Blått glas hittar jag överallt i sommar

22 juli 2014 9:30 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Ni vet hur det är när man går på loppis. Man har olika saker som man letar efter i perioder, och då är det det man ser. Just nu är det blått glas med dragning åt turkos. Vad glad jag blev över att hitta Saara Hopeas Krokusskål för Nuutajärvi i turkosblått till ett bra pris. I den ofärgade varianten har jag ett par skålar sedan tidigare. Fantastiskt snygg är den. Och så är jag ständigt på jakt efter arkitekturglas från Lindshammar i den här färgen sedan jag köpte en avlång bit i början av året. Jag tänker att det är snyggt att ha till att exponera kakor och bakelser på. Några av dem köpte jag av Retrolyckan på bakluckeloppisen i Ulva i helgen. De större ljusstakarna är från Nybro glasbruk, medan de mindre är från Lindshammar.

Untitled

Dagens kopp: Rosina i modell E från Gefle

21 juli 2014 21:16 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Perfekt till mitt framtida konditori när jag hittade de här kopparna i en loppislada i Viksta! 13 koppar med fat, en sockerskål och en gräddsnipa för 150 kronor. Vem som står bakom dekoren vet jag inte, men modellen är E, där kopparna är formgivna av Sven Eric Skawonius, medan övriga delar formgavs av Mari Simmulson. Som jag flera gånger har skrivit om, är jag litet svag för flytande blå dekorer. Fint med den mindre rosen på baksidan. Nästan ännu finare än den stora, faktiskt.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Loppissommar

21 juli 2014 19:09 | Allmänt | Kommentering avstängd

Den här loppissommaren har börjat bra, och mer loppisar lär det bli! När jag jobbar hinner och orkar jag inte uppdatera bloggen särskilt ofta. Det blir mest på Instagram som jag lägger ut bilder. Men nu har jag semester, och i eftermiddags när det regnade passade jag på att plåta en massa fynd, så nu tänkte jag göra en del inlägg framöver. Här kommer ett par bilder som får illustrera min loppissommar. Picknick på en av loppisrundorna med mina nyvunna loppiskompisar Nina och Tiina när vi var på bakluckeloppisen i Norrskedika.

Untitled

Untitled

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^