Allglaset från Skruf i buteljgrönt i originalkartong

28 maj 2012 20:10 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur, KF | 3 kommentarer

Ni vet hur det är. Originalkartonger ger alltid en extra dimension. Visserligen har jag vid det här laget ganska många allglas, men när jag hittade den här förpackningen med sex felfria buteljgröna allglas till ett bra pris på Vaksalatorg var det ingen tvekan. Ni kan läsa på förpackningen vad många olika drycker som glaset är tänkt att passa för. Själv dricker jag mineralvatten, juice, läsk eller lingondricka ur mitt. Nu har jag fyra rökfärgade, tio buteljgröna och sju ofärgade allglas och fem rökfärgade allskålar. Allglasen är designade av Bengt Edenfalk för KF 1968. Läs alla inlägg om allglasen här.

Allglaset Skruf

Allglaset Skruf

Allglaset Skruf

Allglaset Skruf

Allglaset Skruf

Allglaset Skruf

Allglaset Skruf

Cirkelte China blend

23 maj 2012 17:48 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur, KF | 3 kommentarer

För ett par veckor sedan stod jag och höll precis en sån här burk i samma skick på en antikaffär i Uppsala, men tyckte att 150 kronor var alldeles för dyrt, trots att jag väldigt gärna vill ha alla varianter på teburkar från KF:s gamla märke Cirkel. En grå med Ceylonte har jag redan, och en i papp med den klassiska Cirkelteblomman med Earl Grey. På loppisrundan i lördags hittade jag det här exemplaret på Vaksalatorg för en tjuga! Perfekt skick inuti, och inte något kärvande lock, men litet repor utanpå. Men repor var det på den för 150 kr i antikaffären också. Mycket nöjd är jag! Man kan läsa att det kinesiska teet är smaksatt med jasmin. Undrar om det var svart te med jasmin, eftersom det inte står något om grönt te. Grönt te var väl inte så vanligt i Sverige då? Annars är det ju grönt te som brukar vara smaksatt med jasmin, men jag skulle gärna vilja ha tag på svart jasminte om det finns. Någon som vet?

Cirkelte

Cirkelte

Cirkelte

Cirkelte

Hittade en fiskdammspåse i gömmorna

31 januari 2012 17:30 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | 3 kommentarer

Jag tror att den kan komma från någon gång när jag köpt en hel kartong med prylar på auktion i Norrskedika. Trevlig är den i alla fall.

Fiskdammspåse

ETT – TU – TE – Cirkelte

17 maj 2010 22:47 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur, KF | 2 kommentarer

Jag är helt såld på den här teburken. Ett av de bästa loppisfynden från Umeå. Så snyggt med guld, benvitt, grått och svart och tekannan med KF-logotypen. I love KF och barndomens cirkelte. Och så finurligt att man ska använda ETT – TU – TE-filtret.

Vinyl is back

19 september 2009 8:42 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Spana in en oerhört smakfull present jag fick. Det är alltså CD-R som ser ut som vinyl.

DSC07605

DSC07606

Classic, The Beat eller Brit

16 juli 2009 18:04 | Allmänt, Bilder, Förpackat | 2 kommentarer

Inte så att jag är trött på Fifth Avenue, men jag har länge varit sugen på att köpa flera av Burberrys parfymer. Stod och valde mellan Burberry Classic, Burberry The Beat och Burberry Brit. Det blev Brit, kanske för att förpackningen och flaskan är snyggast. Den innehåller lime, vit pion, mandel, ambra och vanilj. Jag är väldigt nöjd med den. Men visst låter det gott med svarta vinbär, gröna äpplen, persikor, cederträ, jasmin, mysk och vanilj, som Burberry Classic är gjord av. För att inte tala om The Beat med mandarin, bergamott, kardemumma, rosépeppar, iris, hyacint, blåklocka, te, cederträ, vetiver och vit mysk. Och så är ju Agyness Deyn så cool i reklamen. Ja, jag går på det. Får nog köpa både Classic och The Beat också snart.

DSC06722

Inte minst för att det är så snyggt

15 juli 2009 22:14 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Desserter lagade med gelatinblad är finfint, inte minst för den trevliga förpackningen.

DSC06685

Trevlig fotopåse med spännande innehåll

29 juni 2009 0:01 | Allmänt, Bilder, Förpackat | 2 kommentarer

Först såg jag bilden på fotopåsen med mannen som diskar och får hjälp att torka av barnen, och så frun som plåtar. Fantastiskt fin 50-talskök, och i skåpet skymtar bland annat Berså. När jag tog upp den kände jag att det var något i. Foton så klart, och väldigt intressanta visade det sig. Men dem får ni inte se idag. Jag ska scanna in dem så det blir så bra kvalitet som möjligt. Nu är ni litet nyfikna, va?

DSC06606

Biskviformar

28 juni 2009 23:44 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

DSC06599

Glad pyntpåsk!

