Stina Wirsén-utställningen på Bror Hjorths hus

28 maj 2013 20:07 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

I söndags cyklade barnen och jag till Bror Hjorths hus för att se utställningen med Stina Wirséns illustrationer. Det här är sista veckan som den visas, så skynda er dit! Den största delen av utställningen var barnboksillustrationerna. Alla böckerna av henne och Carin Wirsén fanns där att läsa, och de hade byggt upp en lekhörna med Bageri Sockerbullen. Vi har de flesta av böckerna, men inte just de om Sockerbullen, så dem köpte vi och har börjat läsa. Extra roligt för mig som är bagare! Förresten levererar mitt jobb, Triller mat och bröd, fikabrödet som säljs i kaféet på Bror Hjorths hus, så sedan fikade vi sådant som jag och mina kollegor bakat. I ett rum i den delen där den permanenta samlingen finns, visar de även andra illustrationer av Stina Wirsén. Väldigt intressant att se, och även Viggo Och Klara tyckte det var kul att se, fast det inte var barnillustrationer. Även ute i trädgården fanns hennes illustrationer på ett plank, och barnen hade mycket kul där!

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Morsdagsfrukost på balkongen

26 maj 2013 22:14 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Mysig morgon på balkongen blev det med Viggo och Klara! Bra idé av Klara med jordgubbar till frukost.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Tre Fugor i en smäll

21 maj 2013 20:04 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Tre Fugaskålar hittade jag på Vaksala torg för några veckor sedan. Den rökfärgade är i en storlek jag inte hade sedan tidigare, och den har dessutom etiketten kvar. De två röda tror jag kanske tillverkades som askfat, men det tänker jag definitivt inte låta någon använda dem som. Jag tänker att de kan vara fina som små skålar att ha soja eller dipsås i på tallriken till asiatisk mat.

Untitled

Untitled

Dagens kopp: gul Pallas från Gefle

19 maj 2013 14:42 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Tänk att jag inte ens har bloggat om den här skönheten, som jag köpte på Tradera för ett bra tag sedan! Dagens kopp är ju ändå min grej. Jag har flera kaffekoppar i Pallas, och har haft en grön tekopp som tyvärr gick i kras. Men nu har jag alltså en tekopp igen! Det är förstås Helmer Ringströms klassiska AU-modell, och dekoren är formgiven av Berit Ternell. 1960-1964 tillverkades Pallaskopparna, som även finns med grönt eller rött band.

Untitled

Untitled

Untitled

Klaras nya cykel

19 maj 2013 14:32 | Allmänt, Bilder | Kommentering avstängd

Första gången som hon fått en cykel som hon inte har ärvt av Viggo. Gissa om hon är stolt och nöjd?

Untitled

Untitled

80-årskalas bland gullvivor och narcisser

19 maj 2013 14:19 | Allmänt, Bilder | 1 kommentar

Igår var vi på 80-årskalas i Storvreta i strålande solsken. Det var min systers pappa Bengt som firades. Vi tog bussen ut, och det blev en ljuvlig eftermiddag. Flera av gästerna, gamla vänner till familjen och släktingar, berättade att de brukade läsa min blogg, men att jag ju inte bloggade så mycket längre. Så har det blivit. Jag har oftast inte tid och ork, och använder mest Instagram istället för bloggen. Men jag inser ju att det är många som inte använder Instagram, som därför inte ser när jag lägger upp bilder. Kanske att jag orkar rycka tag i bloggen igen.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^