Bra kväll

21 juli 2006 13:27 | Allmänt | 4 kommentarer

Jag hade bestämt mig för att åtminstone jag och Bo skulle äta primörer från trädgården till middag igår. Viggo och Klara fick plättar som var kvar från lunchen, och så lagade jag en paj med mangold och chèvre och kokade rödbetor och sockerärtor. Under tiden som jag lagade maten somnade Viggo på sin säng vid sjutiden. Klara fick sitta med vid bordet igen när vi åt grönaskerna, och hon fick blåbär med litet socker på, som hon älskade. Det blev en lugn middag med god, vuxen mat. Sockerärtor är nästan det godaste jag vet. Man doppar ärtskidorna i smält smör som man har i varsin äggkopp. Äggkopparna är naturligtvis Stig Lindbergs Berså. Ljuvligt.

Bo åkte iväg och letade geocachar medan jag badade Klara. Eftersom Viggo inte var uppe och busade gick det att få Klara att somna vid halvniotiden. Sedan var jag ute och rensade ogräs ett tag, och så tittade vi på film. Det blev Smala Sussie, som jag inte hade sett. Jag ligger hopplöst efter med alla filmer, trots att jag egentligen är riktigt filmintresserad. Bio lyckas vi ju aldrig gå på, och en hel film på tv eller dvd är det sällan jag hinner se. Måste alltid ta hand om barn som inte vill sova/vaknar igen eller jobba. Tränade mig på att bara titta på film. Inte springa och hänga tvätt, jobba litet under tiden på datorn eller så. Det gick ganska bra. Klara vaknade dock en gång under filmen, men somnade om när hon fick mera välling.

4 kommentarer

 1. Den där pajen med mangold lät god. Jag har massor av mangold och behöver få fler möjligheter än stuvning och soppa. Har gjort en spenatpaj där jag ersatte spenat med mangold, men skulle gärna pröva ett recept med chevre istället. Kan man få det? Sockerärter på det vis du beskriver var en av min mors favoriter, som hon hade med sig från Råda Säteritiden. Det är jättegott.

  Comment by Kristina Strömberg — 2006-07-21 15:31 #

 2. Nu finns recept på pajen. Men inte så noga mängdangivelser. Jag vet inte riktigt. Hittade på själv och höftade.

  Comment by Kerstin — 2006-07-21 20:59 #

 3. Vi har också massor av mangold. Jag har fryst in en del. Sockerärtor med smör är verkligen gott!

  Comment by Birgitta Dahl — 2006-07-22 14:00 #

 4. Nu har jag provat att göra din paj med mangold och chèvre. Resultatet blev mycket bra. Det var godare än den jag gjort tidigare.Det var säkert chèvren som gjorde det. Jag hade bara vanlig riven ost i min tidigare. Men jag bytte ut din pajdeg mot min egen vardagsvariant av Mat-Tinas enkla pajdeg. Den innehåller bara 50 g matfett och så byter jag ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl. Jag har upptäckt att jag inte mår bra av mat som innehåller mycket fett och är därför lite försiktig med det.

  Comment by Kristina Strömberg — 2006-07-29 19:17 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^