Gröna sköna ting

2 augusti 2014 12:06 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Grönt i alla möjliga material har det blivit på sommarens loppisar.

Ett mindre fruktfat av Vicke Lindstrand från Upsala-Ekeby, 1951. Sedan tidigare har jag ett större fat och en assiett. Jag tycker att det är så vansinnigt vackert med samspelet mellan den gröna glasyren och reliefmönstret. Formen är fantastiskt fin, och jag använder dem mycket till servering av mat.

Untitled

Untitled

En finfin ljusgrön toapappershållare i plast kunde jag inte låta bli på bakluckeloppisen i Ulva.

Untitled

Ett fiskformat uppläggningsfat i grönt glas. Visserligen har jag två sedan tidigare, men sill serverar man ju ofta flera sorter av, så de kommer nog till nytta.

Untitled

En grön liten skål, som väl är tillverkad som askfat. Numera perfekt som sojaskål till sushin. Fint reliefmönster på undersidan. Den här skålen har ingen stämpel under. Jag har en större skål i samma serie, som jag ärvt efter min mormor. Den har inte heller stämpel. Någon som vet något om det? Uppdatering: Det är tydligen andrasortering av Kåges Argenta. Jag misstänkte att det var Gustavsberg eftersom det såg ut som samma glasyr som på Argenta, men visste inte att Argenta hade delar med sådant reliefmönster.

Untitled

Sist några arkitekturglas i grönt från Lindshammar, inköpta på pepparkaksfabriken i Norrskedika.

Untitled

Untitled

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^