I Öregrund

24 juli 2006 10:14 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Igår packade vi ihop våra grejer och åkte ut till mina föräldrar i Öregrund. Det regnade i Uppsala på förmiddagen, men när vi kom ut till landet till lunch var det toppenväder. På eftermiddan promenerade vi till Sunnanö och badade. Både Viggo och Klara hade jättekul vid strandkanten, och båda doppade sig ordentligt. Tyvärr var det en del bromsar där, och Klara blev biten på ryggen. Viggo springer omkring för sig själv i trädgården och leker och äter röda vinbär, och Klara har acceperat att vara ute med mormor och morfar utan mig eller Bo. Och så äter hon smultron i stora lass.

Vi blir kvar här några dagar. Vi hade tänkt åka hem på onsdag för att jag skulle åka till Stockholm på torsdag och gå på en street art-vandring, men biljetterna är slut både till torsdagen och fredagen. Trist. Men det får bli åtminstone ett till Stockholmsbesök utan barn för att gå på museer. Jag vill se Stig Lindbergutställningarna på Nationalmuseum och Gustavsbergs porslinsmuseum, och på Arkitekturmuseet vill jag se Bruno Mathsson-utställningen och Svensk hemmiljö: Allt i hemmet under 50 år.

Lördag utan barn

24 juli 2006 9:54 | Allmänt, Lyssnar på | Kommentering avstängd

I lördags åkte jag till Stockholm för att få göra vuxensaker utan barn. Jag åkte inte förrän med 11-tåget, så jag var med barnen i flera timmar först, men Viggo var ändå jätteledsen och arg när jag stack hemifrån.

I Stockholm gick jag i butiker i lugn och ro. I början fick jag koncentrera mig på att jag faktiskt inte hade bråttom, utan hann titta på vad jag ville och prova kläder. Det hinner jag aldrig annars. Det var så trevligt. Jag tittade på inredning och kläder. Jag köpte ett par örhängen och en top till mig, och på Polarn o Pyret-rean köpte jag en frotteklänning, en frotte-t-shirt och en blåvitrandig klänning åt Klara för ett presentkort som hon fick i 1-årspresent av Stor-Matti. Och så åt jag den otroligt goda fettfria yoghurtglassen inne på Gallerian.

Vid halvfemtiden träffade jag Lisa och Gunnar på jazzfestivalen på Skeppsholmen. Vi såg Bohuslän Big Band med Georgie Fame, Magnus Lindgren Quartet, Miriam Makeba, Avishai Cohen Trio, och The Best of Nils Landgren Funk Unit. Det var ju otroligt coolt att se Miriam Makeba igen, särskilt som detta är hennes sista turné. Hon är 74 år, och hade med barnbarn och barnbarnsbarn som uppträdde med henne. Fast vissa av låtarna var rätt smöriga. Det är ju 60-talslåtarna som är bäst, och som jag hörde hemma under min uppväxt. Israelfödda Avishai Cohen var otroligt bra, likaså Nils Landgren. Vi åkte hem med tolvtåget, så vi fick gå under Landgren-spelningen.

Kändisspotting under dagen: Jag såg en osminkad Sofia Eriksson åka rulltrappa i Gallerian med nyfödda bebisen på armen. På festivalen trodde jag att det skulle krylla av musikerkändisar, men jag såg bara en nyhetsuppläsare från Tv, som jag inte kom på namnet på, och så en som jag tror är kapellmästare i På spårets husband. Inte så cool kändisspotting där.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^