Jag skrattade så jag grät

28 februari 2006 23:58 | Allmänt | 1 kommentar

Här kan ni läsa hur man bakar nötmaränger.

Lunchschema i rättvisans namn

28 februari 2006 22:10 | Allmänt | 4 kommentarer

På Stora Essingen där jag jobbar finns inte så många lunchalternativ. I vårt hus finns en lunchrestaurang som hör till Sodexho, men den är inte särskilt kul. Sedan finns en Sodexhorestaurang på Lärarnas hus, och den är ungefär likadan. Därutöver finns ett ok sushihak, en supersunkig wokrestaurang som vi aldrig går på, två pizzerior som serverar pizza, inte så bra pastarätter och dåliga sallader och så ett kafé som serverar jättegoda couscoussallader, mackor, matpaj och lasagne. Nu är det så att vi har litet olika preferenser för vilka av restaurangerna vi ska gå på. Anton och Mathias vill gärna gå på pizzeriorna, men inte så gärna på caféet, och Anton inte alls på sushihaket. Vi andra vill helst inte gå så ofta på pizzeriorna, men gärna på caféet och sushistället. Tyvärr brukar killarna alltför ofta vägra att gå någon annanstans än på pizzeriorna. Det är inte riktigt rättvist.

Så här tycker jag. Jämför med TV. Tänk vilken tur att det finns fler val än Bingo-Lotto och sport att titta på. För jag vill hellre se Kobra eller Musikbyrån. Men det är helt ok att det finns Bingo-Lotto och sport också, för dem som vill se det. Så är det med lunchställena också. Därför har jag utarbetat ett rättvist schema för hur vi ska äta under veckan. En dag gamla pizzerian, en dag nya pizzerian, två dagar caféet, och en dag sushin om Anton är borta. Annars får det bli Lärarnas hus. Inget mer tjafs. Bra va?

Himmelska nötmaränger

28 februari 2006 21:39 | Allmänt | 2 kommentarer

Idag har Bo bakat himmelskt goda nötmaränger. Och jag har bakat till personalinfon på jobbet imorgon.

Godmorgon sömntutor och sötnosar

26 februari 2006 7:33 | Allmänt | Kommentering avstängd

Själv har jag varit uppe sedan kvart över sex, då Klara vaknade och gallskrek så att Viggo också vaknade. Nu är Klara riktigt ordentligt magsjuk. Hon har käkts flera gånger inatt, och diarrébajsar mest hela tiden. Inte kul. Hon blir så ledsen. Men vi andra är inte sjuka.

Otursdag

25 februari 2006 21:33 | Allmänt | 4 kommentarer

Här sitter jag hemma på lördagkvällen. Båda barnen sover nu, och Bo är på Magdas och Dantes bröllop på Orangeriet i Linnéträdgården. Där skulle jag och Klara också ha varit nu. Klara har varit litet dålig i magen i veckan, haft diarré men ingen feber, och annars varit rätt glad och pigg. Vi andra har inte märkt av något. Men så idag på förmiddagen blev jag så där frusen och konstig i kroppen som förra gången jag blev magsjuk, och jag fick ont i magen. Jag låg och vilade i flera timmar mitt på dan. Det blev inget mer än så, så det är kanske inte alls magsjuka, och nu är jag rätt pigg, men jag vågade inte gå på bröllopet. Dessutom blev ju hela dagen förstörd, så jag hade inte hunnit göra mig i ordning i tid till bröllopet.

Nu i veckan har jag sytt på en klänning, och jag hade litet kvar att sy. Fållning av klänningen, och en tyllunderkjol. Jag hade i och för sig reservkläder jag hade kunnat ta, men allt gick på tok i eftermiddags. Klara ville aldrig somna. Hon somnade inte förrän vid fyratiden, och hon brukar somna 13.30, och diskmaskinen pajjade. Jag skulle inte ha sagt det till Bo, för han började försöka åtgärda det. Det hade ju kunnat få vara till imorgon. Bo kom iväg tillslut i alla fall. Jag hoppas att han hann i tid.

