Hippa

11 februari 2006 21:06 | Allmänt | Kommentering avstängd

Idag har jag varit på Magdas möhippa. Den lär väl pågå fortfarande, men eftersom Dantes svensexa är samtidigt gjorde jag och Bo så att jag var med på möhippan på dan, och han fick gå på svensexan på kvällen.
Det var naturligtvis en kul och trevlig möhippa, ingen skämma ut- och supa-hippa. Vi träffades utanför Konsum på Ringgatan halvtolv, och gick tillsammans till Dante och Magda. Magda blev överraskad. Hon trodde att de skulle planera bröllopsmiddagen med toastmastern. Hon blev ombedd att ta på sig varma kläder, och så fick hon en slöja fäst i mössan. Det var 10 minusgrader på förmiddagen, men det blev väl varmare under dagen. När vi kom ut ur porten mötte vi killarna som skulle kidnappa Dante.
Magda fick en engångskamera och uppgiften att under dagen ta 12 bilder som skulle illustrera årets månader. Dessa bilder ska sedan bli en almanacka. Vi promenerade till Myrorna, där hon fick nästa uppgift. Hon fick 100 kronor och ett antal begrepp som hon skulle gestalta med prylar som hon skulle köpa för de 100 kronorna.
Sedan skulle vi gå till slottsbacken för pulkarace och fika. På vägen dit blev det en del fotografering, och en Dante-frågesport som hans syster satt ihop med frågor om hans barndom. I slottsbacken packades picknickkorgen upp i solskenet, med varm choklad, matbullar med fetaost, oliver och soltorkade tomater, och otroligt goda och raffinerade småkakor med citron i som var rullade i vallmofrö. Jag måste ha det receptet! Sedan blev det pulkastafett i tre omgångar. Det var en hel del folk där och åkte pulka i det fina vädret och med så mycket snö.
Därefter begav vi oss hem till en av tjejerna till hennes lägenhet på Rackarberget. Där fick Magda fick hålla på med litet fysikpyssel. För dem som inte vet det är Magda doktorand i teoretisk fysik.
Sist av det som jag var med på var ett besök på Uppsala auktionskammare. En gammal kursare till Magda från när hon läste konstvetenskap jobbar där, så vi fick en specialvisning när det inte var öppet. Alla fick välja ut varsitt objekt, och sedan skulle Magda gissa vilket som var äldst respektive yngst, och vilket som var dyrast respektive billigast. När det gäller ålder gissade hon rätt, men inte på priset. Vi fick även se det dyraste objektet som de hade inne just nu. Det var ett ryskt bordsur tillverkat av Fabergé i början av 1900-talet. Magda fick hålla i det och vi fick gissa vad det hade gått för när det såldes på kvalitetsauktionen i höstas. Ingen kom i närheten av det rätta priset, som var 8,4 miljoner! Det var en ryss som hade ropat in det. Här kan ni se klockan: http://www.uppsalaauktion.se/index—swe.html
Sedan gick jag hem, och var väl hemma litet före sex, men de andra fortsatte hem till Magdas syster Karro, där Magda skulle få klä sig i kimono och utföra en japansk teceremoni och tillverka sushi. Bo gick iväg för att vara med på svensexan, och jag fixade middag till mig och barnen. Nu sover de båda två.
Själv är jag rätt trött också. Att jag blev sjuk i måndags och att det strulade till sig med IKEA-besöket i torsdags pajade min veckoplanering. Jag hade ett par foldertexter som skulle vara klara till fredag morgon, och det blev stressigt, men jag klarade det. Det betydde dock att jag fick sitta uppe till två på natten till fredagen och skriva. Klara vaknar ju alltid flera gånger på natten och jag ammar henne. Det är väl för att passa på att vara nära mig när jag är borta hela dagarna. Sammanlagt blev det väl tre timmars sömn innan väckarklockan ringde klockan sex. Men jag satt och jobbade på tåget på morgonen och hade mitt möte på förmiddagen med Mathias som ska formge foldrarna. Resten av dagen hade jag inget inbokat. Det är skönt på fredagar om man får tid att göra klart saker som man kan stryka från att göra-listan. Det blev en hel del arbete i arkivet med forskarförfrågningar. I natt fick jag sova rätt mycket, men jag är fortfarande trött, så nu ska jag nog å och lägga mig och läsa en bok.
Hippa är för övrigt ett kul ord, tycker jag.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^