Ungdomar och folköl ? en vuxenfråga

7 februari 2006 16:24 | Allmänt | Kommentering avstängd

Drogforum
Offentlig föreläsning

Ungdomar och folköl – en vuxenfråga

Ungdomens Nykterhetsförbund har i många år arbetat med folkölsfrågan. Varje år görs massor av folkölskontroller i butiker runt om i Sverige, och tyvärr får ungdomar under 18 år alltför ofta köpa folköl. Anna Johansson, distriktsordförande i Dalarnas UNF-distrikt, har lång erfarenhet av arbete med folkölsfrågan, och kommer och berättar om det.

Tid: Onsdagen den 8 februari 2006 klockan 19.00

Plats: Kafé Mumrik, Kungsgatan 61 i Uppsala (mittemot centralstationen)

Fritt inträde

Det finns möjlighet att köpa fika under föreläsningen.

Arr. IOGT-NTO 31 Drabanten och Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet

Nästa Drogforum blir 5 april. Då kommer Staffan Hübinette, som skrivit boken Narkotikafri skola – praktisk handbok om policy och åtgärder.

Jävla KU-förhör

7 februari 2006 11:12 | Allmänt, Lyssnar på | Kommentering avstängd

Jag tänkte att nu när jag är hemma och jobbar skulle jag få lyssna på följetongen i P1 till lunch. Det är fortfarande Sylvia Plaths Glaskupan, och sedan jag började jobba har jag lyssnat på den i efterhand via webben. Men det var ingen följetong idag, för det var KU-förhör som drig ut på tiden. Grrr.

Födelsedagar och pyssel i helgen

7 februari 2006 7:11 | Allmänt, Pyssel och hantverk | 1 kommentar

Jag hann ju inte blogga något i helgen, för det var fullt upp av annat. Bland annat gjorde jag två halsband till två jättebra tjejer som fyllde år i helgen. I lördags fyllde Lisa år, och vi var där och åt supergoda semlor. Sist vi var där höll de på att måla, och hade inte flyttat in ännu. Då hade de målat hallen i en orange/aprikos färg, som påminde om färgen som en gång i tiden var på Mumrik. Inte så lyckat. Så de målade om till en röd färg istället. Mycket bättre. Det var massor av folk där, både släktingar och kompisar. Helene på jobbet var där, och hade med sig sina barn Otilia och Noah. Kul att få träffa dem, eftersom Helene och jag ofta utbyter erfarenheter och tips om småbarnslivet. Och det blir ju mycket roligare när man är någonstans med barnen och det finns en annan barnfamilj där. Synd bara att jag inte träffade Mikkis. Lisa sa att hon skulle komma, och vi väntade och väntade, men till slut var vi tvungna att åka hem.

I söndags fyllde Maria L år. Jag skickade ett halsband åt henne också. Nu har hon också börjat jobba efter föräldraledigheten, så snart får jag luncha med henne.

Annars hann jag med att baka semlor och plantera om sticklingar som jag köpte på Weibulls i fredags. Jag var där för att hämta frökatalog, och så var hela butiken fylld av minikrukor med sticklingar. Det var som att komma in i en butik med lösviktsgodis. Man ville bara plocka och plocka. Det blev väl tio plantor tror jag, men fyra tog jag med till jobbet.

Den där Klara

7 februari 2006 6:39 | Allmänt | Kommentering avstängd

tycker just nu att det är jättekul att skaka på huvudet, vinka och säga där, där, där, där…

Lägesrapport

7 februari 2006 6:37 | Allmänt | Kommentering avstängd

Igår kväll var jag fortfarande frusen, och jag somnade när jag tittade på Vita huset, men nu är jag rätt ok. Har ätit två mackor och juice och te, och det gick bra. Sitter hemma och jobbar idag, så jag inte smittar ner någon.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^