Tålamod och noggrannhet

8 december 2008 18:14 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 3 kommentarer

Klara har inte har kräkts idag, och hon har fått i sig mat. Viggo är också hemma, för både för dagis och skolan gäller att man inte får komma dit om någon i familjen har vinterkräksjuka. Och så måste man stanna hemma 48 timmar symptomfri. Men jag är rutinerad och vet att det är stor risk att han också får vinterkräket lagom tills det är dags att komma tillbaks till skolan, så jag förbereder mig mentalt för att det kan bli VAB hela veckan.

Eftersom Klara bara varit pigg och glad och barnen leker så bra ihop, satte jag igång att lägga linoleumplattorna i hallen i eftermiddags. En av mina styrkor är att jag har sånt tålamod. Jag är uthållig och ger inte upp. Och jag är oerhört noggrann. Det har jag väl mer och mer insett att det kan vara en svaghet i många sammanhang, men i det här fallet går det inte utan noggrannhet. Jag sågar till kantbitarna så att de ska passa perfekt och gör om när det inte blir så bra som jag vill.

Det tog ett tag att komma underfund med hur man skulle gå till väga. Jag funderar över om jag är en person som läser på noga eller som är mer av learning by doing. En kombination tror jag. Framför allt måste jag förstå vad jag håller på med, och varför jag gör det. Om jag får en instruktion om att utföra ett moment och inte förstår hur det funkar så kan jag inte komma ihåg hur jag ska göra senare.

Jaja. Framåt går det i alla fall med golvet.

dsc04908.jpg

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Jag säger som den kända signaturen Hatti: Ser bra ut!

    Comment by Enn Kokk — 2008-12-08 20:12 #

  2. Ja, så kommer den igen. The infamous kräksjukan. Idag hade vi vårt första fall av, förhoppningsvis, magsjuka. Vi får väl se hur många som klarar sig undan denna gång. Hoppas att du har det bra där hemma. Supersnyggt golv, by the way. Sov så gott, när du kommer dit:) Kram, Fia

    Comment by Fia — 2008-12-08 22:00 #

  3. Ser jättebra ut! Mycket snyggt. Påminner mig om köksgolvet hemma i Mölnlycke, men andra färger.

    Comment by Kristina Strömberg — 2008-12-09 12:41 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^