Darjeeling

27 februari 2008 11:33 | Allmänt, Bilder, Förpackat, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Idag när jag sitter hemma och jobbar dricker jag Darjeeling som min mamma hade med sig från Indien, där hon nyligen var på UNICEF-uppdrag.

Jag älskar fina och arbetade förpackningar. Jag vet att det är onödigt, men det känns lyxigt och glimrar till i vardagen.

pict9336.jpg

5 kommentarer

 1. Jag vet inte om jag tycker att ”onödigt” är riktigt rätt ord med tanke på vad vi jobbar med…Konsekvensen av det skulle väl vara att allt lika gärna kan presenteras med comic sans ;)

  Comment by Lydia — 2008-02-27 12:03 #

 2. Nej, då missförstod du mig. Jag menar att extra förpackningar som inte har någon praktisk funktion kanske inte är så bra om man tänker på sopberget och miljön. För innanför tygpåsen fanns en papperspåse. Det är klart att det ska vara snyggt förpackat. Och jag älskar när det är extra arbetat och med möda, som här.

  Comment by Kerstin — 2008-02-27 12:08 #

 3. Ah, ja, då förstår jag. Och håller med.

  Comment by Lydia — 2008-02-27 12:10 #

 4. Fler exempel på onödigt förpackat som jag älskar.

  När man köper underkläder på en fin butik, och de slår in dem i silkespapper innan de stoppar dem i lilla fina kassen. Skön känsla.

  Ibland när jag köper något till mig själv i en butik där jag vet att de gör utsökta paketinslagningar, och så frågar de om det är en present. Då svarar jag ja, och tänker att det är ju en present till mig själv. Sedan kan jag sitta hemma och öppna lyxiga paketet och bli extra glad.

  Comment by Kerstin — 2008-02-27 12:17 #

 5. Precis sådär gör jag oxå – köper paket till mig själv. Kan det vara ärftligt tro?

  Comment by Anna — 2008-02-28 20:10 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^