra. Hon håller dessutom på att på flera kindtänder, och har varit rätt gnällig och skrikig periodvis på grund av det. En dag blödde hon till och med i tandköttet, så det är klart att det gör ont.

Första kvällen gick vi ut och åt middag på uteserveringen på en grekisk restaurang på Linnégatan. Det var jättegott, men det funkar ju verkligen inte att gå ut på riktig restaurang med Viggo och Klara. Viggo ville bara springa omkring, och Klara var som en hal ål. Trist nog hann jag inte vara något inne i Göteborg och gå i affärer och sånt. Hade gärna gått i inrednings- och designbutiker. Vi har varit massor i Göteborg när vi har hälsat på Bos släktingar i Mölnlycke, men nu var det flera år sedan jag fick shoppa i Göteborg. Bo och barnen däremot gjorde massor av roliga saker i Göteborg och hos kusinen i Mölnlycke, men det får han blogga om och lägga ut bilder själv.

På morgnarna skjutsade Bo och barnen ut mig till Öckerö där jag jobbade på IOGT-NTO:s sommarfestival, med närmare 700 deltagare. Jag jobbade i festivalbutiken, där IOGT-NTO tillsammans med Junis och UNF sålde profilkläder. Det var i hörnet av en ishall, och kanske inte världens lättaste att fixa till på ett bra sätt, men efter att vi kompletteringshandlat extra klädstång, fler galgar och en spegel blev det bättre. Jag hade med en massa produkter som jag ville rea ut och bli av med, och jag lyckades sälja ut det mesta av det jag tycker mest illa om. Sånt som känns för omodernt och trist. Det går ju att ha vettiga och snygga profilkläder till äldre medlemmar som inte vill ha t-shirts och huvtröjor. IOGT-NTO sålde för 11 000:-, så jag är rätt nöjd. Litet trist var det att vara inomhus när det var så fint väder. Jag var väl ute en och en halv timme på lördagen och gick ut på klipporna och solade. Annars var jag inne.

På fredagseftermiddan var hela festivalen på Liseberg, så då var jag där med familjen. Bo och barnen hade varit på Violas blomsterhandel, som startades av Bos morföräldrar, och handlat en ros åt mig som jag fick när vi träffades på Liseberg. Bo gillar ju nöjesfält, och var toklycklig över att få åka Balder, men jag är inte mycket för sånt som är läskigt. Men nu var vi inriktade på att barnen skulle ha kul. Bo åkte de mesta grejerna med Viggo, men jag åkte Kaffekoppen med honom, och han skrattade hela tiden, och så Sagotåget med Klara, som satt och sa titta, titta hela tiden. Och så satsade vi pengar på olika godishjul, men vann inget. Varför, frågade Viggo. Barnen fick också smaka sockervadd för första gången i sitt liv.

Sockervadd_Viggo

Sockervadd_Klara

Igår stängde vi butiken klockan ett och plockade ihop. När vi var klara gick vi och bade innan det var dags att åka hem till Uppsala. Jag insåg att det var första gången i mitt liv som jag badade på västkusten, och att det inte riktigt är som Öregrund. Det var massa små, små krabbor överallt, och fullt med tång. Det var jättevackert med klipporna precis som det är på ostkusten, men om jag ska jämföra själva badandet gillar jag Roslagen bättre med mjukt sjögräs och utan krabbor. Klara fick också bada på riktigt i havet för första gången i sitt liv. Tidigare har hon bara fått plaska med fötterna. Hon tyckte det var jättekul.

Resan upp gick också rätt bra. Klara sov större delen av resan, och Viggo var litet gnällig och ville att vi skulle vara hemma med en gång. Men jag föreslog att vi skulle berätta sagor för varann, och då tyckte han att det var kul. De här två sagorna berättade han om och om igen för mig och skrattade hejdlöst:

Det var en groda som hette Kurt, som bodde i ett träd, och så kom det en prutt-älg och flög. Grodan Kurt hade en moster som hette Vitten.

Det var den ena sagan. Så här var den andra.

Det var en blomma som bodde i skogen som hette Linnea. Så kom det en prutt-älg och trampade på den, så blev den mos.

Nästa sida »

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^