Frön som gror

3 februari 2006 19:49 | Allmänt, Trädgård | 3 kommentarer
Efter att mamma frågat om jag skulle förodla tomater gick jag också och skaffade frökataloger som jag har suttit och dreglat över och drömt trädgårdsdrömmar. Jag längtar verkligen till våren, när jag får ta trädgården i besittning. Jag har så mycket planer. Måste bara se till att boka in dräneringsfirman nu, så det blir dränerat innan våren.

Sedan ska det planteras fruktträd och bärbuskar, och i höstas grävde jag ju upp 60 kvm av gräsmattan och anlade köksträdgård, där vi ska ha potatis, grönsaker, jordgubbar och kryddland. Det gränsar mot garageväggen, och där ska vi bygga ett litet växthus av gamla fönster från öregrund mot väggen, där vi ska odla tomater och paprika. Och så ska vi ha perennrabatter runt huset och rosor längs med trottoaren.

Gammal tant

3 februari 2006 19:46 | Allmänt | Kommentering avstängd
Vet ni, de nya fåtöljerna från IKEA som jag har på mitt rum på jobbet luktar jätteskumt, inte gott alls. Jag tror att det är tyget som luktar konstigt. Anton tycker att det luktar som hemma hos sin farmor – gammal tant. Jag har till och med köpt doftljus med doft av lime, citrongräs och lavendel för att dölja lukten. Förhoppningsvis avtar lukten med tiden.

Cirkeln har startat

3 februari 2006 6:07 | Allmänt, Pyssel och hantverk | 2 kommentarer

Klara sitter i mitt knä och dricker välling. Strax ska jag iväg till tandläkaren.

Igår startade hantverkscirkeln här hemma igen. Ullie, Fia och Anita var här, och vi planerade vårens träffar. Vi kommer att hålla på med tovning och textil, pappersslöjd, påskpynt och smycketillverkning. Och så hann vi prata litet Solgläntan, Mumrik och allmänt strunt.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^