Plasticant

4 augusti 2005 19:47 | Allmänt | Inga kommentarer

För ett tag sedan fick Viggo leka med mitt Plasticant. Någon som minns det? Det är ett tyskt byggkonstruktionssystem; små plaströr i rött blått och gult som man bygger ihop till olika grejer. Jag har en låda, men det saknas rätt mycket bitar, så man kan inte bygga så mycket av det. Och Viggo pekar på alla stora, roliga konstruktioner som lyftkranar och pariserhjul. Och det kan man ju inte bygga. Det räcker knappt till en skottkärra. Så nu har jag lagt ut en efterlysning på Tradera. Hoppas någon vill sälja billigt. Det tillverkas fortfarande, men verkar inte säljas i Sverige. Man kan köpa det på nätet, och det är rätt dyrt.

http://www.mobilo.net/en/home_en.php

http://www.mailorderexpress.com/plasticant/plasticant.html

Frysen har stått öppen

4 augusti 2005 18:16 | Allmänt | Inga kommentarer

Upptäckte nyss att frysdörren stod litet öppen. Den måste ha gjort det sedan igår kväll när Bo hade varit och handlat. Det var jättemycket is, och glassen var rinnig. Och jag som frostade av frysen för en månad sedan. Inte blir det jag den här gången.

Ibland skrattar Klara i sömnen

4 augusti 2005 11:15 | Allmänt | Inga kommentarer

Hon låter så lycklig. Och tänk vad lyckig hon kan bli när hon vaknar och ser oss.

Snusk-Pelle

4 augusti 2005 9:49 | Allmänt | Inga kommentarer

Nyss hördes spolande från toaletten. Det var Viggo som hade lagt sin blöja i toan och spolat. Sedan hade han tagit upp den så det var bött och äckligt på golvet. Jag ställde honom i badkaret och sa snusk-pelle. Viggo skrattade och sa snusk-mamma. Nu leker han med Klaras kanin Kalle Skutt som hon fick av min kompis Ella. Och duplorymdraketen har kraschat.

Bo bloggar också

4 augusti 2005 9:30 | Allmänt | Inga kommentarer

Nu har min älskling också skaffat blogg:

http://bstr.blogsome.com/

Viggo bygger duplo

4 augusti 2005 9:25 | Allmänt | Inga kommentarer
Det blev inget bloggande igår. Först var det så mycket, så låg internetuppkopplingen nere, sedan var vi ute och lekte och så var det fullt upp igen. Nu sover Klara och Viggo bygger Duplo. Det blir en rymdraket. Bo sitter hemma och jobbar idag.
Gårdagen började med att Viggo vaknade och blödde näsblod, så det var blod i sängen och på golvet. Han gör det ibland utan att han har slagit sig. Han kanske gnuggar näsan mot kudden hårt. Jag vet inte. Det händer någon gång i månaden.
I Vasaparken igår lekte Viggo med en pojke som skulle fylla fem år, och som artikulerade så överdrivet väl. Mer än en vuxen som talar tydligt. Det lät så otroligt roligt när han rullade på alla r. Nu krrrattarrr vi härrr. Nu körrr vi grrrävskopan på den härrr banan. På vägen hem var Viggo supertrött och halvlåg över Klara i vagnen, med fötterna på ståbrädan.
Det blev fiskpinnar med ris, remouladsås och ärtor, majs och paprika till middag igår. Eftersom Viggo inte är någon storätare, men fiskpinnar hör till det som han verkligen gillar, äter vi det ofta en gång i veckan. Och den här magra remouladsåsen gör det litet roligare:
200 g matlagningsyoghurt

2 tsk honung

50 g finhackad gul lök

1 msk majonnäs

5 droppar tabasco

1 dl bostongurka

salt

peppar
Sedan var det Bolibompa, och då somnade Viggo i soffan för han var så trött. På natten vaknade han och det var kiss i sängen, så då fick han sova hos oss. Innan han somnade om pratade han om att när det är mera natt kan man se en satellit. Klockan halvtre på natten kan man ha sådana konversationer.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^