Planen för idag var att mina föräldrar skulle komma hit till två och vara med barnen medan vi gjorde oss iordning. Sedan skulle de stanna här med Viggo hela kvällen. Klara skulle vi ha med oss, för hon går inte med på så lång barnvakt och på kvällen ännu. Vi hade ju redan sagt till Viggo att han skulle vara med mormor och morfar, så när jag kände att jag höll på att bli dålig kom vi överens med mamma och pappa att de skulle hämta honom och ha honom hos sig hela eftermiddagen istället, och komma över med honom till läggdags. Pappa kom över med honom vid sjutiden och läste saga för honom innan han gick hem igen. Skönt att få hjälp med det.

Matti och Karin är också på bröllopet, och skulle egentligen sova över hos oss. Men när de fick höra om min eventuella magsjuka bestämde de att sova hos mamma och pappa istället. Trist, trist. Vi hade planerat för brunch, och Viggo såg verkligen fram emot det.

Så nu sitter jag här och tycker litet synd om mig själv. Och klänningen kommer jag säkert aldrig att sy klart. Det var ett gammalt 50-talsmönster.

Det är skillnad på vilrum och vilorum

24 februari 2006 20:55 | Allmänt | Kommentering avstängd

Åt lunch med Lydia och Åsa på kaféet på torget idag. När vi ätit och druckit vårt te och laddade för att skärpa oss och gå tillbaka och jobba, sa Lydia att det vore skönt att gå och lägga sig och sova en stund, men vi har ju vilorum på jobbet. Inte vilorum, Lydia. Sånt är för döingar. Vilrum har vi.

Enn blogg

24 februari 2006 20:21 | Allmänt | Kommentering avstängd

Nu har min galna pappa börjat blogga i en egen blogg: http://enn.kokk.se/. Hittills har han ju bara skrivit kilometerlånga inlägg i min och Bos bloggar, så då övertygade vi honom om att han skulle börja blogga själv. Men han kommer säkert att fortsätta skriva kommentarer i våra bloggar också.

Helmer är kul

21 februari 2006 19:04 | Allmänt | Kommentering avstängd

Viggo tycker att det är jättekul att hans kompisar Magnus och Maria har fått en Helmer.

Han tyckte också att det var kul att gå med dagis till Tunabergsskolans gympasal. Jag gjorde massor av mål, sa Viggo. Han sa att han använde barnklubba, så jag antar att de spelade någon sorts innebandy.

Klara åt två fiskpinnar till middag.

Magnus och Marias bäbis

20 februari 2006 21:12 | Allmänt | 2 kommentarer

Fick detta sms från Magnus Andersson på tåget hem:

Kommer inte på VGmöte, om det är ikväll. Bäbis kom 9.53 i morse. Alla mår bra. /Magnus

Premiär för kerstin.kokk.se

18 februari 2006 11:19 | Allmänt | 6 kommentarer

Välkommen till min nya blogg! Eftersom utrymmet på min gamla gratisblogg håller på att ta slut, och man får börja betala sedan, tyckte jag att jag kunde ha en som jag får bestämma mer över själv om det ändå kostar pengar. Så i alla hjärtans dag-present fick jag en egen domän av Bo. Det är naturligtvis han som har hjälpt mig med en massa kodning och sånt, men jag har bestämt utseendet. På gamla bloggen hade man några designmallar att välja bland, så då tog jag den som jag tyckte minst illa om.

Det finns en del kvar att fixa med, men nu flyttar jag över och bloggar här istället. Jag är inte riktigt klar med kategoribestämningen till exempel, och jag ska göra fler toppbilder och lägga ut. Allt från gamla bloggen är överflyttat, både inlägg och kommentarer. Ibland ser det litet konstigt ut i gamla inlägg. Det kan vara för många radbrytningar mellan stycken eller ” som blir ?, men det går att läsa. Jag kanske fixar till det så småningom. Bo har gjort ett jättejobb med att föra över allt utan att förlora information. Vilken toppenkille!

Bra grejer med nya bloggen:

Man får bestämma designen själv.

Man kan ge vaje inlägg flera kategorier, inte bara en. En ny kategori är Bilder. Alla inlägg som innehåller en bild kategoriseras som Bilder, så om ni vill titta specifikt på bilder kan ni klicka på den kategorin.

Jag får plats med hur mycket som helst.

Jag kan ha flera flikar, och inte bara publicera allt som en blogg. Till att börja med har jag gjort en flik med recept, istället för att lägga ut dem i bloggen, men vi får se om det kommer fler flikar.

