50-talsinspirerat kök från Kvänum

19 januari 2006 21:00 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Jag är storkonsument av inredningstidningar, och igår köpte jag Hus & Hem, som hade köksspecial. Det är intressant för oss, som ska totalrenovera köket. Vi har ju inte originalköket kvar, eftersom tidigare ägaren rev ut det och satte in nytt 1981 eller -82. Vi har tittat på ett kök från Marbodal som heter Arkitekt Vit, med släta vita luckor. Nu såg jag dock i tidningen ett kök från Kvänum som är 50-talsinspirerat. Det heter Banér, och finns i antingen ek eller målade luckor. Bland annat har det litet tunnare tjocklek på skåpdörrarna, fasade kanter, och snabelkrokhandtag. Moderna skåpdörrar ser ju inte alls ut som de gjorde till och med 60-talet. De är alltid tjocka, med skarpa ofasade kanter, och dubbeldörrarna går inte omlott som de gjorde förr. Vet inte hur det är med just den detaljen, för det syns inte på bilderna. Men ni kan kolla här på de olika variaterna av Banér. http://www.kvanum.com/default.asp Vi måste gå och titta på deras utställning på Svartbäcksgatan. Jag tycker att det verkar lovande, men det är säkert för dyrt. Jag är i alla fall oerhört glad att någon äntligen har fattat att det finns ett behov av köksinredning som passar i 50-talsbostäder. För även om vårt hus är från 1962, skulle de här skåpen passa hos oss.

Tandläkaren och IKEA

19 januari 2006 20:23 | Allmänt | 1 kommentar

Nu har jag nattat Viggo. Vi läser Krakel Spektakel just nu. Det är kul att läsa litet längre böcker, som man får fortsätta med kväll efter kväll. Och kul med ordvrängarböcker, för Viggo är inne i ordvrängarålder.

I morse var jag hos tandläkaren igen. Tandläkarbesöken är en följetong i mitt liv just nu. Idag gjorde hon permanent rotfyllning i den trasiga tanden, men jag ska dit igen och få plastlagning som ytskikt om ett par veckor. Sedan hoppas jag att det räcker med tandläkarbesök för ett tag. Det var inte så stark bedövning idag, så det kändes inte så där obehagligt efteråt som det kan göra när en stark bedövning släpper.

Annars gick en del av dagen åt till ett besök på IKEA Kungens Kurva. Jag var där med mina kollegor Lydia och Anton för att köpa grejer till våra rum. Jag köpte bland annat två fåtöljer, en skrivbordslampa, en golvlampa, anslagstavlor och tavelramar som jag ska rama in gamla IOGT- och NTO-affischer i. Men jag glömde hämta det lilla bordet till fåtöljerna på ta-själv-lagret. Irriterande.

Det var jättejobbigt och rörigt på IKEA, och jag har varit trött hela eftermiddan och kvällen. Nu somnade jag nog till en liten stund inne hos Viggo, så jag är piggare igen.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^