Mangold- och chèvrepaj

pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk kallt vatten

fyllning:
mangold, blad och stjälkar
några späda salladslökar
en bit chèvre
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar

Kör ingredienserna till pajdegen i matberedare till en deg. Tryck ut i en pajform och nagga. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 200 grader 15 minuter.

Klipp mangolden i mindre bitar och koka i saltat vatten så den blir mjuk. Låt den rinna av väl, och krama eventuellt ut vätskan om det är mycket kvar. Om man använder späd salladslök behöver den inte tillagas innan den läggs som fyllning, bara skäras i småbitar. Om man använder vanlig lök bör den hackas och stekas genomskinlig. Lägg mangold och lök i pajformen. Smula över chèvren. Vispa ihop äggstanningen och slå över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader cirka 30 minuter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^