Två bra som fyller år

15 februari 2006 8:59 | Allmänt | 1 kommentar

Idag fyller Jenny Tapper 38 år http://www.grusimaskineriet.blogspot.com/, och min bror Matti fyller 33 år. Grattis! Hoppas ni får en bra födelsedag!

Veta bäst

14 februari 2006 22:51 | Allmänt, Nykterhetsrörelsens historia | 7 kommentarer

Ibland blir jag uppringd av gamla gubbar som vill fråga något om arkivet och nykterhetsrörelsens historia, och som med bestämdhet tror sig veta bäst. Jag tror att de tycker att de med ålderns rätt borde veta mer än jag om vad som hänt förr i tiden, även om det är före deras egen födelse. Men framför allt sådant som hänt under deras levnadstid, men innan jag föddes. Det är ett konstigt sätt att tänka, tycker jag. Jag menar, jag vet ju inte ett dyft om till exempel idrott under 1990-talet, bara för att jag levde då. Och även om det skulle handla om ett ämne som jag är intresserad av kan det ju finnas andra människor i framtiden som är mer kunniga och pålästa än jag som har upplevt det. Jag skulle till exempel vilja hävda att jag kan ganska mycket om 1900-talsformgivning och -arkitektur; mer än gemene man som har levt under mina favoritdecennier vad gäller design.

Ibland kan det bli sådana konstiga situationer. Det känns som att jag skulle behöva säga ungefär ”Hallå! Jag har läst sex år på universitetet. Jag har en fil. kand. i historia och är utbildad arkivarie. Jag har läst den mesta litteraturen om nykterhetsrörelsens historia. Jag kan det här.” för att de ska tro på vad jag säger, men så säger jag förstås inte.

Idag blev jag uppringd av en 72-årig man som samlade på brevmärken från nykterhetsrörelsen. Han hade några luckor i sin samling som han hoppades få fylla, och han ville även ha tag i mer fakta om vissa brevmärken. Han pratade en del om vilka olika nykterhetsorganisationer han hade märken från, och förklarade litet vad det var för sammanslutningar, ungefär som att jag inte skulle känna till dem. Om SSUH påstod han att det skulle höra till arbetarrörelsen, och då protesterade jag. För er som inte vet vad det var för organisation betyder förkortningen Sveriges studerande ungdoms helnykterhetsförbund. SSUH var ett helt fristående nykterhetssällskap som organiserade sig på skolor. Det hade ingen partipolitisk inriktning. Anledningen att han ansåg att det hörde till arbetarrörelsen är att han hade sett en uppmaning någonstans om att arbetarrörelsens ungdom borde ansluta sig till SSUH. Det var säkert så att SSUH annonserade i någon arbetarrörelsetidning. Sådant gör ju IOGT-NTO idag också; har riktade annonser i partipolitiska tidningar. Jag lyckades i vilket fall inte övertyga honom. Fine. Han får väl tro vad han vill.

Pulkaåkning

12 februari 2006 19:52 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Idag var jag och Viggo och åkte pulka i parken i Bärby Hage. Jag ser hela världen, sa Viggo när han var på toppen av den lilla kullen. Nåja. Man såg betydligt mer av världen från Viggos fönster när vi bodde i lägenheten.

Pulkaåkning

Jag försökte ta kort på oss när vi satt i pulkan tillsammans.

