En eftermiddag helt bortitok

10 februari 2006 21:46 | Allmänt | 1 kommentar

Igår jobbade jag hemma, för jag och Ullie skulle åka och handla en del inredning till samlingslokalerna på Drabanten. Vi skulle handla ungefär 13-15 på eftermiddan, för sedan skulle Ullie åka till Flen och föreläsa på en UNG-kurs. Kvart över ett ringde Ullie och sa att hon inte kunde öppna bilen, så hon skulle bli litet sen. Hon hade försökt i en halvtimme. Jag fortsatte jobba medan jag väntade, och så ringde hon igen. Hon hade fortfarande inte fått upp bilen, och hade ringt en KRIS:are som påstod att alla vet ju hur man får upp bildörrar. Till slut kom hon strax före två. KRIS:aren hade fått upp dörren, men han sa att någon hade försökt bryta upp dörren. Det var därför det inte gick att låsa upp. Ullie hade haft bilen på Ford-verkstan några dygn, så det måste ha hänt där. Nå väl, vi kom iväg i alla fall, och bestämde att vi bara skulle åka till IKEA, och skippa de andra ställena.

Ullie ville gärna åka till Ford-verkstan för att visa upp bilen och vad som hade hänt, så hon släppte av mig vid IKEA och åkte dit medan jag plockade grejer. Hon kom tillbaka när jag var nästan klar att gå till kassorna. När vi var färdiga gick vi till en kassa och plockade upp grejerna på bandet. När vi skulle betala lämnade vi fram IOGT-NTO-distriktets IKEA-företagskundkort för att få faktura. Jag måste ringa på kortet, sa kassörskan. Det här kortet gick ut för en månad sedan. Har ni inte fått ett nytt med posten? Det visste vi inget om, och varken jag eller Ullie hade så mycket pengar att vi kunde lägga ut själva. Ni får handla mot rekvisition om ni hämtar det, sa kassörskan. Men sedan måste ni tyvärr ta alla varorna genom kassan igen. OK. Ullie åkte och hämtade en rekvisition på expen. Det tog massor med tid. Expen ligger ju mitt i stan, så det är mycket trafik. Hon kom tillbaka, vi ställde oss i kö igen och en annan kassör blippade alla varor igen. Jag visade rekvisitionen, och då sa han: Oj då. Den här måste ni först ta till Work IKEA och få en köpnota. Skojar du, sa jag. Jag såg helt förtvivlad ut. Men ni måste inte ta alla varor genom kassan en gång till. Jag lagrar kvittot här tills ni kommer tillbaka, sa kassakillen. Jag gick till Work IKEA. Långt bort. Jag visade rekvisitionen, och hon knappade in vårt organisationsnummer. Det finns inte i systemet, sa kvinnan på Work IKEA. Hon sökte på IOGT-NTO, på Bangårdsgatan 13, och allt möjligt, men IOGT-NTO-distriktet fanns inte. Något skumt har det varit med det där kortet förut också, för ibland har fakturorna kommit till förbundet. Det måste vara fel uppgifter inregistrerade, men det gamla kortet hade klippts i kassan, så det kunde hon inte kolla på för att se vad vi var registrerade som. Vi kunde alltså inte för allt i värden handla de där varorna, hela eftermiddagen hade gått och vi var rätt less. Tack och lov fick vi i alla fall lämna de ihopplockade varorna på en vagn på ta-själv-lagret, så att Mona skulle kunna åka och betala dem idag. Som att hon inte har nog att göra ändå, dagen innan familjedagen.

Vi åkte tillbaka till expen. Det fåniga är att om vi hade lyckats handla, och kommit tillbaka vid tre som tänkt, hade jag hunnit packa upp allt och ställa på plats, och visa vaktmästaren Ingemar var han skulle borra upp olika anslagstavlor och tidningshyllor, och då hade allt det varit i ordning nu inför familjedagen. Klockan sex var jag hemma. Hela eftermiddagen hade gått.

För övrigt måste vi kolla på en gammal IKEA-faktura vad vi har för kundnummer, döda det kontot och skaffa ett nytt med rätt uppgifter. Vi kan ju inte ha ett konto med fel uppgifter. Det ska bli intressant att få veta vad det är för namn, adress och organisationsnummer nu. Kolla det, Jenny!

1 kommentar

  1. Förbundets organisationsnummer. Anders Andersson hade uppgett det en gång i tiden. Jag skickade in en ansökan om företagskort igår.

    Comment by Jenny — 2006-02-11 8:35 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^