Redahyllan med plastlådor

24 januari 2010 12:31 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Huset | 3 kommentarer

Jag höll på att glömma specerihyllan som jag har köpt för att komplettera med, som jag nämnde i förra inlägget. Jag har alltså köpt en specerihylla med plastlådor. Det är en Redahylla. Det fanns ju flera fabrikat. Jag har försökt luska ut när man började tillverka dem med plastlådor men inte lyckats. Jag gissar kring 1960. Någon som vet? I mina föräldrars lägenhet från 1965 är det i alla fall plast, och det är original. De har bott där sedan huset byggdes. Att sätta in en med glashyllor i ett 60-talskök vore en anomali, tänker jag. Någonstans har jag en sån där hushållspappershållare som hör till, som jag köpte på loppisen på Drabantens julmarknad för många år sedan.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Jag har en specerihylla i mitt originalkök från 1969. Den är tillverkad av Perstorps Plast.

  Comment by Moster Mjölgumpa — 2010-01-24 23:12 #

 2. Ja, Perstorps plast har jag sett också, och även Skaraskåpet från Skaraplast. Men även de äldre varianterna i glas tillverkades av fler än Reda.

  Comment by Kerstin — 2010-01-25 13:19 #

 3. Ja, de i glas finns från Orrefors och Boet också. Min syster har en hylla där det står HSB i botten på glasbehållarna. Jag har några behållare helt utan märkning också.
  Men Reda hade finast behållare tycker jag. Någonstans har jag läst att Reda tillverkades av Eda Glasbruk.
  Jag har en med plastbehållare från Hammarplast också när jag tänker efter…

  Comment by Moster Mjölgumpa — 2010-01-28 17:47 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^