Viggo i pulkan

Hippa

11 februari 2006 21:06 | Allmänt | Kommentering avstängd

Idag har jag varit på Magdas möhippa. Den lär väl pågå fortfarande, men eftersom Dantes svensexa är samtidigt gjorde jag och Bo så att jag var med på möhippan på dan, och han fick gå på svensexan på kvällen.
Det var naturligtvis en kul och trevlig möhippa, ingen skämma ut- och supa-hippa. Vi träffades utanför Konsum på Ringgatan halvtolv, och gick tillsammans till Dante och Magda. Magda blev överraskad. Hon trodde att de skulle planera bröllopsmiddagen med toastmastern. Hon blev ombedd att ta på sig varma kläder, och så fick hon en slöja fäst i mössan. Det var 10 minusgrader på förmiddagen, men det blev väl varmare under dagen. När vi kom ut ur porten mötte vi killarna som skulle kidnappa Dante.
Magda fick en engångskamera och uppgiften att under dagen ta 12 bilder som skulle illustrera årets månader. Dessa bilder ska sedan bli en almanacka. Vi promenerade till Myrorna, där hon fick nästa uppgift. Hon fick 100 kronor och ett antal begrepp som hon skulle gestalta med prylar som hon skulle köpa för de 100 kronorna.
Sedan skulle vi gå till slottsbacken för pulkarace och fika. På vägen dit blev det en del fotografering, och en Dante-frågesport som hans syster satt ihop med frågor om hans barndom. I slottsbacken packades picknickkorgen upp i solskenet, med varm choklad, matbullar med fetaost, oliver och soltorkade tomater, och otroligt goda och raffinerade småkakor med citron i som var rullade i vallmofrö. Jag måste ha det receptet! Sedan blev det pulkastafett i tre omgångar. Det var en hel del folk där och åkte pulka i det fina vädret och med så mycket snö.
Därefter begav vi oss hem till en av tjejerna till hennes lägenhet på Rackarberget. Där fick Magda fick hålla på med litet fysikpyssel. För dem som inte vet det är Magda doktorand i teoretisk fysik.
Sist av det som jag var med på var ett besök på Uppsala auktionskammare. En gammal kursare till Magda från när hon läste konstvetenskap jobbar där, så vi fick en specialvisning när det inte var öppet. Alla fick välja ut varsitt objekt, och sedan skulle Magda gissa vilket som var äldst respektive yngst, och vilket som var dyrast respektive billigast. När det gäller ålder gissade hon rätt, men inte på priset. Vi fick även se det dyraste objektet som de hade inne just nu. Det var ett ryskt bordsur tillverkat av Fabergé i början av 1900-talet. Magda fick hålla i det och vi fick gissa vad det hade gått för när det såldes på kvalitetsauktionen i höstas. Ingen kom i närheten av det rätta priset, som var 8,4 miljoner! Det var en ryss som hade ropat in det. Här kan ni se klockan: http://www.uppsalaauktion.se/index—swe.html
Sedan gick jag hem, och var väl hemma litet före sex, men de andra fortsatte hem till Magdas syster Karro, där Magda skulle få klä sig i kimono och utföra en japansk teceremoni och tillverka sushi. Bo gick iväg för att vara med på svensexan, och jag fixade middag till mig och barnen. Nu sover de båda två.
Själv är jag rätt trött också. Att jag blev sjuk i måndags och att det strulade till sig med IKEA-besöket i torsdags pajade min veckoplanering. Jag hade ett par foldertexter som skulle vara klara till fredag morgon, och det blev stressigt, men jag klarade det. Det betydde dock att jag fick sitta uppe till två på natten till fredagen och skriva. Klara vaknar ju alltid flera gånger på natten och jag ammar henne. Det är väl för att passa på att vara nära mig när jag är borta hela dagarna. Sammanlagt blev det väl tre timmars sömn innan väckarklockan ringde klockan sex. Men jag satt och jobbade på tåget på morgonen och hade mitt möte på förmiddagen med Mathias som ska formge foldrarna. Resten av dagen hade jag inget inbokat. Det är skönt på fredagar om man får tid att göra klart saker som man kan stryka från att göra-listan. Det blev en hel del arbete i arkivet med forskarförfrågningar. I natt fick jag sova rätt mycket, men jag är fortfarande trött, så nu ska jag nog å och lägga mig och läsa en bok.
Hippa är för övrigt ett kul ord, tycker jag.

Tova vantar

10 februari 2006 22:24 | Allmänt, Pyssel och hantverk | Kommentering avstängd

Igår kväll hade vi cirkel hemma hos mig och prövade att tova. Det gick så där. Vi använde exakt så mycket ull man skulle enligt beskrivningen, men när vi bredde ut det på den angivna ytan blev lagret inte alls så tjockt som det såg ut på bilden. Och mycket riktigt blev det litet väl tunt när det var färdigt. Vi tovade alltså ullen genom att fukta den med såpvatten och rulla in den i pinnvävsjalusier som vi sedan rullade länge. Resultatet blev bitar av ullfilt som vi sedan ska klippa ut delar till vantar av, dekorera med filtapplikationer och sy ihop.

