Lärarseminariet

12 augusti 2005 21:16 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | Inga kommentarer

När jag gick förbi lärarseminariet, eller ILU som det heter nu, såg jag att den stora trävillan som finns på området var ommålad. Jag kommer faktiskt inte helt säkert ihåg vad det var för färg innan, men jag tror att det var falurött. Nu var det aprikost. Skitfult. Om det var en liten privatägd villa hade jag inte blivit förvånad, men det hade ju fortfarande varit helt smaklöst. Men varför gör de så med en universitetsbyggnad? De som har bestämt det måste väl ha bättre koll? Tills för inte allt för många år sedan tror jag dessutom att man inte fick måla om hus i annan färg utan tillstånd från stadsbyggnadskontoret. Jag tycker att det var bra, för folk i allmänhet har inget omdöme när det gäller sådant. Och jag tycker att de är alldeles för slapphänta med att släppa igenom fula tillbyggnader och tilläggsisoleringar med ful locklist eller mexitegel.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^