Guds ord bär icke bojor

5 april 2008 15:54 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer


På vinden i Eriks missionshus.

DSC00417.JPG

3 kommentarer

 1. Den där affischen har jag sett, kanske i Uppsala Missionskyrka. Eftersom det görs såna till flera olika sorters ”veckor” nästan varje år kan man tänka sig att den på något sätt var specilell.
  Citatet är ju av Martin Luther – om jag nu mins kyrkohistorien rätt. 1941 stog den oxå för något annat. De fria protestantiska kyrkorna (dvs de som höll sig självständiga gentemot Nazismen i det tyska riket var en av de krafter som stod upp mot samhällsordningen i hela Tyska Riket. Det ledde till hårda strider i den protestantiska rörelsen – tex i själva Tyskland. Dietrich Bonnhoffer – en tysk pastor – var djupt inblandad i attentatet mot Hitler som så när lyckades. Andra drev en militant (!) pacifistisk linje. Många anpassade sig till nazismen. Jag tror att även här i Sverige var ämnet – hur uttalat antinazistisk vågar vår nation vara – riktigt hett. så kan man tänka om en gammal affisch. Ha en kul helg!!

  Comment by Anna Kettner — 2008-04-05 17:37 #

 2. Ja, jag reagerade likadant och uppfattade också omedelbart affischtemat som en markering mot nazismen.

  Comment by Magnus Andersson — 2008-04-05 18:51 #

 3. Jag håller på att renovera min vind till Loft/Galleri. Tänkte mig att ha originalaffiscehn men kanske i något bättre skick, så jag googlade och hamnade här :) På en bild på den befintliga affischen jag tänkt mig att byta ut

  Comment by Erik — 2022-02-07 19:53 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^