Lediga tankar

27 juli 2006 13:46 | Allmänt | 2 kommentarer

Hjärnan är verkligen upptagen med olika tankar när man jobbar och när man har semester. Igår var jag ute och promenerade med Klara i vagnen så hon skulle somna. Jag gick runt i Öregrund, i Pelikanbacken, i hamnen, förbi klockstapeln och alla andra välkända platser från min barndom, som jag kan utan och innan. Öregrund är verkligen mycket mer turistanpassat nu, med massor av krogar i de gamla sjöbodarna. Jag gillar det inte. Det behövs liksom inte fler ställen att dricka öl på. En iakttagelse: klädbutikerna här är antingen traditionella herr- och damekiperingar eller sommaröppna butiker med preppy klädstil för sommargästerna. Flinar litet åt det när jag ser en annons för Boomerang i Elle: Defining Scandinavian Preppy.

För övrigt läser jag i Elle att handväskorna just nu har antagit skolväskproportioner. Själv har jag använt den klassiska marimekkohandväskan i skolväskmodell sedan början av 90-talet, ibland svar, ibland mörkblå. Börjar bli litet less på det. Om man har vant sig vid en så stor väska är det svårt att ha något mindre, annat än till fest. Men jag har tänkt i ett par månader att jag ska börja använda andra, mindre handväskor, för att jag känner mig som en baglady. Om man har stor väska kan man ju stoppa ner rätt mycket, och det blir tungt. Men den kanske inte måste vara superliten då.

Och så noterar jag att designern Carin Wester tipsar om Öregrund i reportaget om kändisarnas smultronställen i samma tidning. Hon har valt en bild från Tallparken där jag badat varje dag hela somrarna under uppväxten. Hon har tydligen också tillbringat somrarna här. Klart att Öregrund är bästa sommarstället.

Bästa bären

27 juli 2006 13:12 | Allmänt, Trädgård | 3 kommentarer

Jag frossar i bär här ute på mina föräldrars sommarställe, och Klara tycker också att det är fantastiskt gott med bigarråer, smultron, krusbär, hallon, röda och svarta vinbär. Hon prövar till och med enbär. Det är svårt att säga vilka bär jag tycker bäst om. Det finns ju flera aspekter, som smak, utseende, och om det är färskt eller tillagat på något sätt. Åkerbär, som inte växer här, men vid huset som min farmor och farfar bodde i i Juniskär i Medelpad, är ju himmelskt gott. Kanske mitt bästa.

Så nu tänkte jag ha en liten ovetenskaplig undersökning här. Vilket är bästa bäret? Här är litet att välja bland (jag tar med sådant som folk faktiskt brukar äta, inte kråkbär, odon och sånt):

bigarråer
björnbär
blåbär
jordgubbar
hallon
hjortron
klarbär (surkörsbär)
krusbär
lingon
röda vinbär
smultron
svarta vinbär
tranbär
åkerbär

Avancerad smak

27 juli 2006 12:53 | Allmänt | Kommentering avstängd

Det här tycker Klara är gott: oliver, fetaost, blodapelsinjuice, te med mjölk, saltgurka, mangold.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^