Tova vantar

10 februari 2006 22:24 | Allmänt, Pyssel och hantverk | Inga kommentarer

Igår kväll hade vi cirkel hemma hos mig och prövade att tova. Det gick så där. Vi använde exakt så mycket ull man skulle enligt beskrivningen, men när vi bredde ut det på den angivna ytan blev lagret inte alls så tjockt som det såg ut på bilden. Och mycket riktigt blev det litet väl tunt när det var färdigt. Vi tovade alltså ullen genom att fukta den med såpvatten och rulla in den i pinnvävsjalusier som vi sedan rullade länge. Resultatet blev bitar av ullfilt som vi sedan ska klippa ut delar till vantar av, dekorera med filtapplikationer och sy ihop.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^