Göteborg och Öckerö

17 juli 2006 23:54 | Allmänt, Bilder | 5 kommentarer

Idag har semestern äntligen börjat! Förra veckan blev det inget bloggat alls. Massor att hinna klart innan Sommarfestivalen, och så åkte vi ned hela familjen i onsdags. Resan gick så bra den kan gå med två barn som inte vill sitta fastspända i en bil. Man får trixa och underhålla dem hela tiden, och så sover de en del. Vi var väl framme vid vandrarhemmet i Göteborg vid femtiden, och så checkade vi in. Vi bodde i ett litet rum med våningssäng, en till säng och en resespjälsäng åt Klara. Det var väl inte toppenförutsättningar för att få det att funka med två små barn. Viggo tyckte det var fantastiskt att sova i våningssäng, men det var svårt att få barnen att somna på kvällarna. Knepigt att gå ut i korridoren för att gå på toa med morgonkissnödig knapptfyraåring och kanske få stå i kö. Knäppt att de stängde av spis och micro i köket 20.30 på kvällarna, men vi gjorde välling genom att värma vatten i vattenkokare och blanda med kallt vatten. Kämpigt att se till att Klara inte skrek och väckte alla andra. Hon håller dessutom på att på flera kindtänder, och har varit rätt gnällig och skrikig periodvis på grund av det. En dag blödde hon till och med i tandköttet, så det är klart att det gör ont.

Första kvällen gick vi ut och åt middag på uteserveringen på en grekisk restaurang på Linnégatan. Det var jättegott, men det funkar ju verkligen inte att gå ut på riktig restaurang med Viggo och Klara. Viggo ville bara springa omkring, och Klara var som en hal ål. Trist nog hann jag inte vara något inne i Göteborg och gå i affärer och sånt. Hade gärna gått i inrednings- och designbutiker. Vi har varit massor i Göteborg när vi har hälsat på Bos släktingar i Mölnlycke, men nu var det flera år sedan jag fick shoppa i Göteborg. Bo och barnen däremot gjorde massor av roliga saker i Göteborg och hos kusinen i Mölnlycke, men det får han blogga om och lägga ut bilder själv.

På morgnarna skjutsade Bo och barnen ut mig till Öckerö där jag jobbade på IOGT-NTO:s sommarfestival, med närmare 700 deltagare. Jag jobbade i festivalbutiken, där IOGT-NTO tillsammans med Junis och UNF sålde profilkläder. Det var i hörnet av en ishall, och kanske inte världens lättaste att fixa till på ett bra sätt, men efter att vi kompletteringshandlat extra klädstång, fler galgar och en spegel blev det bättre. Jag hade med en massa produkter som jag ville rea ut och bli av med, och jag lyckades sälja ut det mesta av det jag tycker mest illa om. Sånt som känns för omodernt och trist. Det går ju att ha vettiga och snygga profilkläder till äldre medlemmar som inte vill ha t-shirts och huvtröjor. IOGT-NTO sålde för 11 000:-, så jag är rätt nöjd. Litet trist var det att vara inomhus när det var så fint väder. Jag var väl ute en och en halv timme på lördagen och gick ut på klipporna och solade. Annars var jag inne.

På fredagseftermiddan var hela festivalen på Liseberg, så då var jag där med familjen. Bo och barnen hade varit på Violas blomsterhandel, som startades av Bos morföräldrar, och handlat en ros åt mig som jag fick när vi träffades på Liseberg. Bo gillar ju nöjesfält, och var toklycklig över att få åka Balder, men jag är inte mycket för sånt som är läskigt. Men nu var vi inriktade på att barnen skulle ha kul. Bo åkte de mesta grejerna med Viggo, men jag åkte Kaffekoppen med honom, och han skrattade hela tiden, och så Sagotåget med Klara, som satt och sa titta, titta hela tiden. Och så satsade vi pengar på olika godishjul, men vann inget. Varför, frågade Viggo. Barnen fick också smaka sockervadd för första gången i sitt liv.

Sockervadd_Viggo

Sockervadd_Klara

Igår stängde vi butiken klockan ett och plockade ihop. När vi var klara gick vi och bade innan det var dags att åka hem till Uppsala. Jag insåg att det var första gången i mitt liv som jag badade på västkusten, och att det inte riktigt är som Öregrund. Det var massa små, små krabbor överallt, och fullt med tång. Det var jättevackert med klipporna precis som det är på ostkusten, men om jag ska jämföra själva badandet gillar jag Roslagen bättre med mjukt sjögräs och utan krabbor. Klara fick också bada på riktigt i havet för första gången i sitt liv. Tidigare har hon bara fått plaska med fötterna. Hon tyckte det var jättekul.

Resan upp gick också rätt bra. Klara sov större delen av resan, och Viggo var litet gnällig och ville att vi skulle vara hemma med en gång. Men jag föreslog att vi skulle berätta sagor för varann, och då tyckte han att det var kul. De här två sagorna berättade han om och om igen för mig och skrattade hejdlöst:

Det var en groda som hette Kurt, som bodde i ett träd, och så kom det en prutt-älg och flög. Grodan Kurt hade en moster som hette Vitten.

Det var den ena sagan. Så här var den andra.

Det var en blomma som bodde i skogen som hette Linnea. Så kom det en prutt-älg och trampade på den, så blev den mos.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^