Blå husar smörbytta och skålrik

12 mars 2015 16:40 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Vilken tur jag hade som hittade en skålrik i Blå husar på Antikmässan i Älvsjö. Nu har jag sex stycken! Och på sportlovsloppisen på Kistamässan hittade jag en liten smörbytta. Jag tycker att de är så praktiska att ha allt möjligt i. Mycket nöjd!

Untitled

Untitled

Ytterfoder modell HB i glasyrerna Peru och Cuba från Gefle Upsala-Ekeby

10 mars 2015 19:52 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Jag skrev ju tidigare att jag har köpt mycket brunt på sista tiden. Som de här ytterfodren modell HB i glasyrerna Peru och Cuba. Ytterfoder från mitten av 1900-talet är inte så lätt att hitta. Det är vanligast med krukor med hål i botten. Mycket nöjd är jag med det här köpet, framförallt med den större, som är riktigt stor. Fint reliefmönster! Den större är i storlek 2, och den är i glasyren Peru, och den mindre är i storlek 1, i glasyren Cuba. Cuba är litet ljusare och mer gulbrun än Peru. Jag tycker att Peru är snyggast. Har en fin tekopp i den glasyren!

Untitled

Untitled

Untitled

Bästa fyndet på länge

8 mars 2015 21:07 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Ibland är man med om sådana fyndsituationer som man blir alldeles omtumlad av. På sportlovsloppisen på Kistamässan för en vecka sedan hände det. Jag var där med min kompis Nina (klinge.nygard på Instagram), och vi kom till en säljare med massor av kartonger med allt möjligt blandat. En sån där säljare där man förstår att de har tagit reda på ett dödsbo efter någon släkting och bara vräkt ner allting och vill bli av med det någon gång. Där låg dukar blandat med underkläder och kristallskålar. Vi hade väl hittat litet fina smådukar när ett stort tyg dök upp. Det påminde om Stig Lindberg i stil och färger, men var inte ett linnetyg, utan troligen viskos. Vi vecklade upp det, och det var stort, 2 meter långt. Det tyget och några smådukar fick jag köpa för 50 kronor! En rulle med så fint papper på, att rulla upp dukar på, ingick också i köpet. Jag visste inte exakt vad jag hade köpt, men misstänkte att det kunde vara engelskt. Mycket riktigt visade det sig vara ett tyg från Sandersons, formgivet 1955 av österrikaren Walter Matysiak, och tyget heter Patizier och tillverkades i flera färgställningar. Synd att det inte var två längder. Då hade jag kunnat använda dem som gardiner. Men det blir fint som draperi eller att hänga på en vägg också. Men historien slutar inte här. När jag hade köpt tyget hann jag bara gå två meter med bultande hjärta när jag blev påhoppad av säljaren intill. Vill du sälja tyget, kastade han ur sig. Nej, jag ska ha det själv, sa jag, och såg hur han skyndade till lådorna där jag hittat det, och började leta i hopp om fler fynd.

Untitled

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^