Duplogubbarna enligt Viggo

10 augusti 2005 20:52 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Duplogubbar

Från vänster till höger:

stora Linnea, lilla linnea, Viggo, farfar Olle, farmor Kristina

Men jag måste säga att farfar Olle är misstänkt lik fågelskrämman Plugg i Byggare Bob. Sån där morotsnäsa har väl inte farfar?

Lillnallenmedstjärnan fanns i duplolådan

10 augusti 2005 20:44 | Allmänt, Bilder | Inga kommentarer

Den var borta igår kväll. Viggo hittade den. Det är Viggos viktigaste gosedjur. Så här var det. Viggo fick en massa fina, smakfulla gosedjur när han var baby, men han hade inget särskilt som han måste ha. Så var vi på Mc Donalds, och Viggo fick en Care Bear i happy mealet. En turkos som höll en stjärna i handen. Supervulgo. Den älskar Viggo och måste ha när han sover. Så händer det då och då att den är borta, för den är rätt liten. Och så slets stjärnan av, och den brukar Viggo fingra på. Så när jag var på klädbytardag på Tiundaskolan när Klara var en vecka gammal hittade jag en påse med en likadan Care bear och en aprikos Care bear med blomma i handen. 5 spänn skulle de ha för den, och jag blev jätteglad. Jag var nog den enda som ville köpa, och det var pinigt att lägga fram den bland kläderna när jag skulle betala. Men nu använder Viggo den nya med stjärnan kvar, men om vi inte hittar den när han ska sova går det bra med de andra. Som ni ser är den rätt skitig. Vi tvättar den ofta, men den blir inte riktigt ren.

Lillnallen

I stort sett flow

10 augusti 2005 15:02 | Allmänt | Inga kommentarer

Man får nog säga att det är övervägande flow just nu. Kiss på golvet och bråk om huruvida man ska äta cous cous eller muminkex och Oboy är petitesser i sammanhanget. Jag hade en lång lista på saker som skulle fixas idag, och den har jag betat av så mycket som står i min makt. Förutom det tidigare rapporterade om flyttfirma och försäkring har jag även bokat klipptid på måndag, fixat så att Viggo kan vara och leka hos sin kusin Sara i Rinkeby när vi kollar på Marbodalkök i Nacka och, hör och häpna, med största sannolikhet fixat dagisplats i Svartbäcken omgående. Ringde förskolechefen på nya dagiset Tuna Backar, som ligger vid min gamla högstadieskola Tunaberg. Han sa att de hade platser kvar som de behövde fylla med barn. Hallå, finns det? är det något fel med den förskolan, så att ingen vill ha sina barn där, eller? På måndag ska jag ringa direkt till någon som jag fick namnet på, så skulle det ordna sig. Måste gå förbi och kolla hur dagiset ser ut.

Och förresten åt Viggo en knäckemacka och en morot när han hade sovit middag och slutat vara monster. Så nu är vi sams. Och då fick han oboy.

70 trappsteg

10 augusti 2005 13:18 | Allmänt | Inga kommentarer

är det upp till vår lägenhet, om ni undrar. Sju i nedersta trappan, och nio i de övriga sju trapporna. Det är alltså halvtrappor här, så det blir åtta trappor till fjärde våningen.

Telefonskräcksterapi

10 augusti 2005 13:14 | Allmänt | 2 kommentarer

Jag har alltid tyckt att det är otroligt jobbigt att ringa telefonsamtal. Inte till en kompis eller brorsan, men till myndigheter, företag och sånt där man har ett ärende som man ska presentera. Det är ju egentligen inget läskigt och svårt med det, men det tycker jag i alla fall. Så till den milda grad att jag gärna skjuter upp det och skjuter upp det. Fast jag vet att det bara blir pinsammare om man ringer i sista stund. Idag har jag i alla fall dels ringt Folksam och fixat med försäkringen, och dels till tre olika flyttfirmor och bett om offert. Det blev Uppsala stadsbudskontor. De var både billigast, mest förtroendeingivande och trevligast. Stora flyttdagen blir torsdagen den 25 augusti. För flyttfirma känns nödvändigt denna gång. Inte en gång till med alla dessa böcker i fyra trappor utan hiss. Det har vi lovat våra kompisar.

Barndomens lögner

10 augusti 2005 11:21 | Allmänt | 7 kommentarer

Pratade med min lillebror Matti på förmiddagen. Vi talade om några av barndomens lögner, som vi har genomskådat.

  • Det är inte långt kvar nu.
  • Vi är framme snart.
  • Frukt är godis.
  • Kläder kan man bara köpa på Domus barnavdelning.
  • Det finns bara en mataffär, och den heter Konsum. (Och så Berglunds handelsbod i Juniskär där pappa jobbade extra som springpojk under uppväxten.)

Det hela kom sig av att ja sa att jag fixat med försäkringen nu när vi flyttar till huset, och att det var Folksam. För försäkring i Folksam blev det naturligtvis när jag flyttade hemifrån, och sedan har det bara rullat på. Nu är vi ordentligt försäkrade i alla fall, och så ska vi kolla om vi eventuellt ska byta när vi får tid senare.

Någon som har fler lögner från barndomen?

Bra och dåligt

10 augusti 2005 8:31 | Allmänt | Inga kommentarer

Bra

Viggo bajsade i pottan.

Dåligt

Viggo kissade på vardagsrumsgolvet.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^