Jag vill inte ha nåt Kalle Anka-samhälle

20 september 2009 22:25 | Allmänt | 11 kommentarer

Jag vill inte ha nån Anna Anka-värld. Jag vill gärna baka massa kakor och mangla mina lakan, för att jag gillar det. Man behöver inte vurma hemmafruideal för det. (Fast det är väl inte precis sådana hemmafruideal hon vurmar. Det har hon ju nån liten människa till.). Men vet ni? Ni som tycker det är trist och onödigt slipper. Det går lika bra att sova i skrynkliga lakan om man inte bryr sig och man kan köpa kakorna på Konsum. Men helst Konsum. Inte ICA, och de där andra lågpriskedjorna ska vi inte ens prata om.

Jag vill inte ha nåt KD-samhälle. Jag vill inte ha några nattståndna KD-ideal.

Jag vill ha ett jämställt samhälle. Det mår alla bättre av, och framför allt är det jävligt mycket roligare.

Jag vill åka till mitt jobb och känna att det är roligt och att jag gör någon skillnad för något som är viktigt. Jag är så glad för mitt jobb, för precis så har jag det.

Jag vill inte gå till Musse Pigg-posten, som ligger i Postens gamla lokaler, för att hämta ut paket. För det är inte på riktigt, och de har ingen koll och kränger godis och tobak. Det är inte ens bättre öppettider. Det känns precis lika på låtsas som att Fredrik Reinfeldt är statsminister. Fortfarande.

Jag vill inte ha Fredrik Reinfeldt som statsminister.

Jag vill gå till en landstingsdriven vårdcentral, inte nån privat skit. Jag kanske är jävligt gammalmodig, men jag gillar sånt som är gemensamt och bra för alla. Jag gillar sextiotalssoul och femtiotalsporslin också. Det kanske hör ihop? För till och med femtiotalsporslinet var demokratiskt. Det ska jag återkomma till i ett senare inlägg.

Jag vill betala skatt. Det känns härligt. Litet, litet vill jag ha kvar till att köpa loppisgrejer och sånt, men mest vill jag betala skatt till bra grejer för alla.

Jag vill göra skillnad i det stora och i det lilla. Jag vill vara på riktigt. Jag tycker inte om när människor slarvar med sånt som är viktigt.

Jag vill inte ha nån Kalle Anka-värld. Jag vill ha en värld som inte känns overklig. Jag vill ha en värld med människor som känns som på riktigt.

Fotnot
Om ni undrar så har jag inget emot Kalle Anka som serie. I love Disney. Jag är uppvuxen med serietidningar i överflöd. Allt från Bamse och Pellefant till Stålmannen. Jag menar bara att jag inte vill ha en värld som känns påhittad, som en karikatyr.

11 kommentarer

 1. Mycket väl sagt. Tänk om fler kunde komma till samma insikter!

  Comment by Jonas — 2009-09-20 22:30 #

 2. Så fint! Så glad jag blir när jag läser det!

  Comment by Birgitta Dahl — 2009-09-20 23:19 #

 3. Och jag är stolt över att du är min dotter. Det märks, bland annat i det här inlägget.

  Comment by Enn Kokk — 2009-09-20 23:28 #

 4. Jag håller med dig till fullo, även om jag inte förrän sista året fått en mangel och kan sova manglat och det händer att jag köper kakor på bageriet.

  Comment by Kristina Strömberg — 2009-09-21 10:24 #

 5. Vad bra! Jag tycker precis som du.

  Comment by Helene Gunnarsson — 2009-09-21 13:00 #

 6. Du är så bra!

  Comment by Ullie — 2009-09-21 14:20 #

 7. Ja, vad jag håller med. Jag vill också ha ett samhälle där vi bryr oss om varandra och där alla har samma rätt till vård och omsorg.

  Comment by Margit — 2009-09-21 18:33 #

 8. Jag får en känsla av att du skulle uppskatta dessa alster… speciellt februarikommentarerna.

  Comment by Maino — 2009-09-21 22:41 #

 9. Jag håller med i det mesta, inte har samhället blivit bättre de sista 4 åren med en politik som är så marknadsinriktad att samhället viktigaste essenser glöms bort! Det är väl sen bara självbevarelsedrift att Reinfelt inte gått ut och sagt att han stödjer Anna Ankas strävan mot i hennes tycke drömsamhället..hehehe…

  Comment by Benny — 2009-09-22 7:59 #

 10. Hehe, fast jag har fallit pladask för Anna Anka. Hon är så mycket för mycket att hela svenska folket sätter kaffet i halsen och bara gapar (t o m Göran Hägglund). Hon är liksom Disney IRL. Hon får igång mina livsandar genom pur överrumpling. Hon livar upp.

  Egentligen är hon ursmart, en listig retoriker. Tänk om det är så? Hon får alla feminister och jämställdhetsivrare att mobilisera och bli eniga på stubinen. En tydlig fiende enar de mest splittrade grupper.

  I dagens DN-på-stan sa hon att enda hotellet i Sverige där hon kan bo är på Grand Hotel, för det är bara där som sviterna är stora nog för att rymma både henne, Paul och barnen, typ. Och jag som tycker – tyckte! – att allra minsta budgetrum på närmsta Motell är stor och enastående lyx. Att någon annan bäddat, att frukost ingår i priset, att jag kan välja mellan müsli och cornflakes. Så futtigt! Så banalt. Största sviten ska det vara. Så klart. Go Anna, go. Snälla!?

  Comment by Malin — 2009-09-24 22:49 #

 11. Men Malin, det är ju inte Anna Anka som är retorikern. Hon har ju hjälp. Läste också det där om att få plats att bo på hotell i DN På stan. Galen värld.

  Comment by Kerstin — 2009-09-27 10:52 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^