Här växte jag upp

29 juli 2006 23:40 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

I eftermiddags när jag skulle gå till Vasaparken med Viggo och Klara gick vi förbi mina föräldrars hus på Idrottsgatan, där jag växte upp. De bor kvar i samma lägenhet som de flyttade in i 1965 eller -66, när huset var nybyggt. Just nu håller de på att måla om fasaderna på husen. Eftersom jag hade kameran med passade jag på att fotografera. Husen är av en ganska vanlig miljonprogramstyp, men det finns inte så många kvar med sitt ursprungliga utseende. På de flesta husen runt om i landet har de gjort ändringar eller bytt färg, men inte på dessa som tur är. Till och med träportarna är kvar. Många tycker säkert att husen är trista, men jag tycker att de är snygga, och de har mycket bra planlösning och med gedigna detaljer invändigt.

idrottsgatan2

idrottsgatan1

2 kommentarer

  1. Vi flyttade in i maj 1966, när husen var nybyggda. Här låg tidigare – ända in i 60-talet – tegelbruk. Tegelladan efter Svartbäcksgatan stod kvar i många år till dess att det byggdes nya hus även där.

    Comment by Birgitta Dahl — 2006-07-30 11:23 #

  2. Jag skriver mer om Idrottsgatan 12 på min egen blogg, http://enn.kokk.se.

    Comment by Enn Kokk — 2006-07-30 13:57 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^