Stapelbara ljusstakar från Urshult

26 januari 2014 15:43 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Det kom ett mejl från en läsare av bloggen, med bilder på ett par turkosa ljusstakar från Urshult. En modell som jag inte sett tidigare. Roligt! De här ljusstakarna går som ni ser att stapla. Tack, Magnus, för att jag får visa upp dina bilder och sprida mer kunskap om Urshult! Här kan ni läsa mer där jag reder ut hur man skiljer de snarlika ljusstakarna från Urshult och Lindshammar åt.

Uppdatering: Fick mer information om Urshult av min kompis Britt-Marie Börjesgård, som är byggnadsantikvarie på Jönköpings läns museum. Det har tydligen funnits två glasbruk i Urshult. Urshult I var verksamt 1965-1989, Urshult II 1973-1991. Det kan man läsa i den här förteckningen över svenska glasbruk i Glasteknisk tidskrift. Jag skulle tro att dessa ljusstakar är från 60-talet, och alltså från det första glasbruket.

Urshult

Urshultstakar

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^