Bästa fyndet på länge

8 mars 2015 21:07 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Ibland är man med om sådana fyndsituationer som man blir alldeles omtumlad av. På sportlovsloppisen på Kistamässan för en vecka sedan hände det. Jag var där med min kompis Nina (klinge.nygard på Instagram), och vi kom till en säljare med massor av kartonger med allt möjligt blandat. En sån där säljare där man förstår att de har tagit reda på ett dödsbo efter någon släkting och bara vräkt ner allting och vill bli av med det någon gång. Där låg dukar blandat med underkläder och kristallskålar. Vi hade väl hittat litet fina smådukar när ett stort tyg dök upp. Det påminde om Stig Lindberg i stil och färger, men var inte ett linnetyg, utan troligen viskos. Vi vecklade upp det, och det var stort, 2 meter långt. Det tyget och några smådukar fick jag köpa för 50 kronor! En rulle med så fint papper på, att rulla upp dukar på, ingick också i köpet. Jag visste inte exakt vad jag hade köpt, men misstänkte att det kunde vara engelskt. Mycket riktigt visade det sig vara ett tyg från Sandersons, formgivet 1955 av österrikaren Walter Matysiak, och tyget heter Patizier och tillverkades i flera färgställningar. Synd att det inte var två längder. Då hade jag kunnat använda dem som gardiner. Men det blir fint som draperi eller att hänga på en vägg också. Men historien slutar inte här. När jag hade köpt tyget hann jag bara gå två meter med bultande hjärta när jag blev påhoppad av säljaren intill. Vill du sälja tyget, kastade han ur sig. Nej, jag ska ha det själv, sa jag, och såg hur han skyndade till lådorna där jag hittat det, och började leta i hopp om fler fynd.

Untitled

3 kommentarer

 1. Wow vilket kap! Grattis!

  Comment by Gila — 2015-03-08 22:36 #

 2. Måste hålla med Gila: ett kap!
  Och jag känner så väl igen känslan av att rota mig fram till något plötsligt fint, man blir exalterad och att fyndet väcker sedan uppmärksamhet runt omkring,,, ;)
  Grattis!

  Comment by RETROknoppen — 2015-03-10 1:29 #

 3. Tack Gila och Retroknoppen! Plötsligt händer det!

  Comment by Kerstin — 2015-03-10 20:11 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^