Exakt hur ointresserad jag är av sport

10 februari 2006 21:53 | Allmänt | 9 kommentarer
Träffade mamma på busshållplatsen på väg hem ikväll. Hon frågade om jag skulle titta på OS-invigningen ikväll. Det skulle hon. Jag måste erkänna att jag inte ens visste att det var ikväll OS-helvetet började. OK, jag har inte kunnat undgå att notera att det var OS på gång, men det var nog bara ett par dar sedan, för att jag läste i någons blogg om att OS skulle bli kul. Jag är så ointresserad av sport att sånt som står i papperstidningar, på löpsedlar och på tidningar på nätet om sport noterar jag inte alls. Jag kan verkligen missa stora sporthändelser. Om någon pratar om ett lag vet jag ofta inte vilken sport det gäller. Och jag vet inte vilka sporter det är säsong för under olika tider på året. Så ointresserad av sport är jag.

Fast nu har jag faktiskt sett en del av invigningen i alla fall, med ett halvt öga, för Bo satt här bredvid och kollade på det. Och invigningen är ju inte sport.

En eftermiddag helt bortitok

10 februari 2006 21:46 | Allmänt | 1 kommentar

Igår jobbade jag hemma, för jag och Ullie skulle åka och handla en del inredning till samlingslokalerna på Drabanten. Vi skulle handla ungefär 13-15 på eftermiddan, för sedan skulle Ullie åka till Flen och föreläsa på en UNG-kurs. Kvart över ett ringde Ullie och sa att hon inte kunde öppna bilen, så hon skulle bli litet sen. Hon hade försökt i en halvtimme. Jag fortsatte jobba medan jag väntade, och så ringde hon igen. Hon hade fortfarande inte fått upp bilen, och hade ringt en KRIS:are som påstod att alla vet ju hur man får upp bildörrar. Till slut kom hon strax före två. KRIS:aren hade fått upp dörren, men han sa att någon hade försökt bryta upp dörren. Det var därför det inte gick att låsa upp. Ullie hade haft bilen på Ford-verkstan några dygn, så det måste ha hänt där. Nå väl, vi kom iväg i alla fall, och bestämde att vi bara skulle åka till IKEA, och skippa de andra ställena.

Ullie ville gärna åka till Ford-verkstan för att visa upp bilen och vad som hade hänt, så hon släppte av mig vid IKEA och åkte dit medan jag plockade grejer. Hon kom tillbaka när jag var nästan klar att gå till kassorna. När vi var färdiga gick vi till en kassa och plockade upp grejerna på bandet. När vi skulle betala lämnade vi fram IOGT-NTO-distriktets IKEA-företagskundkort för att få faktura. Jag måste ringa på kortet, sa kassörskan. Det här kortet gick ut för en månad sedan. Har ni inte fått ett nytt med posten? Det visste vi inget om, och varken jag eller Ullie hade så mycket pengar att vi kunde lägga ut själva. Ni får handla mot rekvisition om ni hämtar det, sa kassörskan. Men sedan måste ni tyvärr ta alla varorna genom kassan igen. OK. Ullie åkte och hämtade en rekvisition på expen. Det tog massor med tid. Expen ligger ju mitt i stan, så det är mycket trafik. Hon kom tillbaka, vi ställde oss i kö igen och en annan kassör blippade alla varor igen. Jag visade rekvisitionen, och då sa han: Oj då. Den här måste ni först ta till Work IKEA och få en köpnota. Skojar du, sa jag. Jag såg helt förtvivlad ut. Men ni måste inte ta alla varor genom kassan en gång till. Jag lagrar kvittot här tills ni kommer tillbaka, sa kassakillen. Jag gick till Work IKEA. Långt bort. Jag visade rekvisitionen, och hon knappade in vårt organisationsnummer. Det finns inte i systemet, sa kvinnan på Work IKEA. Hon sökte på IOGT-NTO, på Bangårdsgatan 13, och allt möjligt, men IOGT-NTO-distriktet fanns inte. Något skumt har det varit med det där kortet förut också, för ibland har fakturorna kommit till förbundet. Det måste vara fel uppgifter inregistrerade, men det gamla kortet hade klippts i kassan, så det kunde hon inte kolla på för att se vad vi var registrerade som. Vi kunde alltså inte för allt i värden handla de där varorna, hela eftermiddagen hade gått och vi var rätt less. Tack och lov fick vi i alla fall lämna de ihopplockade varorna på en vagn på ta-själv-lagret, så att Mona skulle kunna åka och betala dem idag. Som att hon inte har nog att göra ändå, dagen innan familjedagen.

