Lediga tankar

27 juli 2006 13:46 | Allmänt | 2 kommentarer

Hjärnan är verkligen upptagen med olika tankar när man jobbar och när man har semester. Igår var jag ute och promenerade med Klara i vagnen så hon skulle somna. Jag gick runt i Öregrund, i Pelikanbacken, i hamnen, förbi klockstapeln och alla andra välkända platser från min barndom, som jag kan utan och innan. Öregrund är verkligen mycket mer turistanpassat nu, med massor av krogar i de gamla sjöbodarna. Jag gillar det inte. Det behövs liksom inte fler ställen att dricka öl på. En iakttagelse: klädbutikerna här är antingen traditionella herr- och damekiperingar eller sommaröppna butiker med preppy klädstil för sommargästerna. Flinar litet åt det när jag ser en annons för Boomerang i Elle: Defining Scandinavian Preppy.

För övrigt läser jag i Elle att handväskorna just nu har antagit skolväskproportioner. Själv har jag använt den klassiska marimekkohandväskan i skolväskmodell sedan början av 90-talet, ibland svar, ibland mörkblå. Börjar bli litet less på det. Om man har vant sig vid en så stor väska är det svårt att ha något mindre, annat än till fest. Men jag har tänkt i ett par månader att jag ska börja använda andra, mindre handväskor, för att jag känner mig som en baglady. Om man har stor väska kan man ju stoppa ner rätt mycket, och det blir tungt. Men den kanske inte måste vara superliten då.

Och så noterar jag att designern Carin Wester tipsar om Öregrund i reportaget om kändisarnas smultronställen i samma tidning. Hon har valt en bild från Tallparken där jag badat varje dag hela somrarna under uppväxten. Hon har tydligen också tillbringat somrarna här. Klart att Öregrund är bästa sommarstället.

2 kommentarer

 1. Problemet med hamnkrogarna är dubbelt. Dels är de just ölställen (med lite slafsigt tillkommen mat). Dels förfular flera av dem den eljest vackra hamnmiljön.

  Nere i hamnen finns det dock ett besöksvärt ställe, Köket grill : bar. Den här restaurangen har också ett trädäck utomhus, en trappa upp, så det ger fin utsikt över hamnen.

  Annars är den bästa restaurangen i Öregrund Klockargården, som jag har skrivit om ett par gånger på min blogg.

  Och bland caféer har Öregrund en pärla, Floras trädgård.

  Slutligen, apropå Öregrund som kändisars smultronställe: I dag, när jag var och handlade på Konsum, var Peter Dalle där. Han har sommarställe på Gräsö men brukar handla på Konsum, när han är här.

  Comment by Enn Kokk — 2006-07-30 13:28 #

 2. I nästa nummer av Accent står det intressanta saker om stora handväskor!

  Comment by Hull — 2006-08-04 16:26 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^