Otursdag

25 februari 2006 21:33 | Allmänt | 4 kommentarer

Här sitter jag hemma på lördagkvällen. Båda barnen sover nu, och Bo är på Magdas och Dantes bröllop på Orangeriet i Linnéträdgården. Där skulle jag och Klara också ha varit nu. Klara har varit litet dålig i magen i veckan, haft diarré men ingen feber, och annars varit rätt glad och pigg. Vi andra har inte märkt av något. Men så idag på förmiddagen blev jag så där frusen och konstig i kroppen som förra gången jag blev magsjuk, och jag fick ont i magen. Jag låg och vilade i flera timmar mitt på dan. Det blev inget mer än så, så det är kanske inte alls magsjuka, och nu är jag rätt pigg, men jag vågade inte gå på bröllopet. Dessutom blev ju hela dagen förstörd, så jag hade inte hunnit göra mig i ordning i tid till bröllopet.

Nu i veckan har jag sytt på en klänning, och jag hade litet kvar att sy. Fållning av klänningen, och en tyllunderkjol. Jag hade i och för sig reservkläder jag hade kunnat ta, men allt gick på tok i eftermiddags. Klara ville aldrig somna. Hon somnade inte förrän vid fyratiden, och hon brukar somna 13.30, och diskmaskinen pajjade. Jag skulle inte ha sagt det till Bo, för han började försöka åtgärda det. Det hade ju kunnat få vara till imorgon. Bo kom iväg tillslut i alla fall. Jag hoppas att han hann i tid.

Planen för idag var att mina föräldrar skulle komma hit till två och vara med barnen medan vi gjorde oss iordning. Sedan skulle de stanna här med Viggo hela kvällen. Klara skulle vi ha med oss, för hon går inte med på så lång barnvakt och på kvällen ännu. Vi hade ju redan sagt till Viggo att han skulle vara med mormor och morfar, så när jag kände att jag höll på att bli dålig kom vi överens med mamma och pappa att de skulle hämta honom och ha honom hos sig hela eftermiddagen istället, och komma över med honom till läggdags. Pappa kom över med honom vid sjutiden och läste saga för honom innan han gick hem igen. Skönt att få hjälp med det.

Matti och Karin är också på bröllopet, och skulle egentligen sova över hos oss. Men när de fick höra om min eventuella magsjuka bestämde de att sova hos mamma och pappa istället. Trist, trist. Vi hade planerat för brunch, och Viggo såg verkligen fram emot det.

Så nu sitter jag här och tycker litet synd om mig själv. Och klänningen kommer jag säkert aldrig att sy klart. Det var ett gammalt 50-talsmönster.

4 kommentarer

 1. Guud va jag tycker synd om dej Kerstin. Bröllop som är så roligt. Och klänningen som lät som om den skulle bli så fin! Du kan väl sy klart den och ha den på vår inflyttningsfest om inte annat. För bröllop kan jag tyvärr inte erbjuda.

  Comment by Åsa — 2006-02-25 21:38 #

 2. Ja, jag är litet otursförföljd att bli sjuk de få gånger jag ska på fest. Jag var ju sjuk både på din 30-årsfest och Ullies och Elins gemensamma 30-årsfest. Och när man nästan alltid är hemma med barnen på kvällarna blir ju de där få gångerna som man faktiskt ska på fest extra speciella.

  Comment by Kerstin — 2006-02-25 21:43 #

 3. Det var verkligen synd om dig.Men det är klart att du ska sy färdigt klänningen! Det kommer säkert ett bra tillfälle att ha den!

  Kram

  Mamma

  Comment by Birgitta Dahl — 2006-02-26 18:20 #

 4. […] Diskmaskinen gav slutgiltigt upp på lördagen. Den har låtit konstigt ett tag, och jag hoppades att det inte skulle betyda att den skulle ge upp, men nu var det dags. Jag rensade filtren och laddade ner en bruksanvisning för att se om man kunde tömma den på vatten då något enkelt sätt. Jag tömde den med hjälp av ett decilitermått igår, men då blir det en hel del vatten kvar. Bilderna i bruksanvisningen stämde inte med verkligheten, men när jag startade maskinen med fronten framför avloppspumpen borta så hördes det tydligt att det inte hände något i pumpen. Eftersom det inte fanns någon slang undertill som jag skulle kunna tömma ut vattnet som skulle bli kvar, så skruvade jag på frontplåtarna igen. När maskinen had gått klart så var allt vatten kvar inuti och jag började med decilitermåttet igen. Då kom jag på att jag ju har flera korta slangstumpar i pannrummet, så jag hämtade en och försökte göra en sughävert utan framgång. Det gick trots allt ändå snabbare att tömma maskinen genom att suga upp vatten i slangen, så jag fortsatte med den. Nu är nog allt vatten borta fram till pumpen. […]

  Pingback by B(l)o G Strömberg » Ny diskmaskin — 2006-02-27 0:37 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^