Vi åkte tillbaka till expen. Det fåniga är att om vi hade lyckats handla, och kommit tillbaka vid tre som tänkt, hade jag hunnit packa upp allt och ställa på plats, och visa vaktmästaren Ingemar var han skulle borra upp olika anslagstavlor och tidningshyllor, och då hade allt det varit i ordning nu inför familjedagen. Klockan sex var jag hemma. Hela eftermiddagen hade gått.

För övrigt måste vi kolla på en gammal IKEA-faktura vad vi har för kundnummer, döda det kontot och skaffa ett nytt med rätt uppgifter. Vi kan ju inte ha ett konto med fel uppgifter. Det ska bli intressant att få veta vad det är för namn, adress och organisationsnummer nu. Kolla det, Jenny!

Två gånger sushi

8 februari 2006 22:25 | Allmänt | Kommentering avstängd

I morse på tåget upptäckte jag att mitt månadskort hade gått ut igår. Jag hade fått åka buss utan att busschauffören upptäckte det. Jag kom på det på tåget innan konduktören kom fram därför att jag hörde någon annan som hade utgånget månadskort. När konduktören kom fram till mig sa jag därför att kortet gått ut, och att jag ville lösa en biljett. Då frågade han om jag skulle köpa nytt månadskort i Stockolm, för då slapp jag betala och han kryssade över månadskortet med en bläckpenna. Det var snällt. Om jag inte hade märkt något i förväg, och visat upp mitt ogiltiga månadskort, hade jag säkert fått betala en enkel biljett. På Centralen gick jag sedan och köpte nytt kort så jag kunde ta bussen ut till Essingen. Jag har kombinationskort som gäller obegränsat antal resor på Uppsalabuss, tågsträckan Uppsala-Stockholm och SL. Det kostar 2552 kr. Mycket pengar.

På jobbet hade mina möbler kommit, så Johan monterade dem åt mig, och jag plockade in allt i skåpen. Nu ska jag bara rama in gamla affischer och välja ett par tavlor till på Våra Gårdar, och få upp det på väggarna, så är allt färdigt sedan. Det blir fint.

Två gånger åt jag sushi idag. Eftersom Anton inte var på jobbet föreslog jag att vi skulle äta lunch på sushihaket. Anton vägrar gå dit, för han gillar varken sushin eller varmrätterna. Eftersom jag skulle direkt till Kafé Mumrik och ansvara för ett Drogforum efter jobbet köpte jag med sushi och åt på tåget. Gott, gott.

Drogforum gick väl så där. 14 personer kom. Ingen folkstorm precis. Men den här gången var det ju ingen känd person som talade, även om det var intressant. Och Folkölsprojektets rapport hade kommit från tryckeriet igår, så den kunde vi dela ut till alla som kom.

Imorgon ska jag sitta hemma och jobba på förmiddagen, och på eftermiddagen ska jag och Ullie åka och köpa grejer till Drabantens samlingslokaler. På kvällen blir det hantverkscirkel. Då ska vi tova ull.

Ungdomar och folköl ? en vuxenfråga

7 februari 2006 16:24 | Allmänt | Kommentering avstängd

Drogforum
Offentlig föreläsning

Ungdomar och folköl – en vuxenfråga

Ungdomens Nykterhetsförbund har i många år arbetat med folkölsfrågan. Varje år görs massor av folkölskontroller i butiker runt om i Sverige, och tyvärr får ungdomar under 18 år alltför ofta köpa folköl. Anna Johansson, distriktsordförande i Dalarnas UNF-distrikt, har lång erfarenhet av arbete med folkölsfrågan, och kommer och berättar om det.

Tid: Onsdagen den 8 februari 2006 klockan 19.00

Plats: Kafé Mumrik, Kungsgatan 61 i Uppsala (mittemot centralstationen)

Fritt inträde

Det finns möjlighet att köpa fika under föreläsningen.

Arr. IOGT-NTO 31 Drabanten och Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet

Nästa Drogforum blir 5 april. Då kommer Staffan Hübinette, som skrivit boken Narkotikafri skola – praktisk handbok om policy och åtgärder.

Nästa sida »

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^