Starkt barndomsminne: blomman på Cirkelteburken

25 oktober 2010 7:04 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, KF | 6 kommentarer

Och på tepåsarna förstås. Det var olika färger beroende på tesort. Tyckte alltid att den var så fin. Så snäll och vänlig på något sätt.

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. För min del var det draken på Hornimans te som präglade min tebarndom.

  Comment by Peter Axelsson — 2010-10-25 8:29 #

 2. Jag blir också varm i hjärtat av den där cirkelteblomman!

  Comment by Märit — 2010-10-25 13:19 #

 3. måste bara stanna till och säga att det var en fin och trevlig blogg detta!
  Den blev inte sämre av att vi har nästan samma lika frisyr.

  Comment by meete — 2010-10-25 15:17 #

 4. Också jag sörjer det här konsummärket och en rad andra: Björnekulla, Gubbens, Skandia, Wårby, Luma, Helena Hektor och allt vad de hette. (Det fanns för all del också några förment modernistiska konsummärken – Winner till exempel – som man helst vill glömma.) Ofta lyckades man kombinera god kvalitet med snygg design, och de här varorna klarade utmärkt konkurrensen med de privattillverkade märkesvaror som också fanns i Konsum.

  Sen kom något affärssnille på att döpa alla varorna (utom de miljömärkta Änglamarks-produkterna) till Coop och låta dem tillverkas var som helst, till exempel någonstans utomlands. Så vitt jag kan se har detta lett till att ganska många varuområden nu har tagits över av de privata märkesvarorna.

  Comment by Enn Kokk — 2010-10-25 15:44 #

 5. hallå! åh, vilken nostalgi. det är 70-tal va? är det ok att jag lånar denna bild till min 70-tals-nostalgiblogg, http://www.v-jeans.blogspot.com? hänvisar såklart!

  Comment by Maine — 2010-10-31 19:16 #

 6. […] alla varianter på teburkar från KF:s gamla märke Cirkel. En grå med Ceylonte har jag redan, och en i papp med den klassiska Cirkelteblomman med Earl Grey. På loppisrundan i lördags hittade jag det här exemplaret på Vaksalatorg för en tjuga! Perfekt […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Cirkelte China blend — 2012-05-23 17:48 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^