Turkost arkitekturglas från Lindshammar

5 februari 2014 18:26 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

I ett fönster till Qeptas antika stod den här turkosa glasrektangeln. Varken ägaren Karin eller jag visste vad det var, men jag fick hjälp av min kompis Britt-Marie Börjesgård, byggnadsantikvarie på Jönköpings läns museum. Hon visste att berätta att detta var arkitekturglas från Lindshammar. Det har alltså använts som arkitektonisk utsmyckning, där olika glasbitar sammanfogades i en järnram som ett glasfönster. Men vet ni vad jag tänker ha det till? Jag tänker ha det att exponera kakor och bakelser på. Tjusigt kommer det att bli!

Untitled

Untitled

Untitled

3 kommentarer

  1. […] ett par skålar sedan tidigare. Fantastiskt snygg är den. Och så är jag ständigt på jakt efter arkitekturglas från Lindshammar i den här färgen sedan jag köpte en avlång bit i början av året. Jag tänker att det är […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Blått glas hittar jag överallt i sommar — 2014-07-22 9:30 #

  2. […] några arkitekturglas i grönt från Lindshammar, inköpta på pepparkaksfabriken i […]

    Pingback by Kerstin Kokk » Gröna sköna ting — 2014-08-02 12:06 #

  3. Hei, jeg har masse arkitekturglass fra Lindshammar. Gi beskjed om du er interessert.
    Mvh bente

    Comment by Bente Kystad Syr — 2019-02-19 23:41 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^