Släktträff i Järbo

6 augusti 2005 20:28 | Allmänt | Inga kommentarer

Idag har vi varit på släktträff i Järbo i Sandviken. Vi var på min moster Karins sommarställe, och det var hennes födelsedag. De har inte haft stugan så länge, och det var första gången vi var där. Det låg fint vid en å. Mamma och hennes tre syskon och alla i nedåtstigande led brukar träffas en gång om året, oftast kring den här tiden. När mormor levde träffades vi alltid hemma hos henne på Björkhagsvägen i Vallentuna på hennes födelsedag den 5 augusti. Idag var vi 37 personer, tror jag, men om alla hade kommit skulle vi vara närmare 50 personer. De flesta av oss i kusinskaran har barn nu. Fyra bebisar bara i år. Elisabeth fick Johanna, jag fick Klara, Anders fick Hugo och Annika fick Tore.

Det regnade galet mycket, men vi satt under tält, så det gick bra. Och kidsen hade galonisar och hur kul som helst. När det är släkträff så fotograferar alla varann hela tiden. Förr i tiden, hos mormor, brukade alltid minst en vuxen somna i en fåtölj, och det finns många kort som dokumenterar det. Inte sällan var det min pappa som somnade. Nu var det bara bebisarna som somnade. Det hade varit svårt att somna i plaststolarna under tältet i ösregnet.

Resan upp och ner gick oväntat smidigt. På uppvägen var båda barnen vakna i början utan gnäll, men somnade sedan och vaknade först när vi kom fram. Tillbakaresan sov sig Klara igenom, men Viggo höll sig vaken. Bra att han inte somnade då, annars hade han väl fortfarande varit uppe och sprungit. Bo har fortfarande inte kommit ut från Viggos rum, men det troliga är att han har somnat. Ska väl gå och kolla snart. Och förresten; vi såg den nyresta buddhastatyn vid det där hotellet i älvkarleby.

Nej, nu kommer visst Bo ut. Han ser ut som en zombie. Svarar inte på tilltal. Han har definitivt sovit.

Potträningsbelöningssystem

6 augusti 2005 8:13 | Allmänt | Inga kommentarer

Viggo fyller snart tre år, men det går inte så bra med potträningen. Han har inget emot att sitta på pottan, men det går inte så bra att varken kissa eller bajsa i den. Några gånger har han lyckats, och när han var magsjuk gick det förstås bra. I våras införde vi ett uppmuntringssystem. För varje gång han kissar eller bajsar på pottan får han en stjärna, och efter fem stjärnor får han en leksak. Det är bilder på leksakerna på lappen som sitter uppe i badrummet. Idag kissade han och fick femte stjärnan den här omgången, och han fick en stor spade. Han är jätteglad.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^