11 april 2009 8:36 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

dsc05905

Karl Fazer Blå

26 juli 2008 1:06 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Förpackat | 1 kommentar

Helsingfors dag 3

Jag tycker om fin mörk choklad, men jag uppskattar också mjölkchoklad. Den bästa är Karl Fazer Blå. Litet fylligare än Marabou. Och litet snyggare.

dsc03302.jpg

Lakritistrollens mekka

26 juli 2008 1:03 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Förpackat | 3 kommentarer

Helsingfors dag 3

Om man älskar lakritis har man kommit rätt. Det gör jag. Det gäller att bunkra upp. Massa snygga förpackningar också. Dante docerar om lakrits på S-Market (finska Konsum).

dsc03304.jpg

Morgonbestyr

11 juli 2008 9:35 | Allmänt, Bilder, Förpackat | 1 kommentar

Den här morgonen. I köket vaknar jag till liv. Lyssnar på P1, dricker te och äter smörgås med lättrökt brisling. Lättrökt brisling i finaste tomatsås. Jag vet inte vad brisling är, men gott är det. Enligt burken är det skarpsill. Googlar skarpsill, för jag har inte så bra koll på det heller. Hajjar såklart att det är en sillsort, men jag har ingen koll på sill. Öregrund är inte silland, det är strömmingland. Eller hav snarare. Men nu vet vi. Så bra.

dsc02694.jpg

Klara har gjort mig sällskap i köket och suttit och klippt länge. Det kan man göra länge om man är tre år, bara för klippandets skull. Och så har hon med viss möda satt på Björne-nallen sina sandaler.

Idag ska jag baka massor av gott och energirikt inför Mattis och Karins flytt imorgon. Jag har lovat att ta med fikabröd. Och att bära flyttkartonger såklart.

Thé au jasmin

29 juni 2008 18:17 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Förpackat | 2 kommentarer

Mina tepreferenser går ofta i perioder. Just nu dricker jag ofta svart jasminete hemma. Jag förknippar det med sommar. Tänker på sommarnätter i korridoren på Arken, tidigt 90-tal, när man aldrig gick och lade sig. Satt uppe och pratade och drack te på nätterna.

Den här burken är så fin också. Lejongul och med text på olika språk på de fyra sidorna. Jag har haft den i evigheter. Köper nytt jasminete och fyller på.

dsc02461.jpg

Finns det kiosker fortfarande?

27 mars 2008 14:32 | Allmänt, Bilder, Förpackat | 7 kommentarer

dsc00283.jpg

Jag minns den här godispåsen från min barndom. Riktigt säker är jag inte vilken kiosk som hade den. Kanske tobaksaffären på Torbjörns torg, kiosken på Svartbäcksgatan nära Domarringen eller kiosken på torget i Öregrund. När man handlade godis sa man ”Jag vill ha smågodis för xx kronor”. Det kunde vara en eller två kronor bara; för det fick man en hel del. Godisarna kostade 5 eller 10 öre styck. Och så fick man antingen peka vad man ville ha, eller så kunde man säga vilka smaker man ville ha.

Just den här påsen är dock inte från min barndom. Den fick jag när jag handlade kanderade violer, rosenblad och mimosa på Ofvandahls för några år sedan. Och så hittade jag den när jag var ner i matkällaren och skulle hämta en grej.

Finns det förresten kiosker fortfarande? Jag menar, finns det någon som använder det ordet? Det är väl mer godisbutiker, små närlivs, tidningsaffärer eller så säger man olika kedjors namn, som Pressbyrån.

Fint förpackat

27 februari 2008 17:43 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Apropå vad jag skrev tidigare om att jag älskar snygga, lyxiga förpackningar måste jag visa det här. Den här läppglansen köpte jag för ett tag sedan, lika mycket för den underbara doften av jasmin som för den lyxiga känslan i förpackningen. Den lilla väskan i papp är ju helt onödig, men så underbar. Till och med inuti. Jag kan inte med att slänga den.

pict9376.jpg

pict9380.jpg

Darjeeling

27 februari 2008 11:33 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Idag när jag sitter hemma och jobbar dricker jag Darjeeling som min mamma hade med sig från Indien, där hon nyligen var på UNICEF-uppdrag.

Jag älskar fina och arbetade förpackningar. Jag vet att det är onödigt, men det känns lyxigt och glimrar till i vardagen.

pict9336.jpg

Sugen på espresso?

7 oktober 2007 12:54 | Allmänt, Bilder, Förpackat | 1 kommentar

Jag anslöt mig för några månader sedan till Buzzador, som är en portal för att marknadsföra produkter mun-till-mun. Jag tycker att det är ett ganska schyst sätt att marknadsföra, och kul att testa nya saker och ge feedback. Jag får erbjudanden om kampanjer som jag kan tacka ja eller nej till. Om jag anmäler mig får jag hem prover som jag ska testa själv och bjuda andra på. Buzzador säger uttryckligen att man alltid ska vara tydlig med att tala om att det handlar om marknadsföring via Buzzador. Ingen dold reklam alltså. Sedan rapporterar man in vad man själv och andra tyckte om produkten. Om man buzzar produkten till många och värvar många till att själva bli buzzadorer får man många poäng, och fler erbjudanden om kampanjer.

Nu har jag fått ett stort paket från Löfbergs Finaste med exklusivt kaffe. Jag dricker ju inte kaffe själv, men både Bo och en del kompisar är kaffekonnässörer, så jag tyckte att det kunde vara kul att få hem prover. Och förpackningarna är fantastiskt fina. Jag fick prover på Sidamo från Etiopien och Monsoon Malabar från Indien. Hör av er om ni är sugna på att hälsa på på en kopp espresso!

PICT8113.jpg

PICT8117.jpg

Om ni själva är nyfikna på att bli Buzzadorer kan ni gå in här och anmäla er. Och ja, jag får poäng för att jag värvar er då.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^