En annan verklighet

9 januari 2006 22:37 | Allmänt | 3 kommentarer

Så har jag då börjat jobba igen. Det kändes litet avigt att gå upp klockan sex och göra sig i ordning och komma ihåg vad jag skulle ha med mig. Hade svårt att komma på pinkoden till jobbmobilen, men slog rätt på andra försöket. Viggo gnällde Nej, det är mamma som ska göra välling!, men var glad igen innan jag gick. Kom inte iväg förrän halvåtta, och då hade jag ändå inte hunnit äta frukost. Det var naturligtvis massor av andra som också skulle köpa nytt månadskort på stationen, men jag hann ändå med 8.10-tåget. Fick sällskap med Lisa på bussen i Stockholm. Nu åker jag linje 1 både i Uppsala och Stockholm.

På jobbet hade jag fått ett annat rum än det jag hade förut. Det är rummet precis intill. Mina gamla möbler är det andra som har, och där stod ett hopplock av udda omoderna möbler. Men jag ska få beställa nya, så det är lugnt. Litet irriterande är det dock att det är samma sak varje gång man kommer tillbaka. Jag hade mejlat och anmält att jag behövde hjälp med datorn innan jag stack hemifrån på morgonen, och jag fick hjälp av Göran direkt. Nu har jag fått tillbaka alla försvunna dokument, åtminstone de som fanns före föräldraledigheten. Fungerande telefon har jag också. Det gick riktigt smidigt att komma tillbaka den här gången.

Det blev lunch med Anton, åsa, Mathias och Kajsa. Milsvitt ifrån att äta lunch hemma med barnen. Tänk att få äta i lugn och ro och föra en vuxen konversation. Efter lunchen möte med åsa och Anton, och så fortsatte jag att komma i ordning på rummet.

Naturligtvis tänkte jag en del på Viggo och Klara under dagen, men det gick smidigt att koppla över till jobb-verkligheten, bara så där.

På tåget hem satt jag och läste uppsatser till Preventionskursen, men somnade på slutet. Var hemma kvart över sex, och det var en otrolig befrielse att amma Klara. ända till igår har jag ju ammat henne mellan målen på dagen också, och nu hade jag inte ammat henne på ett halvt dygn.

Viggo ville att jag skulle läsa saga, och det blev många sagor innan han somnade: Kringel, Farbror Dag Drömlund: dagdrömmare, Resan till Pepparkakslandet, Harry den smutsiga hunden och Pricken. Klockan var över nio när jag kom ut, och då hade Klara somnat. Men hon vaknade för en stund sen och jag ammade henne igen. Nu sover hon i sitt rum igen.

Så kan en dag i jobb-verkligheten se ut. Det blir inte mycket tid med vardera barnet. Det är skillnad när båda kommer att gå på dagis, och jag och Bo delar på hämtning och lämning. Då blir det mer tid antingen på morgonen eller sen eftermiddag/kväll. Ett klart minus med att jobba jämfört med att vara föräldraledig är att inte få lyssna på P1 hela dagen.

Nu när det är Bo som är föräldraledig får ni läsa mer på http://bstr.blogsome.com/ om vad som händer här hemma på dagarna. Men jag fortsätter förstås att blogga om min tillvaro.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^