Här växte jag upp

29 juli 2006 23:40 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

I eftermiddags när jag skulle gå till Vasaparken med Viggo och Klara gick vi förbi mina föräldrars hus på Idrottsgatan, där jag växte upp. De bor kvar i samma lägenhet som de flyttade in i 1965 eller -66, när huset var nybyggt. Just nu håller de på att måla om fasaderna på husen. Eftersom jag hade kameran med passade jag på att fotografera. Husen är av en ganska vanlig miljonprogramstyp, men det finns inte så många kvar med sitt ursprungliga utseende. På de flesta husen runt om i landet har de gjort ändringar eller bytt färg, men inte på dessa som tur är. Till och med träportarna är kvar. Många tycker säkert att husen är trista, men jag tycker att de är snygga, och de har mycket bra planlösning och med gedigna detaljer invändigt.

idrottsgatan2

idrottsgatan1

Kuddi

29 juli 2006 10:41 | Allmänt | 1 kommentar

Viggo har hittat på ett smeknamn på Klara. Han kallar henne Kuddi. Helt obegripligt. Men bättre än Pizzasallad, som han föreslog att hans syskon skulle heta när hon fortfarande låg i min mage.

Vart som helst, men någon annanstans

29 juli 2006 10:39 | Allmänt | Inga kommentarer

Nu är vi hemma igen. Igår efter lunch åkte vi hem från Öregrund. På vägen hem stannade vi på Modelljärnvägens hus. Det tyckte Viggo var kul.

Som så många gånger förut konstaterade jag att det överallt på landet står ensamma tjejer som väntar på bussen. Alltid tjejer. De vill åka långt bort. Vart som helst, men någon annanstans. Det tror jag i alla fall.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^