En liten skär och många små brokiga

21 juli 2006 21:11 | Allmänt, Läser | Kommentering avstängd

I eftermiddags cyklade jag ner på stan med Viggo för att hämta en förbeställd biljett till Stockholms jazzfestival imorgon. Jag ska se Miriam Makeba med Lisa. Sedan gick vi till LundeQ och köpte barnböcker. Bland annat Carin och Stina Wirséns ”Leka tre” och ”En liten skär och många små brokiga”. Fantastiskt fina böcker. Jag älskar Stina Wirséns illustrationer. Och jag tycker om att stödja modern barnlitteratur.

Viggo somnade i soffan under bolibompa och Klara somnade nyss, så här är lugnt. Det låter som det åskar, men något regn har inte kommit än.

Viggo har förresten klagat då och då de senaste dagarna på ont i magen. Hoppas det inte är något allvarligt.

Bra kväll

21 juli 2006 13:27 | Allmänt | 4 kommentarer

Jag hade bestämt mig för att åtminstone jag och Bo skulle äta primörer från trädgården till middag igår. Viggo och Klara fick plättar som var kvar från lunchen, och så lagade jag en paj med mangold och chèvre och kokade rödbetor och sockerärtor. Under tiden som jag lagade maten somnade Viggo på sin säng vid sjutiden. Klara fick sitta med vid bordet igen när vi åt grönaskerna, och hon fick blåbär med litet socker på, som hon älskade. Det blev en lugn middag med god, vuxen mat. Sockerärtor är nästan det godaste jag vet. Man doppar ärtskidorna i smält smör som man har i varsin äggkopp. Äggkopparna är naturligtvis Stig Lindbergs Berså. Ljuvligt.

Bo åkte iväg och letade geocachar medan jag badade Klara. Eftersom Viggo inte var uppe och busade gick det att få Klara att somna vid halvniotiden. Sedan var jag ute och rensade ogräs ett tag, och så tittade vi på film. Det blev Smala Sussie, som jag inte hade sett. Jag ligger hopplöst efter med alla filmer, trots att jag egentligen är riktigt filmintresserad. Bio lyckas vi ju aldrig gå på, och en hel film på tv eller dvd är det sällan jag hinner se. Måste alltid ta hand om barn som inte vill sova/vaknar igen eller jobba. Tränade mig på att bara titta på film. Inte springa och hänga tvätt, jobba litet under tiden på datorn eller så. Det gick ganska bra. Klara vaknade dock en gång under filmen, men somnade om när hon fick mera välling.

Prutt-trollet bor i Stabbyskogen

21 juli 2006 13:09 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Igår cyklade jag och Viggo till Stabbyskogen, som han älskar så mycket. Vi hade picknick, plockade blåbär och blommor, kollade in en koja som prutt-trollet bor i och hittade en skylt med prutt-trollet. Hur mystiskt är inte det?

stabby1

stabby2

stabby3

Hur glömsk får man vara?

21 juli 2006 12:49 | Allmänt | 1 kommentar

I onsdags åkte vi till Stockholm och gick på Skansen. Vi tog bilen, eftersom Bo också skulle hämta Sveriges nationalatlas i 17 band som han köpt på Tradera. Den fanns att hämta i Hägersten, så vi åkte till Telefonplan och ställde bilen där för att ta tunnelbana in till stan. Smidigt. På vägen till Stockholm kom vi på att vi hade glömt kameran. Litet trist. När vi var nästan i Stockholm upptäckte jag att vi glömt barnvagnen. Det går ju faktiskt inte. Man kan inte bära på Klara en hel dag. Men vi hade faktiskt pratat om att köpa en paraplyvagn att ha på resor när man snabbt behöver fälla ihop den och som tar liten plats, så vi tog tunnelbanan och klev av vid Hornstull på vinst och förlust, och tvärs över gatan fanns en liten barnvagnsaffär. Vi hittade en vagn från Segr som verkade ok. Fanns svart och röd, grå eller blå, och vi valde den sistnämnda. Litet trist tyckte jag att vara tvungen att välja bland kanske tre fabrikat när man köper en vagn för 1000 spänn (som i och för sig är en bråkdel av vad en riktig vagn kostar). Jag hade velat kolla tester och välja en snygg. Inte för att den är ful, men litet tråkig. Hade gärna velat ha en grön som Helene bloggade om för ett tag sedan. Det finns många just nu. Verkar vara väldigt trendigt. Men framför allt älskar jag grönt. Bo däremot tyckte det var skönt att slippa hela den proceduren.

På grund av det här kom vi mycket senare än tänkt till Skansen, men vi han rätt bra endå. Vi tog färjan, för det stod en miljon barnvagnsfamiljer i kö till bussen. Till paraplyvagnen kan man ju inte ha ståbräda, så på Skansen hyrde vi en lånevagn åt Viggo. Vi kollade på djuren, och det var klart att älgarna var prutt-älgar, tyckte Viggo. Så var vi in i ordenshuset och pratade med Ingrid (Litet smygjobbande på semestern igen. Jag är ju ansvarig för personalen i ordenshuset.). Viggo tyckte det var kul att springa runt där. Bäst tyckte Viggo om att åka Skansen-tåget. Innan vi gick därifrån var vi in i den fina Konsumbutiken från 1930-talet som är ny på Skansen. Där kan man också handla några få varor över disk. Viggo och jag köpte varsin stor maräng åt honom och Klara. Besök den!

Det blev spårvagn in till stan. Inte den gamla veteranvagnen, utan en supermodern tillfälligt inlånad för att propagera för mer spårvagnstrafik i Stockholm. Det var andra dagen de körde den, så vi åkte säkert för spårvagnsfantasten Björn-Erik!

Det gick ju rätt bra, trots glömd vagn och kamera, men jag kände mig litet som Alf Prøysens Byn som glömde att det var jul. Ok för att glömma kameran, men vagnen? Hur väck får man vara?

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^